Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία: Έκρηξη των νεαρών πληρωμένων δολοφόνων!

Γαλλία: Έκρηξη των νεαρών πληρωμένων δολοφόνων!

«Ανάμεσα στο να πάω σχολείο ή να πυροβολήσω έναν γέρο για 9.000 ευρώ, ήταν ξεκάθαρο για μένα», δηλώνει ένας έφηβος γκάνγκστερ

Τα δημοσιεύματα και οι έρευνες πληθαίνουν. Στη Γαλλία μια χώρα με 68 εκατομμύρια κάτοικους η αστυνομία διενεργεί 47 εκατομμύρια ετήσιους ελέγχους ταυτότητας, περίπου 128.000 καθημερινά, με ανησυχητικές αποκαλύψεις: οι ομάδες τζιχαντιστών τρομοκρατών και πληρωμένων δολοφόνων μεταξύ ανηλίκων αυξάνονται.

Επίσημη έκθεση της Γερουσίας επιβεβαίωσε την εξαιρετική σημασία των ελέγχων ταυτότητας που επιβεβαιώνουν θεαματική αύξηση του κοινού και τζιχαντιστικού εγκλήματος σε πολύ μικρές ηλικίες.

Οι ειδικοί που πραγματοποίησαν τη μελέτη καταλήγουν στο εξής συμπέρασμα: «Οι αστυνομικοί που χειρίζονται ελέγχους δεν έχουν πάντα τα μέσα να ξεκινήσουν άμεσα δικαστικές έρευνες, αλλά οι πληροφορίες τους μπορεί να είναι πολύτιμες.

Ανησυχητικά τα πρώτα συμπεράσματα

Ο Nicolas Lerner, γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), άμεσα υπεύθυνος για την καταπολέμηση των τρομοκρατικών και άλλων απειλών για τη γαλλική επικράτεια, εξάγει τα τρία πρώτα συμπεράσματα:

«Παρατηρούμε τρεις διαδικασίες: πρώτον, νέες εσωτερικές απειλές, ιδιαίτερα σε πολύ νεαρά άτομα, πολύ μικρά, δεκαπέντε ετών και ακόμη νεότερα. Δεύτερον, η ισλαμική τζιχαντιστική ιδεολογία σαγηνεύει με έναν πολύ εντυπωσιακό και ανησυχητικό τρόπο. Και τρίτον, αυτές οι απειλές επιδεινώνονται από την επιρροή των διεθνών θεάτρων κρίσεων, όπως είναι η περίπτωση της Γάζας».

Μαθητευόμενοι τρομοκράτες ετών 13

Ιστορικό γεγονός η εμφάνιση πολύ νεαρών ισλαμικών τρομοκρατικών προκλήσεων, που ο Lerner ανακοίνωσε ως εξής: «Κατά τους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, οι υπηρεσίες μας κατάφεραν να αποτρέψουν τρεις τρομοκρατικές επιθέσεις. Όλες από άτομα κάτω των 20 ετών. Συλλάβαμε έναν τρομοκράτη «μαθητευόμενο» που ήταν 13 ετών ενώ άλλοι δύο ήταν 14.

Μια επίσημη έκθεση από την Κεντρική Υπηρεσία για την Καταπολέμηση του Οργανωμένου Εγκλήματος (OCLCO) έκανε μια άλλη θεμελιώδη προειδοποίηση: «Τα τελευταία δύο χρόνια, έχουμε παρατηρήσει αύξηση του εγκλήματος, που διαπράττεται από μισθοφόρους δολοφόνους, οι οποίοι πολύ συχνά είναι λιγότερο από 20 ετών, ακόμη και λιγότερο από 15.

Οι επαγγελματίες του λαθρεμπορίου ναρκωτικών, για παράδειγμα, προσλαμβάνουν ανηλίκους.

Ταρίφα… δολοφονίας

Η δολοφονία κάποιου πληρώνεται συνήθως με 15.000 έως 20.000 ευρώ. Η δολοφονία ανήλικων μεταξύ 3.000 και 5.000 ευρώ.

Ο Φρεντερίκ (17 ετών), που συνελήφθη για τον φόνο γνωστού διακινητή, ομολόγησε στην Αστυνομία: «Δεν ήξερα την ταυτότητα του νεκρού. Αλλά ανάμεσα στο να συνεχίσω να πηγαίνω στο σχολείο, όπου δεν έμαθα τίποτα, και να πυροβολήσω έναν ηλικιωμένο, χρεώνοντας 9.000 ευρώ, ήταν ξεκάθαρο για μένα. «Ο Φρεντερίκ δεν έδειξε καμία ενσυναίσθηση ή ανθρωπιά για το θύμα», σχολιάζει ένας από τους αστυνομικούς που τον ανέκριναν σε αστυνομικό τμήμα στα βόρεια της Μασσαλίας.

Ο Pascal Bonnet, αστυνομικός στη Μασσαλία, γνωρίζει επακριβώς και βιώνει την εμφάνιση ενός νέου δημόσιου χαρακτήρα, του έφηβου γκάνγκστερ: «Πριν από χρόνια, ο δολοφόνος ήταν ένας χαρακτήρας λίγο πολύ καταρτισμένος στη χρήση όπλων, σκληραγωγημένος στο έγκλημα. Εδώ και δύο τρία χρόνια, γινόμαστε μάρτυρες της εμφάνισης πολύ νεαρών γκάνγκστερ, πολύ συχνά ανήλικων, που ξεκινούν με «μικρές» ληστείες της γειτονιάς και καταλήγουν ως πληρωμένοι δολοφόνοι. Σε λιγότερο από έξι μήνες είτε περνούν στην παρανομία, είτε συλλαμβάνονται είτε είναι νεκροί, θύματα του πολέμου μεταξύ εγκληματικών συμμοριών.

Βία στο «banlieue»

«Αντιμετωπίζοντας αυτή την εξέλιξη των εγκληματικών επαγγελμάτων, οι οργανωμένες συμμορίες, οι ειδικοί στη διακίνηση ναρκωτικών, έχουν πολύ συχνά έναν πολύ απλό «τρόπο λειτουργίας»: στρατολογούν νέους στην περιφέρεια, το «banlieue» των μεγαλουπόλεων, και τους προσφέρουν ευκαιρία να κερδίσουν πολλά χρήματα.

Τους βάζουν ένα πιστόλι 9 χιλιοστών στα χέρια τους, τους κάνουν μαθήματα σκοποβολής, τους δίνουν τον χάρτη και τους στέλνουν να σκοτώσουν! Μόλις εκπληρωθεί το «συμβόλαιο», τους προσφέρουν κάποια μορφή «ασφάλειας», ένα διαμέρισμα, ενσωμάτωση σε μια συμμορία, χρήματα και μια κατεστραμμένη ζωή…», τονίζουν με απογοήτευση οι Γάλλοι αστυνομικοί στους ρεπόρτερ των γαλλικών και διεθνών ΜΜΕ.

Sports in

Εισιτήριο πρώτης θέσης, στο τρένο της δεύτερης ευκαιρίας

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ το έλεγε από το βράδυ της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη. Και η δικαίωση απλά, άργησε λίγες ημέρες

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024