Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τη δεξιά, η ΕΡΤ με την τσέπη τη δική μας, ο Στέφανος χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τη δεξιά, η ΕΡΤ με την τσέπη τη δική μας, ο Στέφανος χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ

Αστραψε και βρόντηξε ο Σαμαράς και φάνηκε ξανά πως η δεξιά πτέρυγα «κρατάει να» τη ΝΔ και μάλλον με ένα «να» συνοδευόμενο από συγκεκριμένη κίνηση θα απαντήσει στα περί γάμου ομόφυλων και το γαμήλιο γλέντι θα ανάψει...

Αλλος πληρώνει την πανάκριβη νύφη της ΕΡΤ

Η ομοιότητά μου με τον κ. Ζούλα της ΕΡΤ, εξού και με συγκινεί, είναι ότι έχουμε πανάκριβα γούστα. Η ειδοποιός διαφορά μας ότι εγώ τα πληρώνω μόνη μου, ενώ τα δικά του τα πληρώνει ο ελληνικός λαός. Έπεσε στα χέρια μου το επενδυτικό πλάνο της ΕΡΤ και τα ποσά είναι δυσθεώρητα για ένα λαό που παίρνει στεντόν πριν πάει στο σούπερ μάρκετ. Και το παζλ συμπληρώνεται σιγά σιγά. Το κομματάκι αυτό μπαίνει δίπλα στο αίτημα για αύξηση του ανταποδοτικού τέλους κατά 50 λεπτά. Πού να βρει ο άνθρωπος 4,5 εκατ. ευρώ, όξω το ΦΠΑ, για τις υπηρεσίες που σχεδιάζει; Αυτό βέβαια που λείπει είναι το κομμάτι που αφορά το Μαξίμου και την κυβέρνηση. Γιατί τόσα λεφτά στην ΕΡΤ, ποιος ελέγχει την αναγκαιότητα και την αποδοτικότητα των επενδύσεων αυτών, πού ακριβώς έγκειται το κοινωνικό όφελος; Αν παίρνεις λεφτά από τον πολίτη πρέπει να υπάρχει ανταποδοτικότητα, αλλιώς είναι νόμιμη μεν, κλεψιά δε. Και σε ο,τι αφορά τον επιμορφωτικό και ενημερωτικό ρόλο της ΕΡΤ, σας τα είπα και τις προάλλες, μηδέν εις το πηλίκον, δίνει για παραγωγές ενημερωτικών προγραμμάτων όσα για τη μαγειρική.

Χρυσό στο MEGA, μαύρο στα μέτρα

Κάποιες ημέρες τα νούμερα τηλεθέασης των δελτίων ειδήσεων δεν πρέπει να τα κοιτάνε μόνο οι άνθρωποι των καναλιών και οι διαφημιστές αλλά και το Μαξίμου και ημέτερες δυνάμεις. Γιατί αποτελούν τρόπο τινά δημοσκόπηση… όπως παρατήρησε σατανικά έξυπνος φίλος. Το γεγονός ότι το δελτίο ειδήσεων του MEGA, με το κανάλι να κρατά πολύ κριτική στάση, αναδείχθηκε τις ημέρες που ανακοινώθηκαν τα περιβόητα μέτρα κατά της οπαδικής βίας και τις επόμενες ημέρες, πρώτο με μεγάλη διαφορά, με τους άλλους να τρώνε τη σκόνη του, μάλλον οδηγεί με ασφάλεια στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος δεν συμφωνεί περί αποφασιστικής κυβερνητικής δράσης για το χτύπημα της νεανικής βίας, παρακλάδι της οποίας είναι η οπαδική, και ας επιμένει η κυβέρνηση στην γνωστή καραμέλα. Χωρίς να έχω predator στα σπίτια του κόσμου, κόβω το χέρι μου ότι κουνούσε καταφατικά το κεφάλι όταν η Ράνια Τζίμα μιλούσε για ξαναζεσταμένα μέτρα και μάλιστα σε φούρνο μικροκυμάτων για να βγουν γρήγορα και πρόχειρα. Μετά έκαναν το χέρι τους μπουνιά συνοδευόμενο από ένα «γαμώτο», στεναχωρημένοι που θα αθετούσαν χωρίς δική τους ευθύνη την υπόσχεση στο γιο τους «διάβασε και θα πάμε στο γήπεδο». Προς επίρρωση των όσων λέω η κανονική δημοσκόπηση της Prorata.

Θέμα Σαμαρά!

Με τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, «έσκασε θέμα Σαμαρά»! Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες – προηγούμενη ήταν στις παραμονές της επίσκεψης του τούρκου Προέδρου κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Οξεία

Αυτη τη φορά η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά ήταν πιο έντονη, πιο οξεία. Η αντίδραση του κ. Σαμαρά αφορά στην τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρης Καιρίδης στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με την οποία παρέχεται άδεια διαμονής σε μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

«Πάρτε την πίσω»!

Κι ήταν κατηγορηματικός λέγοντας «ζητώ από την κυβέρνηση να αποσύρει την εν λόγω τροπολογία και να επανεξετάσει το όλο ζήτημα»! Και τι συνέβη τότε; Ο υπουργός που κατέθεσε την τροπολογία, ο κ. Καιρίδης «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια»! Κι ανέλαβε να την υπερασπίσει έναντι του … κ. Σαμαρά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης!

Ο κ. Αδ. Γεωργιάδης

Ο κ. Γεωργιάδης αναπέμποντας … ύμνους και επιδαψιλεύοντας τιμές στον πρώην πρωθυπουργό, αλλά και χρησιμοποιώντας την κλασική ακροδεξιά ρητορική – «λαθροετανάστες» κλπ – προσπάθησε να τον … εξευμενίσει! Και να του στείλει παράλληλα το μήνυμα – στην γλώσσα που καταλαβαίνει ο κ. Σαμαράς – ότι δεν πρόκειται για τίποτα σπουδαίο, περί τους 30.000 ανθρώπους αφορά η τροπολογία, δεν χρειάζεται «να χαλάσουμε τη καρδιά μας». Κάπως έτσι….

Ψηφίζουν οι άλλοι!

Βέβαια η κυβέρνηση δεν κινδυνεύει έτσι κι αλλιώς, διότι προβλέπω τον κ. Σαμαρά να απουσιάζει από την ψηφοφορία της προαναφερόμενης τροπολογίας και διότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ πρόκειται να το ψηφίσουν! Ωστόσο η βραδυνή παρέμβαση του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Παύλου Μαρινάκη υποδηλώνει και την εμμονή της κυβέρνησης στην εν λόγω τροπολογία!

Δεν είναι ο μόνος…

Ομως, όπως μου έλεγε άνθρωπος που γνωρίζει καλά την ανθρωπογεωγραφία της Νέας Δημοκρατίας και τους συμβολισμούς των κινήσεων ενός εκάστου, εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό ο οποίος διαθέτει συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων επί των οποίων εκδηλώνει με – ιδιαίτερα – ηχηρό τρόπο τις διαφωνίες του, υπάρχουν κι άλλοι.

Ο κ. Ν. Δένδιας

Μου έλεγε επί παραδείγματι για την περίπτωση του υπουργειου Αμυνας κ. Νίκου Δένδια, ο οποίος εκμεταλευόμενος την θέση του και δοθείσης ευκαιρίας παρευρίσκεται σε κάθε εκδήλωση που που τονίζει τον «πατριωτικό προφίλ» του! Απευθυνόμενος δηλαδή στην δεξιά της Νέας Δημοκρατίας. Κινούμενος αντίρροπα από τον κ. Μητσοτάκη.

Αντιφάσεις

Οι ενδοπαραταξιακές αντιφάσεις θα ενισχυθούν σε τουλάχιστον δύο ακόμη περίπτωσεις. Πρώτον, στη σύνθεση του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών, όπου ως γνωστόν, ο πρωθυπουργός επιθυμεί να τονίσει την κεντροδεξιά κατεύθυνση στην οποία έχει οδηγήσει τη Νέα Δημοκρατία. Δεύτερον, οψέποτε φέρει προς συζήτηση και ψήφιση από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, καθώς και η δυνατότητα τεκνοθεσίας – στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Μέχρι τότε όμως τα πράγματα θα εξελίσσονται ομαλά. Εκτός απροόπτου….

Προς τα δεξιά!

Οπως αντιλαμβάνεστε με την αδυναμία της – εν γένει – κεντροαριστερής αντιπολίτευσης να θέσει την δική της ατζέντα, είναι προφανές ότι το εκκρεμές μετακινείται προς τα δεξιά. Και μπορεί κατ΄ αρχήν οι αντιδράσεις επί παραδείγματι του κ. Σαμαρά, να «εμποδίζουν» την πολιτική … «ορατότητα» της δεξιάς της δεξιάς, όμως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή που επικρατεί τελικά είναι η «δεξιά ατζέντα»! Δυστυχώς! Και τα αποτελέσματα είναι πολύ πιθανόν να φανούν στις ευρωεκλογές….

Εκτάκτως

Πάντως τα όσα συνέβησαν στη Σύνοδο Κορυφής με την Ουκρανία και τον πρόεδρο της Ουγγαρίας Ορμπαν, εξάντλησαν τον χρόνο και δεν συζητήθηκε καθόλου η αναθεώρηση των δημοσιονομικών. Κι έτσι είμαστε σε αγωνία. Οχι μεγάλη, διότι φαίνεται πως θα υπάρξει έκτακτη σύνοδος εντός του Ιανουαρίου. Για ποιό λόγο η αγωνία; Διότι μεταξύ των άλλων πρόκειται να εξαιρεθούν από το έλλειμμα οι αμυντικές δαπάνες, κάτι το οποίο είναι σημαντικό για την Ελλάδα, διότι έτσι δημιουργείται δημοσιονομικός χώρος!

Πατριωτική…

Εν τω μεταξύ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κ. Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να αποσπάσει από την δεξιά και την ακροδεξιά την «φινέτσα» του … πατριωτισμού. Πρόκειται για ένα σύνολο εκδηλώσεων και θέσεων.

Αμυντικές δαπάνες

Μία εξ αυτών είναι η ψήφιση των αμυντικών δαπανών. Σας θυμίζω ότι οι αμυντικές δαπάνες της πρώτης κυβέρνησης Μητσοτάκη είχαν βρεθεί στο στόχαστρο του πρώην προέδρου του κόμματος κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει πως αν εκλεγόταν σκόπευε να επαναδιαπραγματευεί τις συμβάσεις των αμυντικών προμηθειών. Γεγονός που τότε είχε θορυβήσει διάφορους κύκλους και πρεσβείες !

Αλλάζει ρότα

Επί του προκειμένου όμως ο νέος πρόεδρος αλλάζει ρότα! Ετσι σκοπεύει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες του προϋπολογισμού. Δεν γνωρίζω αν θα «του βγει»….

Ο κ. Ν. Κοτζιάς

Αλλά να ξέρετε ότι μπορεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς να μην έχει ενταχθεί στην Κουμουνδούρου ή να μην έχει επισημοποιηθεί η συνεργασία του «Πράττω» με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αλλά λειτουργεί ως «αφανής σύμβουλος» του κ. Κασσελάκη. Ετσι σιγα – σιγά ολοκληρώνεται η ολική «πατριωτική» επαναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

«Τσαμπουκάς»!

Χθες πάντως ο κ. Κασσελάκης «τσαμπουκαλεύτηκε» τον πρόεδρο του ΚΕΘΕΑ. Κια νομίζω πως εν προκειμένω είχε δίκιο! Συμβαίνει δεύτερη φορά. Η πρώτη ήταν με την υφυπουργό κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου. Τώρα επισκέφτηκε το ΚΕΘΕΑ για να συζητήσει με τους εργαζόμενους και δικά τους θέματα και θέματα του οργανισμού.

«Μπάστακας»

Και εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ κ. Χρήστος Λιάπης σαν «μπάστακας» στη συζήτηση με τους εργαζομένους. Αναψε και κόρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και απευθυνόμενος προς αυτός του είπε «δεν σας αναγνωρίζω ούτε πρακτικά ούτε ηθικά εδώ μέσα. Μπορείτε να αποχωρήσετε, σας ευχαριστώ πολύ». Κι ο κ. Λιάπης αποχώρησε!

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024