Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Εχει εξαπολύσει περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ισραήλ: Εχει εξαπολύσει περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας

Ο στρατός του Ισραήλ ανέφερε πως ανάμεσα στους στόχους που επλήγησαν στη Γάζα βρίσκονταν κέντρα διοίκησης, υπόγειες σήραγγες και αποθήκες όπλων που ανήκαν σε παλαιστινιακές «τρομοκρατικές» οργανώσεις.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε χθες Κυριακή πως διεξήγαγε περίπου 10.000 αεροπορικά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς, πριν σχεδόν δυο μήνες (στη φωτογραφία του Reuters, επάνω, ισραηλινός βομβαρδισμός στη Γάζα).

Ανέφερε πως ανάμεσα στους στόχους ήταν κέντρα διοίκησης, υπόγειες σήραγγες και αποθήκες όπλων που ανήκαν σε παλαιστινιακές «τρομοκρατικές» οργανώσεις (η φωτογραφία, η οποία έχει τραβηχτεί μόλις στις 11 Οκτωβρίου, από τον Anas al-Shareef/Reuters και δείχνει δρόμο της Τζαμπάλια, επάνω, διαψεύδει τους ισραηλινούς ισχυρισμούς για την επιλογή των στόχων, αποδεικνύοντας πως βομβαρδίζει αδιάκριτα σπίτια και καταστήματα).

Εχουν εκτοξευθεί κάπου 10.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας, λένε ισραηλινές πηγές

Από την άλλη, σύμφωνα με ισραηλινές πηγές, έχουν εκτοξευθεί κάπου 10.000 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον κοινοτήτων στο Ισραήλ.

Οι διεθνείς επικρίσεις για τον τρόπο που ενεργεί ο ισραηλινός στρατός στον παλαιστινιακό θύλακο εντείνονται καθώς ο απολογισμός των θυμάτων στις τάξεις των αμάχων γίνεται ολοένα βαρύτερος.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του κατηγορεί τη Χαμάς πως επιτίθεται από κατοικημένες περιοχές και νοσοκομεία και ότι χρησιμοποιεί άμαχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

Από την 7η Οκτωβρίου έχουν σκοτωθεί 15.523 άνθρωποι, το 70% εκ των οποίων ήταν γυναίκες και παιδιά, κι έχουν τραυματιστεί άλλοι 41.316, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους αριθμούς του υπουργείου Υγείας της Χαμάς.

Κατά τον ΟΗΕ, περίπου το 80% των 2,2 εκατ. κατοίκων της Λωρίδας της Γάζας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σπίτια του εξαιτίας του πολέμου, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

«Καταστροφή του Λιβάνου»

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σύμφωνα με τo πρακτορείο Tass και τα δίκτυα Times of Israel και Al Arabiya, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ – Λιβάνου μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του Λιβάνου.

«Αν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να εμπλακεί σ’ έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, θα καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια», τόνισε.

«Στον βορρά, είμαστε συνεχώς ενεργοί ενάντια στις προσπάθειες της Χεζμπολάχ. Συνεχίζουμε να εξαλείφουμε τρομοκρατικές ομάδες, να τις απομακρύνουμε από τα σύνορα και να καταστρέφουμε τα οπλοστάσιά τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Θα συνεχίσουμε με ισχυρή αποτροπή στον βορρά και ολοκληρωτική νίκη στον νότο», πρόσθεσε.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024