Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Οχθη: Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις

Δυτική Οχθη: Τουλάχιστον 5 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις

Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από πυρά των ισραηλινών δυνάμενω στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, στη διάρκεια «αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» στην περιοχή αυτή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον πέντε Παλαιστίνιους το τελευταίο 24ωρο στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας (στη φωτογραφία αρχείου του Reuters/Raneen Sawafta, επάνω, επιχείρηση ισραηλινών στρατιωτών στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη).

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση»

Ο 23χρονος Ανας αλ Φαρούκ και ο 22χρονος Μοχάμεντ Αλ Φαρούκ πυροβολήθηκαν (σ.σ. υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες) από ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στη Χεβρώνα και υπέκυψαν στα τραύματά τους μετά τη διακομιδή τους σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ενας Παλαιστίνιος σκοτώθηκε και τουλάχιστον 22 τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις που ξέσπασαν κατά την έφοδο ισραηλινών στρατιωτών στον προσφυγικό καταυλισμό της Καλάντια, ανέφερε νωρίτερα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος.

Οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν δύο Παλαιστίνιους που επέβαιναν σε αυτοκίνητο και συνέλαβαν άλλους δύο στη διάρκεια επιχείρησης τη νύχτα που πέρασε στην Καλκίλια, μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων (WAFA).

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε την «αντιτρομοκρατική επιχείρηση» στη συγκεκριμένη περιοχή, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Για τα δικαιώματα του παιδιού

Στο μεταξύ, ο ΟΗΕ κωδικοποίησε τις παραβιάσεις των δικαιωμάτων του παιδιού σε εμπόλεμη ζώνη, ώστε ν’ αναγνωρίζονται άμεσα και να υποβάλλονται εκθέσεις.

Μέσω αυτής της διαδικασίας, τα Ηνωμένα Εθνη έχουν την εντολή να παρακολουθούν και να επαληθεύουν έξι συγκεκριμένες σοβαρές παραβιάσεις κατά των παιδιών, να υποβάλλουν τακτικές εκθέσεις στο Γραφείο του Ειδικού Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα για τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις (OSRSG-CAAC) και να εμπλέκουν όλα τα μέρη για την αντιμετώπισή τους (περισσότερα εδώ).

Sports in

Κυκλοφορούν και εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι την Μεγάλη Δευτέρα (29/4) θα τεθούν στην διάθεση του κόσμου τα εισιτήρια για το Game 4 με την Μπαρτσελόνα (2/5, 19:45).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024