Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Λουκέτο στην κλινική και μεταφορά του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο

Παράνομες υιοθεσίες στα Χανιά: Λουκέτο στην κλινική και μεταφορά του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά  των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της κλινικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής στα Χανιά που βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, αποφάσισε η Εθνική Αρχή Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Στην σχετική απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 14 Σεπτεμβρίου, με αριθμό φύλλου 5466, ορίζεται ακόμα η άμεση μεταφορά του γενετικού υλικού της κλινικής σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο γενικό νοσοκομείο Χανίων.

 Για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις

Παράλληλα, προχωρά και η μεταφορά  των αρχείων της κλινικής και όσων συνδέονται με το εργαστήριο αλλά και όσων είχαν προσφύγει στις υπηρεσίες της κλινικής είτε για κρυοσυντήρηση γενετικού υλικού είτε για υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, στο νοσοκομείο Χανίων και η φύλαξή τους σε ασφαλή χώρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τους εποπτευόμενους φορείς.

Το σχετικό ΦΕΚ, έδωσε στην δημοσιότητα, σύμφωνα με το zarpanews, η δικηγόρος Χανίων, Μαρία Παπαδάκη, η οποία εκπροσωπεί ζευγάρια που θίγονται από τις καταγγελλόμενες πράξεις.

Δείτε το ΦΕΚ εδώ.

Καταθέσεις

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση κατηγορούνται οκτώ άτομα ενώ έχουν προφυλακιστεί τέσσερις, ανάμεσά τους ο 73χρονος γυναικολόγος, ιδιοκτήτης της κλινικής και φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ο 44χρονος εμβρυολόγος, φερόμενος ως υπαρχηγός.

Η προκαταρκτική που ήδη «τρέχει» στόχο έχει να διερευνήσει εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές καθώς κατά την αστυνομική επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της κλινικής φέρεται να βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, λίστες ονομάτων που δεν ήταν καταχωρημένα στα επίσημα αρχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, οι περιπτώσεις που ελέγχονται αφορούν σε γυναίκες που είχαν απευθυνθεί στην κλινική για τις διαδικασίες της ωοληψίας και της εβρυομεταφοράς. Και ενώ υποβάλλονταν κανονικά σε μέθη για να γίνουν οι απαραίτητες ιατρικές ενέργειες, τις εξαπατούσαν.

Η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει έναν-έναν τους φακέλους αυτών των περιπτώσεων. Οι γυναίκες που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση ξεπερνούν τις 200 και προέρχονται από διάφορες περιοχές της Κρήτης.

Sports in

Μπροστά του μόνο τελικοί

Ο Ολυμπιακός έφυγε από τον Καρβαλιάλ, πήγε στον Μεντιλίμπαρ και τα αποτελέσματα δείχνουν απολύτως ορατά.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024