Πέμπτη 02 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ευχολόγια Οικονόμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Ευχολόγια Οικονόμου για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραδέχεται ότι η αστυνομία δεν μπορεί να ελέγξει τη βία στα γήπεδα, υπογραμμίζοντας ότι κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί μετά το δίμηνο λουκέτο στις εξέδρες της Super League.

Να παρουσιάσει το πλάνο της κυβέρνησης για τον περιορισμό της οπαδικής βίας επιχείρησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, υποστηρίζοντας τις αποφάσεις της κυβέρνησης για το λουκέτο στα γήπεδα της Super League.

Όπως τόνισε ο κ. Οικονόμου, στόχος της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση των δικογραφιών περί οπαδικής βίας από την ελληνική Δικαιοσύνη, με τους κατηγορούμενους να βρίσκονται αντιμέτωποι με κατηγορίες στη διάσταση της εγκληματικής οργάνωσης.

«Η πολιτική απέναντι στη βία οφείλει δυναμικά να προσαρμόζεται στα γεγονότα που έχουμε κάθε φορά μπροστά μας» υπογράμμισε ο υπουργός μιλώντας στο δελτίο του STAR.

Ομολογία αποτυχίας

Ωστόσο, ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι η ίδια κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια έχει ψηφίσει για την οπαδική βία, μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

«Δεν έχουμε καταφέρει στο οικοσύστημα του ποδοσφαίρου να ταυτοποιήσουμε την είσοδο με αυτόν που έχει το εισιτήριο με εκείνον που κάθεται στη θέση που λέει το εισιτήριο. Δε συμβαίνει αυτό και το ξέρουμε καλά όσοι έχουμε εμπειρία από γήπεδα. Δεν έχουμε επιτύχει το επίπεδο άριστης πληροφόρησης από τις κάμερες» σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Όσα δεν κατάφερε να εφαρμόσει η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία από τον Φεβρουάριο του 2022 όταν ο Άλκης Καμπανός έπεφτε νεκρός από τα χτυπήματα των χούλιγκαν του ΠΑΟΚ ή από τον Αύγουστο του 2023 όταν ο Μιχάλης Κατσούρης άφηνε την τελευταία του πνοή έξω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, ο Γιάννης Οικονόμου ελπίζει ότι θα γίνουν τους επόμενους δύο μήνες, που απλώς δεν θα υπάρχουν φίλαθλοι στα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

«Έχουμε μπροστά μας 2 μήνες, για να βρούμε πως αυτά που είναι ψηφισμένα, θα εφαρμοστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» συμπλήρωσε.

«Όλα αυτά είναι ζητήματα που μέσα στο χρονικό διάστημα των 2 μηνών, όπου οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών, οφείλει αυτός που διοργανώνει το πρωτάθλημα και τα μέλη του, να βρουν τρόπους ώστε πλέον να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπονται και ταυτόχρονα θα ακολουθήσει και ένας νόμος, το επόμενο διάστημα, όπως εξαγγέλθηκε, που και θα αυστηροποιεί πράγματα όσον αφορά τις ποινές και θα οδηγεί σε αυτόματη επιβολή ποινών, όταν δεν εφαρμόζονται αυτά που πρέπει. Θα προβλέψει και καινούρια πράγματα, όπως για παράδειγμα τη μία λέσχη φιλάθλων κάτω από σήμα ομάδας» συμπλήρωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Εάν αυτές οι συνθήκες δεν πληρωθούν, θα είναι σαφές ότι θα επανεξετάσει στις 12 Φεβρουαρίου το κατά πόσο και ποια γήπεδα που θα πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις θα μπορούν να ανοίξουν για τους φιλάθλους» πρόσθεσε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Η ΕΛ.ΑΣ. στα γήπεδα

Όσο για την παρουσία αστυνομικών στα γήπεδα, γεγονός με το οποίο αντιδρούν οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιάννης Οικονόμου υπογράμμισε ότι αυτό θα συνεχιστεί και μετά το δίμηνο του λουκέτου.

«Σε ένα αθλητικό γεγονός, που υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία. Βρισκόμαστε ανάμεσα σε διαφορετικές απόψεις, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους» τόνισε ο πολιτικός προϊστάμενος της ΕΛ.ΑΣ. μιλώντας στον ΑΝΤ1, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν φωνές που λένε πως δεν έχει καμία δουλειά η Αστυνομία στα γήπεδα και φωνές που λένε να είναι η Αστυνομία στα γήπεδα και να κάνει τα πάντα.

«Εκείνο που χρειάζεται είναι να σταθμίσουμε ξανά το ρόλο και τον τρόπο με τον οποίο η Αστυνομία θα κάνει καλύτερα τη δουλειά της στα γήπεδα» συμπλήρωσε.

Sports in

«Μονόδρομος» το VAR και στο μπάσκετ – Εφαρμογή στο τελευταίο κρίσιμο δίλεπτο και για όλες τις αποφάσεις

Μια είναι η λύση για να μπει τέλος σε «εμετικές» διαιτησίες, όπως αυτή που είδαμε στο Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα το βράδυ της Τρίτης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 02 Μαϊου 2024