Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ο Πατέρας» με την Ιωάννα Παππά και τον Περικλή Μουστάκη στο Σύγχρονο Θέατρο

«Ο Πατέρας» με την Ιωάννα Παππά και τον Περικλή Μουστάκη στο Σύγχρονο Θέατρο

Οι δύο ηθοποιοί ερμηνεύουν με ξεχωριστό τρόπο ένα ψυχολογικό όσο και υπαρξιακό κείμενο που υπογράφει ο Φλοριάν Ζελέρ

Την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη έκανε πρεμιέρα η παράσταση «Ο Πατέρας» του Φλoριάν Ζελέρ, στο Σύγχρονο Θέατρο στην οδό Ευμολπιδών 45 στο Γκάζι. Η Ελένη Σκότη υπογράφει τη σκηνοθεσία στο δημοφιλές και πολυβραβευμένο έργο του Γάλλου συγγραφέα, ένα σύγχρονο δράμα που πραγματεύεται τα όρια των σχέσεων μέσα σε μια οικογένεια, όταν ο πατέρας νοσήσει με άνοια λόγω γήρατος. Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη και γνώριμη στους περισσότερους μας συνθήκη.

Το έργο που γνωρίσαμε από την εξαιρετική ερμηνεία του Χόπκινς

Ο «Πατέρας» μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη το 2020, σε σενάριο και σκηνοθεσία του ίδιου του Ζελέρ, με πρωταγωνιστή τον Άντονυ Χόπκινς, που απέσπασε Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του, ενώ η ίδια η ταινία είχε έξι υποψηφιότητες.

Ο Περικλής Μουστάκης ερμηνεύει μοναδικά τον ρόλο του Πατέρα

Εκεί που η ζωή φεύγει από μπροστά μας

Ο Περικλής Μουστάκης αναλαμβάνει με αριστοτεχνικό τρόπο και βγάζει σε πέρας έναν δύσκολο ρόλο με ποικιλόμορφες συναισθηματικές και ψυχολογικές διακυμάνσεις. Ενός ηλικιωμένου που βλέπει την άνοια να του χτυπά την πόρτα και προσπαθεί να επιβιώσει μέχρι να ξεφύγει η κατάσταση από τα χέρια του. Μέχρι που η ζωή του να βρεθεί στα χέρια άλλων.

Στον ρόλο του Αντρέ. Του πατέρα που πάσχει και αρνείται να δεχτεί τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει η κόρη του για να τον φροντίζουν. Στον άνδρα που προσπαθεί να συμφιλιωθεί με τη νέα του κατάσταση αρχίζοντας να αμφισβητεί τους αγαπημένους του, την πραγματικότητα γύρω του, ακόμα και το ίδιο το μυαλό του.

Η κόρη του που ερμηνεύει με ιδιαίτερη ευαισθησία η Ιωάννα Παππά αναζητά τις δικές της ισορροπίες στη ζωή της, προσπαθώντας παράλληλα να ανταποκριθεί στο καθήκον της να φροντίσει τον ηλικιωμένο της πατέρα. Οι δύο ηθοποιοί καταφέρνουν να συνυπάρξουν και να επικοινωνήσουν αρμονικά στους ρόλους πατέρα – κόρης και να μεταφέρουν στο θεατή συναισθήματα, σκέψεις, προβληματισμούς.

Μια τραγική φάρσα

Στην παράσταση παρακολουθούμε την καθημερινότητα αυτής της οικογένειας. Γινόμαστε θεατές αυτής της μεταβαλλόμενης πραγματικότητας στο σπίτι τους. Ο ίδιος Ζελέρ χαρακτηρίζει το έργο του τραγική φάρσα. Και κάπως έτσι αποτυπώνεται και από τη σκηνοθεσία της Ελένης Σκότη, η οποία οδηγεί τον τον θεατή σε μια διττή εμπειρία, αφενός της σύγχυσης του μεταξύ συναίσθησης της πραγματικότητας και διαστρεβλωμένων εντυπώσεων και αφετέρου εκείνης των κωμικοτραγικών στιγμών που συνεπάγονται.

Στο πλευρό του Μουστάκη και της Παππά οι Αλέξανδρος Κωχ, Λίλη Τσεσματζόγλου, Κωνσταντίνος Σειραδάκης και Καλλιόπη Παναγιωτίδου.

Οι παραστάσεις είναι από Τετάρτη έως Κυριακή.

Εισιτήρια: https://www.more.com/theater/o-pateras/

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024