Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ηθοποιός που πήρε τα πιο πολλά λεφτά στον «Μπακαλόγατο»

Ο ηθοποιός που πήρε τα πιο πολλά λεφτά στον «Μπακαλόγατο»

Έλαβε το ποσό των 40.000 δραχμών!

«Της κακομοίρας», γνωστή στους περισσότερους και ως «Μπακαλόγατος», ήταν μια ελληνική κωμική ταινία παραγωγής του 1963, σε σενάριο και σκηνοθεσία Ντίνου Κατσουρίδη. Όλοι θυμόμαστε τις αξέχαστες σκηνές του Κώστα Χατζηχρήστου και του Νίκου Ρίζου, καθώς πρόσφεραν άφθονο γέλιο.

Τους δύο σπουδαίους ηθοποιούς τους ένωνε στενή φιλία και για αυτό δεν ήταν λίγες οι φορές που ανέβηκαν μαζί στο σκηνή ή εμφανίστηκαν σε ταινίες. Βέβαια οι περισσότεροι τους έχουν συνδέσει με αυτό το συγκεκριμένο φιλμ.

Ο Κώστας Χατζηχρήστος πίστευε πολύ σε αυτό κι αποφάσισε μαζί με τον αδελφό του, Δήμο, να αναλάβουν την παραγωγή για την μεταφορά του «Μπακαλόγατου» στο σινεμά, ενώ τα γυρίσματα έγιναν στα στούντιο της Φίνος Φιλμς μετά από συμφωνία. Ο Κώστας Δούκας πήρε τον αντίστοιχο ρόλο στη θέση του Βασίλη Αυλωνίτη στον οποίο και προτάθηκε αρχικά και φυσικά ο Νίκος Ρίζος διατήρησε την θέση του στο σχήμα.

Το σενάριο βασίστηκε στο ομώνυμο θεατρικό έργο των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου.

Ποιος πήρε τα περισότερα λεφτά;

Επιπλέον, σύμφωνα με το ellinikoskinimatografos.gr, Χρήστο Κωνσταντίνου, ο Κώστας Χατζηχρήστος ως συμπαραγωγός, έδωσε στον Νίκο Ρίζο την υψηλότερη αμοιβή από όλους τους πρωταγωνιστές. Πράγμα έτσι κι αλλιώς αναμενόμενο, αφού ο αγαπημένος κωμικός ήταν ήδη σημαντικό όνομα. Για τον «Μπακαλόγατο» έλαβε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό για την εποχή των 40.000 δραχμών!

Καλά λεφτά, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τις δυσκολίες τόσο του Ρίζου όσο και του Χατζηχρήστου όταν ξεκινούσαν την διαδρομή τους στον χώρο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δυο τους μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο και κατά περιόδους ακόμη και το ίδιο πουλόβερ. Μάλιστα, έπαιζαν κάθε φορά στα ζάρια το ποιος θα έχει την… τιμή να το φορέσει και άλλες το ποιος θα έχει την… λυπητερή να το πλύνει.

Η ταινία επιχρωματίστηκε στα West Wing studios της Καλιφόρνιας και επαναλανσαρίστηκε έγχρωμη το 2017.

Παραγωγή

Η ταινία ήταν επίσημη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1963, ενώ ξαναπροβλήθηκε στο ίδιο Φεστιβάλ, στις 12 Νοεμβρίου 2002. Στις κινηματογραφικές αίθουσες, προβλήθηκε για πρώτη φορά στις 18 Ιουνίου 1963 και, κόβοντας 201.008 εισιτήρια, κατατάχθηκε στην 26η θέση ανάμεσα σε 92 ταινίες της ίδιας σεζόν. Κυκλοφόρησε και με τη μορφή ντιβιντί στις 21 Απριλίου 2003.

Η ταινία επιχρωματίστηκε στα West Wing studios της Καλιφόρνιας και επαναλανσαρίστηκε έγχρωμη το 2017.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024