ΗΠΑ: Ζητούν από το Ισραήλ να εισέλθουν περισσότερα καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας
«Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ» τονίζουν οι ΗΠΑ για την εισαγωγή καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας.
Το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να επιτρέψει να εισέλθουν στη Γάζα περισσότερα καύσιμα και βοήθεια, και θα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες, δήλωσε χθες Τρίτη ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάθιου Μίλερ, προσθέτοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιτρέψει την είσοδο περισσότερων φορτηγών στον παλαιστινιακό θύλακα (στη φωτογραφία αρχείου από το Reuters/Ibraheem Abu Mustafa, επάνω, βυτιοφόρο με καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας).
Το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ
«Δεν γίνονται αρκετά επί του παρόντος. Το επίπεδο της βοήθειας που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί και το έχουμε καταστήσει σαφές στην κυβέρνηση του Ισραήλ. Το επίπεδο των καυσίμων που εισέρχεται δεν είναι αρκετό. Πρέπει ν’ αυξηθεί», δήλωσε ο Μίλερ στους δημοσιογράφους, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Περιορισμοί για τους εποίκους
Στο μεταξύ, περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε ισραηλινούς εποίκους λόγω των επιθέσεων εναντίον των Παλαιστινίων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μέσω του υπουργού Εξωτερικών Αντονι Μπλίνκεν.
Σε ανακοίνωσή του, ο Αντονι Μπλίνκεν καταδίκασε «τους εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη».
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι οι ΗΠΑ θα αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στην «υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Οχθη» ή σε όποιον προβαίνει σε ενέργειες που «περιορίζουν αδικαιολόγητα την πρόσβαση των αμάχων σε βασικές υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης» (περισσότερα εδώ).
- Τσουκαλάς: Πλέον και οι βουλευτές της ΝΔ ομολογούν πως ο «επιτελικός» αυταρχισμός Μητσοτάκη απειλεί τη δημοκρατία
- Δεν ξανάγινε: Ρεκόρ 30ετίας στην αντικυβερνητική βία στις ΗΠΑ
- Αυστραλία: Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή έχει «δυσανάλογο αντίκτυπο» για την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, λέει η ΥΠΕΞ
- Ποια είναι η ευθύνη του ανθρώπου στη διαμόρφωση της συμπεριφοράς του σκύλου
- Σάλος με διεθνή διαιτητή της UEFA – Κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικο
- Δική Τεμπών: «Θα ζητήσουμε αποβολή του Δημοσίου από την υποστήριξη της κατηγορίας», είπε συνήγορος – Σε εξέλιξη η διαδικασία
- Αντάρτικο πέντε βουλευτών της ΝΔ με δημόσια παρέμβαση – Κατά Μαξίμου και επιτελικού κράτους
- Influencer ταράζει το Κρεμλίνο: Το βίντεο-έκκληση στον Πούτιν που έγινε viral
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442