Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θαύμα , θαύμα. Εκλεισαν τα γήπεδα!

Θαύμα , θαύμα. Εκλεισαν τα γήπεδα!

Ηταν, όντως, απίθανα τα όσα ακούστηκαν χθες. Και δικαίως όλοι πανηγυρίζουν. Οποιο άθλημα κι αν υπηρετούν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει το πρόβλημα της οπαδικής βίας στη ρίζα του. Ποια ρίζα δηλαδή…

Ηταν, όντως, απίθανα τα όσα ακούστηκαν χθες. Και δικαίως όλοι πανηγυρίζουν. Οποιο άθλημα κι αν υπηρετούν. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χτυπήσει το πρόβλημα της οπαδικής βίας στη ρίζα του. Ποια ρίζα δηλαδή… Τα ξεριζώνει όλα τα αγκάθια και δεν θα μείνει τίποτα. Από τον Φεβρουάριο και μετά, ο αθλητισμός θα μοιάζει… Κατηχητικό! Τα μέτρα θα πιάσουν. Ποιος αμφιβάλλει, αλήθεια; Εδώ το σχέδιο είναι ξεκάθαρο και μην ακούτε τους κακόβουλους που επιμένουν πως ορισμένοι φωστήρες δεν γνώριζαν κάποιες «χρήσιμες λεπτομέρειες». Αυτά ανήκουν στη λογική πως «δεν θα μας χαλάσουν την ωραία ιστορία». Ποιες λεπτομέρειες; Μα, δεν έχει οσονούπω ένα ζευγάρι αγώνων για το Κύπελλο ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Αρχικά ήταν με φιλάθλους – το σφράγισμα των θυρών περιλάμβανε μόνο αγώνες Σούπερ Λίγκας. Μετά, στη… δευτερολογία ή κατόπιν εορτής, γενικεύτηκε. Και ίσως πολύ μετά κάποιος να… σφύριξε στους αρμόδιους «μεγάλε έχουμε και ντέρμπι Ολυμπιακού – ΠΑΟ στο βόλεϊ ξανά, έτσι θα το αφήσουμε»; Και να που έκλεισε και αυτό το γήπεδο όπως δεν θα υπάρξει κόσμος και στα άλλα παιχνίδια που μυρίζουν μπαρούτι. Γιατί παντού μπορεί να τα βρεις και να τα συναντήσεις. Ακόμη και στο… πινγκ πονγκ! Σταδιακά μήπως θα απαγορεύσουν την είσοδο και στους αθλητές.

Αλλά το πλέον ενδιαφέρον σχετίζεται με την πίστη ορισμένων πως θα έχουμε ταχύτατες διαδικασίες και θα βρεθούν απαντήσεις στο πρόβλημα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα: τους προσεχείς δύο μήνες. Να γυρίσει, παρακαλώ, η κλεψύδρα! Τι κι αν αυτές, οι λύσεις δηλαδή, αναζητούνται εδώ και δεκαετίες; Η προσπάθεια όλων έπεσε στο κενό αλλά ήρθε η ώρα που σε ένα δίμηνο τα πάντα θα βγουν στο φως. Τα μέτρα είναι σκληρά. Μην πιστέψετε όσους τα αποκαλούν ημίμετρα,  ξεπερασμένα και ξαναζεσταμένα όπως μια γαλοπούλα που τρώγεται και τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων. Κακιούλες όλα αυτά.

Το μείζον ήταν όλα να παρουσιαστούν με τον πλέον σωστό τρόπο – ξέρετε, η επικοινωνία στα καλύτερά της. Κι εδώ άριστα οι αρμόδιοι. Η βία φοβήθηκε και θα την κάνει σύντομα από τα μέρη μας. Παντού στην κοινωνία. Εξ αντανακλάσεως. Οχι μόνο στα γήπεδα και τις εξέδρες. Το μέτρο της απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών αποδείχθηκε ανεπαρκές. Πάμε στα πλέον σκληρά: κλείσιμο γηπέδων. Γιατί όταν το πλάνο είναι κρυστάλλινο  απαιτούνται και καθαρές λύσεις. Είπαμε. Ξορκίζουμε όλοι το κακό. Το χτυπάμε στη ρίζα του.

Τον σταυρό μας και καλές γιορτές!

Premium έκδοση ΤΑ ΝΕΑ

Sports in

Η ενημέρωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του εκτός έδρας αγώνα με την Άστον Βίλα

Συνεχίζεται την Κυριακή (28/4) η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα Άστον Βίλα – Ολυμπιακός, όπως ενημέρωσε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024