Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Zara: Η απάντηση για την αμφιλεγόμενη καμπάνια «The Jacket» που συσχετίστηκε με τους νεκρούς της Γάζας

Zara: Η απάντηση για την αμφιλεγόμενη καμπάνια «The Jacket» που συσχετίστηκε με τους νεκρούς της Γάζας

Η εταιρεία απέσυρε τις φωτογραφίες μετά τον σάλο που προκλήθηκε

Με μία εκτενή ανακοίνωση και την απόσυρση της νέας καμπάνιας της με τίτλο «The Jacket», η ισπανική εταιρεία μόδας Zara προσπαθεί να ξεκαθαρίσει τα πράγματα σχετικά με τη συσχέτιση των εικόνων με τους νεκρούς της Γάζας.

Υπενθυμίζεται πως πολλοί, πελάτες και μη, της εταιρείας θεώρησαν ότι προβάλλει εικόνες που παραπέμπουν στα εκατοντάδες πτώματα στη Λωρίδα της Γάζας τα οποία τυλίγονται με λευκό ύφασμα.

Τόσο Παλαιστίνιοι όσο και άλλοι ακτιβιστές καταγγέλλουν ότι οι εικόνες παραπέμπουν στις φωτογραφίες πτωμάτων τυλιγμένων με την παραδοσιακή ολόλευκη ενδυμασία ταφής στη Γάζα, καταδικάζοντας την οικειοποίηση τέτοιων συμβόλων και σκηνών καταστροφής για κερδοσκοπικούς σκοπούς.

«…είδαν κάτι το οποίο απείχε μακράν από τον σκοπό μας»

Φυσικά η αντίδραση της εταιρείας ήταν άμεση, με αποτέλεσμα μετά από λίγες ώρες η καμπάνια να αποσυρθεί. Σήμερα το πρωί μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι λυπάται για την παρεξήγηση αυτή και να επιβεβαιώσει τον σεβασμό της προς τον καθένα.

«Αφού ακούσαμε τα παράπονα για την καμπάνια του Atelier Zara The Jacket, θα θέλαμε να μοιραστούμε τα ακόλουθα με τους πελάτες μας: η καμπάνια, η ιδέα της οποίας ήταν από τον Ιούλιο και η φωτογράφηση έγινε τον Σεπτέμβριο, παρουσιάζει μια σειρά από εικόνες με ημιτελή γλυπτά σε ένα στούντιο και έγινε με μοναδικό σκοπό να προβληθούν οι δημιουργίες μέσα σε ένα καλλιτεχνικό πλαίσιο.

»Δυστυχώς κάποιοι πελάτες αισθάνθηκαν προσβεβλημένοι από τις φωτογραφίες, οι οποίες πλέον έχουν αφαιρεθεί, και είδαν σε αυτές κάτι το οποίο απείχε μακράν από τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκαν.

»Τα Zara μετανιώνουν για την παρεξήγηση αυτή και επιβεβαιώνουν τον βαθύτερο σεβασμό τους για τον καθένα».

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024