Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Οδύσσεια» για Ιταλούς που απέκτησαν δίδυμα μέσω της κλινικής των Χανίων - Η ιστορία πόνου και η... Δικαιοσύνη

«Οδύσσεια» για Ιταλούς που απέκτησαν δίδυμα μέσω της κλινικής των Χανίων – Η ιστορία πόνου και η… Δικαιοσύνη

Τέσσερις μήνες τώρα περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου για την οριστική επιμέλεια των παιδιών - «Εκλιπαρούμε τους δικαστές να μας στείλουν σπίτι, δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ»

Παγιδευμένοι στην Κρήτη είναι εδώ και τέσσερις μήνες είναι οι δυο Ιταλοί που απέκτησαν δίδυμα με παρένθετη μητέρα μέσω της κλινικής των Χανίων, που βρίσκεται στο επίκεντρο έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών.

Το ζευγάρι παραμένει εγκλωβισμένο στη χώρα μας, καθώς πρέπει να περιμένουν την οριστική δικαστική απόφαση που θα διασφαλίσει ότι οι δυο τους θα λάβουν της οριστική επιμέλεια των παιδιών. Μέχρι σήμερα -τέσσερις μήνες μετά- έχουν εξασφαλίσει την προσωρινή επμέλεια των παιδιών με αποτέλεσμα να μην θεωρούνται ακόμη νόμιμη οικογένεια και να μην μπορούν να επιστρέψουν πίσω στην Ιταλία.

«Εκλιπαρούμε τους δικαστές να μας στείλουν σπίτι για τα Χριστούγεννα, σας ικετεύουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ»

Το ζευγάρι απευθύνει δραματική έκκληση στις δικαστικές Αρχές να δώσουν ένα τέλος στην «Οδύσσειά» τους με μια οριστική δικαστική απόφαση που θα διασφαλίζει ότι οι τέσσερις τους -το ζευγάρι και τα δίδυμα παιδιά τους- θα είναι και μια νόμιμη οικογένεια που θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα, στην Ιταλία και οπουδήποτε αλλού.

«Είμαστε σε απόγνωση. Εκλιπαρούμε τους δικαστές να μας στείλουν σπίτι για τα Χριστούγεννα, να κάνουμε γιορτές με την οικογένειά μας. Είμαστε στ’ αλήθεια σε απόγνωση. Σας ικετεύουμε, δεν μπορούμε να μείνουμε άλλο εδώ. Και οι δικαστές είναι γονείς, τους παρακαλάμε να μας αφήσουν να κάνουμε Χριστούγεννα στο σπίτι, με τα μωρά μας, με τους γονείς μας, όπως κάνουν όλοι οι Χανιώτες, όπως όλος ο κόσμος…» τονίζουν.

Η ιστορία πόνου – Η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης μητέρας η τελευταία τους ελπίδα

Για την Σ. Π. και τον Φ.Σ. η τεκνοθεσία μέσω παρένθετης ήταν η τελευταία ελπίδα, μετά από μια ιστορία «γεμάτη πόνο» όπως λένε, για αυτό και τους θυμώνει όταν διαβάζουν επικριτικά σχόλια στο διαδίκτυο. «Κουβαλάω μια ιστορία γεμάτη πόνο. Έχω χάσει δύο μωρά, δυο παιδιά που τα κυοφόρησα, τα γέννησα και τα είδα να πεθαίνουν. Το ένα πέθανε στα χέρια μου» λέει η Σ.Π.

Όπως εξιστορούν, μιλώντας στο zarpanews.gr, μετά από δύο απώλειες, το 2016 και το 2019, υποβλήθηκαν σε γενετικές εξετάσεις στη Ρώμη και βρέθηκε έτσι ο γενετικός παράγοντας που εξηγούσε τους θανάτους. Στη συνέχεια προσπάθησαν μέσω εξειδικευμένης κλινικής στην Ιταλία να δημιουργήσουν δικά τους έμβρυα, τα οποία θα υποβάλλονταν σε εξέταση DNA πριν εμφυτευτούν στην μήτρα της για να εξασφαλιστεί πως δεν ήταν θνησιγενή. Με αυτόν τον τρόπο έμεινε έγκυος κυοφορώντας ένα υγιές έμβρυο, το οποίο ήταν βιώσιμο, όμως σύντομα απέβαλε και μάλιστα διαγνώστηκε με καρδιολογικό πρόβλημα που δεν της επέτρεπε να προσπαθήσει για νέα εγκυμοσύνη.

Στη συνέχεια μπήκαν σε πρόγραμμα για υιοθεσία παιδιού και αφού παρακολούθησαν τα σεμινάρια γονεϊκότητας, στη συνέχεια τους απέρριψαν καθώς δεν πληρούσαν το κριτήριο του υψηλού εισοδήματος (άνω των 25.000 ευρώ/χρόνο) για να υιοθετήσουν παιδί.

Από τις ειδήσεις έμαθαν για το σκάνδαλο, νόμιζαν πως όλα ήταν νόμιμα – «Μας εξαπάτησαν»

Μέχρι να μάθουν για τις συλλήψεις των υπευθύνων της κλινικής, τον περασμένο Αύγουστο, πίστευαν ακράδαντα πως όλα είχαν γίνει νόμιμα: «Ήμασταν αφελείς, τους πιστέψαμε. Μας εξαπάτησαν. Μας είπαν πολλά ψέματα» λένε σήμερα. Την κλινική την βρήκαν μέσω ίντερνετ, αλλά έλαβαν και πολύ καλές συστάσεις στην Ιταλία.

Σε όλη τη διάρκεια της κύησης, η κλινική τους έστελνε υπερηχογραφήματα των εμβρύων και τους διαβεβαίωνε πως όλα εξελίσσονταν καλά και πως τα μωράκια θα γεννιόντουσαν μετά τα μέσα Αυγούστου. Ωστόσο, όταν ξαφνικά στις 9 Αυγούστου κόπηκε κάθε επικοινωνία… τότε αναζήτησαν στο διαδίκτυο ειδήσεις και ενημερώθηκαν για το σκάνδαλο που είχε ξεσπάσει και είδαν σε βίντεο τον γιατρό, τον εμβρυολόγο και το προσωπικό της κλινικής να οδηγείται σε ανακριτή και εισαγγελέα.

«Όταν μάθαμε ότι τα μωρά ήταν υγιή ήταν για μας ανακούφιση, σήμαινε τα πάντα»

«Στις 14 Αυγούστου το έμαθα, ότι τα μωρά γεννήθηκαν. Διάβασα ότι γεννήθηκαν. Η λέξη που γράψατε «υγιή», ότι ήταν υγιή τα μωρά, αυτή η λέξη ήταν για μας ανακούφιση, σήμαινε τα πάντα» σημειώνει ο Φ.Σ.

Άμεσως μετά, επιβιβάστηκε στην πρώτη πτήση και ήρθε στα Χανιά, με την ήδη διαμορφωμένη εντύπωση πως σε τρεις εβδομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τα μωρά και να φύγουν, με όλα τα νόμιμα έγγραφα και με τις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Ωστόσο, η πρώτη ψυχρολουσία δεν άργησε να έρθει καθώς το όνομα της παρένθετης που είχαν δει στη δικαστική απόφαση δεν είχε καμία σχέση με την γυναίκα που κυοφορούσε τα μωρά τους. Μάλιστα η πρώτη κυοφουρούσε άλλα μωρά, άλλου ζευγαριού με επίσης άλλο όνομα στα έγγραφα ενώ η δεύτερη «έγινε καπνός» αμέσως μετά το εξιτήριο από το γενικό νοσοκομείο Χανίων…

«Θα παραμείνουμε εδώ μέχρι να βγει η σωστή δικαστική απόφαση, μέχρι το όνομα να διορθωθεί» τονίζει ο Φ.Σ.

Ο πατέρας των δίδυμων που έχει εγκλωβιστεί με τη γυναίκα του στα Χανιά

Ακόμα περιμένουν την οριστική απόφαση για την επιμέλεια από την ελληνική Δικαιοσύνη

Έκτοτε, η υπόθεσή τους διαρκώς περιπλέκεται… Με προσωρινή διαταγή από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν εξασφαλίσει την προσωρινή επμέλεια των παιδιών αλλά το τακτικό δικαστήριο που θα κρίνει την οριστική επιμέλεια, ορίστηκε για τον Φεβρουάριο του 2024!

«Ήρθαμε με τα καλοκαιρινά μας ρούχα»

Ακόμα δεν έχουν καταφέρει να πάρουν καν ληξιαρχική πράξη γέννησης για τα μωρά, με αποτέλεσμα τα μωρά να μπορούν να κάνουν καν ονοματοδοσία, να αποκαλούνται «μωρό Α και μωρό Β» να μην υπάρχουν για το σύστημα υγείας και οι ίδιοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν για τα πάντα, ακόμα και για παιδίατρο και για εμβόλια! «Κάναμε όλους τους ελέγχους, τα εμβόλια, όλα με δικά μας έξοδα. Δεν έχουμε δικαίωμα σε ιατρική περίθαλψη.

«Ήρθαμε με τα καλοκαιρινά μας ρούχα, περιμέναμε να μείνουμε τρεις εβδομάδες. Όλα τα πράγματα για τα μωρά, τα αγοράσαμε από την αρχή, καρότσι, κούνιες, πορτ μπεμπέ, ρούχα, σεντονάκια, πράγματα που τα είχαμε και στην Ιταλία, τα αγοράσαμε δύο φορές. Ρούχα δικά μας δεν είχαμε, ψωνίσαμε από τη λαϊκή αγορά» τονίζει η Σ.Π.

Χωρίς οικονομικά και ψυχικά αποθέματα πλέον – Το «ευχαριστώ» στους Χανιώτες για τη βοήθεια

Από τον Αύγουστο, νοίκιασαν μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης ένα διαμέρισμα, ενώ όπως λένε βρήκαν αμέριστη βοήθεια από γείτονες, επαγγελματίες που γνωρίζουν ιταλικά και απλό κόσμο. «Την ημέρα είμαστε γεμάτοι με Έλληνες που μας βοηθάνε… αλλά τη νύχτα… αν συμβεί κάτι τη νύχτα; Δεν θα μπορώ ούτε να καλέσω ασθενοφόρο. Δεν μιλάω ούτε αγγλικά, ούτε ελληνικά» τονίζει η Σ.Π. «Σας παρακαλώ βοηθήστε μας, μη μας αφήσετε άλλο εδώ».

«Βλέπω εφιάλτες τη νύχτα – Τρέμω μήπως χρειαστώ ασθενοφόρο»

«Ευχαριστούμε τόσο πολύ ολους τους Χανιώτες που μας στέκονται σε αυτήν την δύσκολη περίοδο. Συνέχεια μας βοηθάνε, μας φέρονται τόσο φιλικά» προσθέτει ο Φ.Σ.

Οι ίδιοι, εκλιπαρούν τις δικαστικές Αρχές να βρουν τον τρόπο ώστε να δώσουν μια οριστική λύση στο πρόβλημά τους: «Είμαστε θύματα – Δεν έχουμε κάνει τίποτα σε κανένα. Να μπουν για ένα λεπτό στην θέση μας, να καταλάβουν τι περνάμε. Έχουμε εξοντωθεί οικονομικά και ψυχολογικά. Θέλουμε μόνο να γυρίσουμε στο σπίτι μας, να κάνουμε γιορτές» τονίζουν και ζητάνε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η δικαστική απόφαση.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024