Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο δρόμος του Αλόγου»: Η παρουσία του στην ιστορία της Ελλάδας

«Ο δρόμος του Αλόγου»: Η παρουσία του στην ιστορία της Ελλάδας

Αυτά τα υπέροχα πλάσματα στη ζωή της χώρας.

«Ο δρόμος του Αλόγου» είναι ο τίτλος της έκθεσης που εγκαινιάζεται το απόγευμα του Σαββάτου 23 Δεκεμβρίου 2023, στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα. Η έκθεση, αναφέρεται στην παρουσία και την συμβολή του αλόγου στην ιστορία της Ελλάδας σε καιρούς ειρηνικούς και πολεμικούς.

Το άλογο, σύντροφος του ανθρώπου στην Ειρήνη και στον Πόλεμο

Η έκθεση, βασίζεται σε μια ιδέα της εικαστικού Ράνιας Καπελιάρη, που έχει και την επιμέλεια της έκθεσης«Το άλογο, σύντροφος του ανθρώπου στην Ειρήνη και στον Πόλεμο» – λέει η Ράνια Καπελιάρη- «βοήθησε με πολλούς τρόπους στο κτίσιμο και την εξέλιξη του πολιτισμού του.

Στην ελληνική μυθολογία το άλογο παίρνει ιερές και μυθικές διαστάσεις και ο θαυμασμός του καλλιτέχνη της αρχαιότητας για την αρμονία, την κίνηση και την ομορφιά του μας άφησε πολλά μνημειακά έργα.

Διάρκεια έκθεσης από 23 εως 31 Δεκεμβρίου 2023

Tα άλογα που στόλισαν τις πλατείες των πόλεων – Τα

Και σήμερα παρότι το άλογο έχει χάση την στενή σχέση του με τον σύγχρονο άνθρωπο παραμένει πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες».«Από το αλογάκι της παιδικής μας ηλικίας» αναφέρει η κ Καπελιάρη, «μέχρι τα άλογα των παραμυθιών,τον Δούρειο Ίππο, τον Βουκεφάλα, τον Πήγασο, από τα άλογα της Επανάστασης του ‘21, άλογα που στόλισαν τις πλατείες των πόλεων, τα άλογα του χωριού μας, τα μουλάρια της Μικρασιατικής εκστρατείας και του Αλβανικού μετώπου, τα μονόπλα του ελληνικού στρατού,οι «λησμονημένοι ανώνυμοι ήρωες»της ελληνικής ιστορίας παραμένουν τα υπέροχα πλάσματα που με τα μεγάλα μάτια τους κοιτάζουν ίσια μέσα στην ψυχή μας».

«Λησμονημένοι ανώνυμοι ήρωες»της ελληνικής ιστορίας

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες

Αδαμάκης Γιάννης, Ανδριανός Σωτήρης, Γενιτσαρίου Μαρία, Δρογώση Τάνια, Εγγλέζου Λένα, Κάνιστρα Πόλυ, Καπελιάρη Ράνια, Κόγιας Ντίνος, Κοκκίνη Γεωργία, Κολιπάτσα Βασιλική , Λουμάκης Στέφανος, Μαντά Κατερίνα , Μαρκόπουλος Κωνσταντίνιος, Μπαλογιάννης Γιώργος, Παπαδάκης Χρίστος, Στάγγεσερ Διαμαντής Μάνος, Σόρογκας Σωτήρης, Σταματόπουλος Κώστας, Τσάδαρη Εύη, Χαρμάνης Θόδωρος.

Πληροφορίες έκθεσης

Διάρκεια έκθεσης από 23 εως 31 Δεκεμβρίου 2023Εγκαίνια Σάββατο 23 /12 στις 19.00. Ωρες Λειτουργίας από 09.00 εως 17.00, Πολεμικό Μουσείο Βαs. Σοφίας και Ριζάρη 2-4 Αθήνα

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024