Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φρέντι Μπελέρης: «Έχουμε δικτατορία» - Οργή στη Χιμάρα μετά την απόρριψη του αιτήματος για άδεια ορκωμοσίας

Φρέντι Μπελέρης: «Έχουμε δικτατορία» – Οργή στη Χιμάρα μετά την απόρριψη του αιτήματος για άδεια ορκωμοσίας

«Ντροπή σας, έχουμε δικτατορία, θα πολεμήσουμε», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από αγανακτισμένους πολίτες της Χιμάρας μετά την απόρριψη άδειας ορκωμοσίας στον Φρέντι Μπελέρη.

Θυμό και η αγανάκτηση προκάλεσε στους κατοίκους της Χιμάρας η απόρριψη του αιτήματος του Φρέντι Μπελέρη για άδεια ορκωμοσίας στη δίκη που πραγματοποιήθηκε στη δικαστική αίθουσα του SPAK.

Η δίκη ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρηση και αφού ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση, οι τρεις δικαστές αποσύρθηκαν ώστε να λάβουν την απόφαση τους. Μετά από περίπου 40 λεπτά, οι δικαστές ανακοίνωσαν πως αποφάσισαν να μην κάνουν δεκτό το αίτημα χορήγησης άδειας ορκωμοσίας.

«Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν και να πάρουν αποφάσεις, κάποιοι παραιτούνται, άλλοι χρονοτριβούν, το Ανώτατο Δικαστήριο με το ζόρι έδωσε δικάσιμο για αυτήν την υπόθεση», είπε ο Φρέντι Μπελέρης.

Κάτοικοι  της Χιμάρας έδωσαν βροντερό παρών έξω από τη δικαστική αίθουσα για να διαμαρτυρηθούν, υποδέχθηκαν με θυμό και αγανάκτηση την απόφαση των δικαστών.

«Ντροπή σας, έχουμε δικτατορία, θα πολεμήσουμε για να κερδίσουμε», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους αγανακτισμένους πολίτες της Χιμάρας.

Σύμφωνα με το himara.gr, στις 14 Μαΐου εξέλεξαν τον Φρέντι Μπελέρη δήμαρχο στις κάλπες και εδώ και οκτώ ολόκληρους μήνες η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση τους επιβάλουν ως δήμαρχο αυτόν που ηττήθηκε.

Μάλιστα την έκβαση της υπόθεσης, είχε «προβλέψει» ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα σε πρόσφατη συνέντευξη του, όπου μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν υπάρχει πρόβλεψη στην αλβανική νομοθεσία για χορήγηση άδειας, προεξοφλώντας ουσιαστικά την απόφαση της «ανεξάρτητης δικαιοσύνης».

Λάβρος κατά του Ράμα ο Φρέντι Μπελέρης

Λάβρος κατά του Έντι Ράμα και της αλβανικής Δικαιοσύνης, εμφανίστηκε ακόμα μία φορά ο εκλεγμένος, αλλά προφυλακισμένος, δήμαρχος Χιμάρας, Φρέντι Μπελέρης, ο οποίος προχώρησε σε δήλωση ενώπιον του δικαστηρίου στο πλαίσιο της εξέτασης του αιτήματός του για χορήγηση ολιγόωρης άδειας ορκωμοσίας.

«Ο πρωθυπουργός και η σπείρα του ευτελίζουν τη διαδικασία και προκαταβάλλουν τις αποφάσεις. Οι δικαστές φοβούνται να εκφραστούν και να πάρουν αποφάσεις, κάποιοι παραιτούνται, άλλοι χρονοτριβούν, το Ανώτατο Δικαστήριο με το ζόρι έδωσε δικάσιμο για αυτήν την υπόθεση. Δεν έχω ζητήσει τη δική σας ψήφο, αλλά των κατοίκων της Χιμάρας και αυτοί αποφάσισαν ποιος θα τους κυβερνήσει, όχι ο πρωθυπουργός, όχι εσείς», φέρεται να είπε σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1 ο Φρέντι Μπελέρης ενώπιον της έδρας.

Απευθυνόμενος στους δικαστές, ο κ. Μπελέρης τόνισε: «Δεν ζητώ την εξαίρεσή σας, όχι γιατί σας εμπιστεύομαι, αλλά γιατί όποιος και να είναι στη θέση σας, την ίδια σκηνοθετημένη απόφαση θα λάβει. Είμαι εκλεγμένος δήμαρχος και δεν μου δίνετε τη δυνατότητα να ορκιστώ. Ο πρωθυπουργός με τις παρεμβάσεις του αποδεικνύει ότι θέλει να κρατήσει φυλακισμένο τον δήμαρχο της Χιμάρας».

Ντούλες: Απόφαση που παραβιάζει το κράτος δικαίου

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΚΕΑΔ (Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων δικαιωμάτων), Βαγγέλης Ντούλες, έκανε λόγο για απόφαση που παραβιάζει το κράτος δικαίου και το τεκμήριο της αθωότητας.

Σε δήλωσή του στα ΜΜΕ μετά τη δικαστική απόφαση, ο Ντούλες είπε ότι η απόφαση ενορχηστρώθηκε από τον Έντι Ράμα.

«Η υπόθεση Μπελέρη δεν είναι τίποτα άλλο από μια κακοφωνία της δικαιοσύνης όπου το κείμενο, η μουσική και η ενορχήστρωση γίνονται από έναν αποκλειστικό συνθέτη, τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Εδώ και μήνες ο Μπελέρης στερείται το βασικό του δικαίωμα, ενώ οι πολίτες στερούνται το δικαίωμα εκλέγειν. Το θέμα είναι ένα και μοναδικό: ο Ράμα θέλει πάση θυσία να κρατήσει στην καρέκλα του δήμου Χιμάρας έναν δήμαρχο που δεν έχει ψηφιστεί από τους πολίτες για να συνεχίσει τις υποθέσεις διαφθοράς με στόχο την αλλοτρίωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων της Χιμάρας. Δεν πρόκειται για παρέμβαση στις υποθέσεις της δικαιοσύνης αλλά για μια άποψη που μπορούμε να εκφράσουμε για μια απόφαση. Η παρέμβαση στη δικαιοσύνη είναι αυτό που ακούσατε στη συνέντευξη του πρωθυπουργού Ράμα. Είναι πολύ δύσκολες στιγμές που δημιουργούν ένα επικίνδυνο προηγούμενο που παραβιάζει το κράτος δικαίου, το τεκμήριο της ανεξαρτησίας», είπε χαρακτηριστικά.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024