Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Στο νοσοκομείο Χανίων το γενετικό υλικό από την κλινική - Η επίσημη ανακοίνωση

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Στο νοσοκομείο Χανίων το γενετικό υλικό από την κλινική – Η επίσημη ανακοίνωση

Τέσσερις από τους κατηγορούμενους οδηγήθηκαν στη φυλακή

Ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την κλινική υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που κατηγορείται για παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών, στο νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου η μεταφορά ολοκληρώθηκε με ασφάλεια και με τη βοήθεια Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, με το υλικό να φυλάσσεται σε ασφαλές και ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον.

Η άδεια λειτουργία της κλινικής έχει ανακληθεί

Για την υπόθεση κατηγορούνται 8 άτομα

«Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν αποθηκευμένο γενετικό υλικό στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης «Ιδιωτικό ιατρείο Ι. Γιακουμάκη και Σια  ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας», μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο e-mail: emvcenter@chaniahospital.gr.» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Ο  Άγιος Γεώργιος», ανακοινώνει ότι η ασφαλής μεταφορά του γενετικού υλικού και των σχετικών αρχείων από την Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης με την επωνυμία «Ιδιωτικό ιατρείο Ι. Γιακουμάκη και Σια  ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας» (Ζυμβακακήδων 24 και Μπότσαρη – Χανιά), σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή  Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής έχει ολοκληρωθεί.

Το γενετικό υλικό και τα  σχετικά  αρχεία φυλάσσονται σε ασφαλές περιβάλλον σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Ο  Άγιος Γεώργιος».

Το Νοσοκομείο έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με ειδικό εμβρυολόγο για το σκοπό αυτό.

Οι ενδιαφερόμενοι που είχαν αποθηκευμένο γενετικό υλικό στην Μονάδα Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Τράπεζα Κρυοσυντήρησης «Ιδιωτικό ιατρείο Ι. Γιακουμάκη και Σια  ΕΕ» με διακριτικό τίτλο «Μεσογειακό Ιατρείο Γονιμότητας», μπορούν να επικοινωνούν με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων στο e-mail: emvcenter@chaniahospital.gr.

Για την ασφαλή επικοινωνία και για λόγους προστασίας των προσωπικών δεδομένων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισυνάπτουν στο πρώτο e-mail αντίγραφο διαβατηρίου ή ταυτότητας και να δηλώνουν υπεύθυνα ότι είναι οι κάτοχοι και αποκλειστικοί χρήστες του λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων σε συνεργασία με την Εθνική Αρχή  Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής θα απαντά εγγράφως στα ερωτήματα των ενδιαφερομένων και θα δίδονται οι σχετικές οδηγίες.

Λουκέτο στην κλινική

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, αποφάσισε η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Η προκαταρκτική που ήδη «τρέχει» στόχο έχει να διερευνήσει εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές καθώς κατά την αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της κλινικής φέρεται να βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, λίστες ονομάτων που δεν ήταν καταχωρημένα στα επίσημα αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι περιπτώσεις που ελέγχονται αφορούν σε γυναίκες που είχαν απευθυνθεί στην κλινική για τις διαδικασίες της ωοληψίας και της εβρυομεταφοράς. Και ενώ υποβάλλονταν κανονικά σε μέθη για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, τις εξαπατούσαν.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει έναν-έναν τους φακέλους αυτών των περιπτώσεων. Οι γυναίκες που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση ξεπερνούν τις 200 και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Sports in

Ελ Αραμπί: «Είμαστε γεμάτοι προσδοκίες»

Ο Μαροκινός επιθετικός εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024