Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το καλύτερο ουίσκι για το 2024

Το καλύτερο ουίσκι για το 2024

Το Loch Lomond πήρε το βραβείο Whisky Exchange 2024.

Τα τελευταία 25 χρόνια το The Whisky Exchange έχει εξελιχθεί σε έναν από τους κορυφαίους λιανοπωλητές ουίσκι υψηλής ποιότητας παγκοσμίως.

Ιδρύθηκε αρχικά στο Λονδίνο από τα αδέρφια —και εξαιρετικούς γνώστες αποσταγμάτων— Σουκίντερ και Ραντζμπίρ Σινγκχ. Μαζί με την ταλαντούχα ομάδα τους, αποτελούν μερικούς από τους πιο έμπειρους ουρανίσκους στον πλανήτη.

Δηλαδή, ο κόσμος δείχνει προσοχή όταν κυκλοφορούν την ετήσια λίστα με τα καλύτερα ουίσκι της χρονιάς. Και αυτή η ώρα ήρθε για άλλη μια φορά. Το 2024 είναι μόλις λίγες μέρες μακριά και μαζί του έρχεται ένας νέος πρωταθλητής: Το Loch Lomond 18 ετών.

Όλα είναι ιδιαίτερα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί σχετικά με το Loch Lomond είναι η ευέλικτη φύση του ίδιου του αποστακτηρίου. Το εργοστάσιο Highland στην ομώνυμη περιοχή της Σκωτίας παράγει 23 εκατομμύρια λίτρα ουίσκι κάθε χρόνο. Σχεδόν το 90% αυτής της κολοσσιαίας ποσότητας αποτελείται από ελαφρύτερο ουίσκι από σιτάρι.

Αλλά τα 3 εκατομμύρια λίτρα malt που παρασκευάζονται εδώ γίνονται με έναν πραγματικά μοναδικό τρόπο. Εκτός από ένα ζευγάρι παραδοσιακών αποστακτικών δοχείων, το Loch Lomond λειτουργεί έξι αποστακτήρες που λειτουργούν σαν υβρίδιο δοχείου/στήλης. Επιτρέπουν στους οινοπνευματοποιούς να προσαρμόσουν το σώμα και το γευστικό προφίλ των αποσταγμάτων τους. Πέρα από αυτό, η εγκατάσταση διαθέτει το δικό της βαρελοποιίο, παρέχοντας στους τεχνίτες πίσω από τη μάρκα ακόμη περισσότερο έλεγχο του τελικού προϊόντος.

Τα οφέλη από όλη αυτή τη μικροδιαχείριση εκτιμώνται εύκολα όταν πιεις ένα δράμι Loch Lomond 18. Το μη ψυχρό φιλτραρισμένο υγρό εμφιαλώνεται στους 92 βαθμούς προσφέροντας γεμάτο σώμα. Υπάρχει ένας εξαιρετικός πλούτος στην αίσθηση που αφήνει στο στόμα, περιλαμβάνοντας μέλι, φρούτα οπωρώνα και —εν τέλει—φύλλα καπνού. Είναι ακριβώς το είδος της περίπλοκης απόχρωσης που γαργαλάει τη φαντασία όσων λατρεύουν τα single malt. Επομένως, δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς πώς αυτό το ουίσκι έλαβε την κορυφαία διάκριση από τους αδερφούς Σινγκχ και την παρέα τους.

Ικανοποίηση

Οι άνθρωποι στο Loch Lomond, όπως ίσως υποψιάζεστε, είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.

«Είναι πραγματική τιμή να μου απονεμηθεί αυτό το βραβείο από το The Whisky Exchange, ειδικά γνωρίζοντας ότι η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από μερικούς από τους καλύτερους πρεσβευτές της βιομηχανίας ουίσκι», ανέφερε ο master distiller Μάικλ Χένρι σε δελτίο τύπου. «Το 18χρονο [ουίσκι] είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα του στυλ αποστακτηρίου μας και της φιλοσοφίας μας για τη δημιουργία γεύσης μέσω της απόσταξης. Χρησιμοποιώντας το πνεύμα τόσο από τους αποστακτήρες με ίσιο λαιμό, όσο και από τους αποστακτήρες με λαιμό κύκνου, αποτυπώνοντας διαφορετικά στοιχεία φρούτου πριν την ωρίμανση σε αμερικανική δρυ».

Το 2023 αποτέλεσε ένα έτος – σταθμό για τα ουίσκι Loch Lomond. Τον Απρίλιο, η εταιρεία κέρδισε περισσότερα μετάλλια στον πολυπόθητο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποτών του Σαν Φρανσίσκο από οποιοδήποτε άλλο αποστακτήριο.

Κατά τη διεκδίκηση του βραβείου Whisky Exchange, το Loch Lomond 18 Year Old κέρδισε τον δεύτερο Glenglassaugh Sandend και ένα εμβληματικό απόσταγμα 15 ετών από την Glenallachie. Τη σύντομη λίστα ολοκλήρωσαν το Jura 18 χρονών και το Balblair 15. Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι πέντε από αυτές τις επιλογές τοποθετούνται συνήθως στα ράφια των ΗΠΑ για όχι λιγότερο από 100 δολάρια το μπουκάλι. Μια οδυνηρή υπενθύμιση -ειδικά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου δώρων- ότι δεν χρειάζεται απαραίτητα να σπάσετε τον κουμπαρά για να δωρίσετε ένα ξεχωριστό παλαιωμένο single malt scotch.

Πηγή: OT.gr

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024