Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συναγερμός στην Ολλανδία: Στο επίπεδο 4 ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση

Συναγερμός στην Ολλανδία: Στο επίπεδο 4 ο κίνδυνος για τρομοκρατική επίθεση

Αυξημένος ο κίνδυνος τρομοκρατικών επιθέσεων από τζιχαντιστές

Η πιθανότητα μιας τρομοκρατικής επίθεσης στην Ολλανδία εντάθηκε τους τελευταίους μήνες, έγινε σήμερα γνωστό από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας, καθώς αύξησε το επίπεδο απειλής για πρώτη φορά από το 2019.

Ο Εθνικός Συντονιστής για την Αντιτρομοκρατία και την Ασφάλεια (NCTV) ανακοίνωσε πως αύξησε το επίπεδο απειλής στη χώρα στο 4 ή «σημαντικό», στην πεντάβαθμη κλίμακα, επικαλούμενος τη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Οργανώσεις όπως ο ISIS και η Αλ Κάιντα χρησιμοποιούν τον πόλεμο στη Γάζα για να προτρέψουν τους υποστηρικτές τους να διαπράξουν επιθέσεις στη Δύση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

«Επιθέσεις και συλλήψεις στη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο, από τις αρχές Οκτωβρίου, αποτυπώνουν τους κινδύνους που θέτουν ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, τα οποία εμπνέονται από τρέχοντα γεγονότα και τρομοκρατικές οργανώσεις»

Εάν η αντιτρομοκρατική υπηρεσία είχε πληροφορίες σχετικά με μια συγκεκριμένη επίθεση που σχεδιάζεται στη χώρα θα αύξανε το επίπεδο απειλής στο πέντε ή «κρίσιμο».

«Ένας συνδυασμός εξελίξεων αυξάνει τώρα το επίπεδο απειλής», γράφει η NCTV (Εθνική Υπηρεσία για την Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατία στην Ολλανδία) σε μια επικαιροποίηση της αξιολόγησης της τρομοκρατικής απειλής στην Ολλανδία, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (12/12). Ακόμα, σύμφωνα με το AD, επισημαίνεται το εξής: «Η βίαιη σύγκρουση στο Ισραήλ και στα παλαιστινιακά εδάφη, οι παραβιάσεις του Κορανίου σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και οι εκκλήσεις για επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις έχουν αυξήσει την απειλή από τον τζιχαντισμό».

Επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι

Η υπηρεσία ασφαλείας αναφέρεται σε αρκετές επιθέσεις που διαπράχθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες τους τελευταίους μήνες. Για παράδειγμα, στις 2 Δεκεμβρίου, ένας 26χρονος ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος μαχαίρωσε τρία άτομα κοντά στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι. «Ο άνδρας εμπνεύστηκε από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), ο πόλεμος στη Γάζα ήταν πιθανώς έναυσμα για την πράξη του», γράφει η NCTV. Έπειτα από αυτή την επίθεση, η Ολλανδία αυστηροποίησε την ταξιδιωτική οδηγία της για την πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Δύο Σουηδοί οπαδοί ποδοσφαίρου σκοτώθηκαν, τον περασμένο Οκτώβριο, από μουσουλμάνο εξτρεμιστή στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο. Ο άνδρας ισχυρίστηκε ότι ήθελε να πάρει εκδίκηση για το κάψιμο του Κορανίου στη Σουηδία. «Τέτοιες επιθέσεις μπορούν να χρησιμεύσουν ως παράδειγμα για τους Ολλανδούς τζιχαντιστές ή άλλους εξτρεμιστές που είναι έτοιμοι να διαπράξουν βία», γράφει η NCTV. Επίσης στην Ολλανδία, ένας ακτιβιστής κατά του Ισλάμ έσκισε πολλές φορές ένα Κοράνι δημοσίως. Σε απάντηση, «η Ολλανδία αναφέρθηκε ρητά στην προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους ως πιθανός στόχος στις αρχές του τρέχοντος έτους», αναφέρει η υπηρεσία.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024