Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: O επικεφαλής της Σιν Μπετ υπόσχεται εκτελέσεις στελεχών της Χαμάς σε Λίβανο, Τουρκία και Κατάρ

Ισραήλ: O επικεφαλής της Σιν Μπετ υπόσχεται εκτελέσεις στελεχών της Χαμάς σε Λίβανο, Τουρκία και Κατάρ

Εξωδικαστικές εκτελέσεις σε τρίτες χώρες υποσχέθηκε ο αρχηγός της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ. Καμία αντίδραση από τις αναφερόμενες χώρες μέχρι τώρα.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ του Ισραήλ, Ρόνεν Μπαρ, σε ηχογραφήσεις που αποκαλύφθηκαν απόψε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan λέει ότι η υπηρεσία πληροφοριών θα εξολοθρεύσει τους ηγέτες της Χαμάς σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκονται.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί συγκεκριμένα στον Λίβανο, το Κατάρ και την Τουρκίαμ αναφέροντας πως θα βρεθούν οπουδήποτε και αν διαφύγουν οι ηγέτες της Χαμάς.

«Αυτό είναι το Μόναχο μας»

«Το υπουργικό συμβούλιο έθεσε έναν στόχο για εμάς, να εξουδετερώσουμε τη Χαμάς. Και είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε, αυτό είναι το Μόναχο μας», ακούγεται να λέει στις ηχογραφήσεις. Η αναφορά παραπέμπει στην ισραηλινή επιχείρηση για τη δολοφονία των τρομοκρατών που ήταν υπεύθυνοι για τις επιθέσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972, η οποία συνεχίστηκε για πολλά χρόνια.

Θα δράσουμε σε κάθε τοποθεσία, οπουδήποτε στον κόσμο

«Σε κάθε τοποθεσία, στη Γάζα, στη Δυτική Όχθη, στο Λίβανο, στην Τουρκία, στο Κατάρ, σε όλους», συνεχίζει. «Θα χρειαστούν μερικά χρόνια, αλλά θα είμαστε εκεί για να το κάνουμε».

Ο επικεφαλής της Σιν Μπέιτ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η οργάνωση βρίσκεται «σε άνοδο» και «αντλούμε τα διδάγματά μας από τα γεγονότα και τα μεταφέρουμε ήδη σε άλλους χώρους, όχι μόνο στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο Μπαρ πρόσθεσε ότι «το εύρος των απειλών που αντιμετωπίζει το κράτος του Ισραήλ είναι πρωτοφανές τον τελευταίο χρόνο, ακόμη και πριν από αυτά τα γεγονότα. Ακόμη και σε αυτή την περίπτωση, το κυριότερο δεν φαίνονται γυμνό μάτι. Υπάρχουν πολλά πράγματα που ετοιμάζονται κάτω από την επιφάνεια».

Τι εννοούσε ο Ρόνεν Μπαρ για «το Μόναχό μας»

Με τον όρο Μόναχο, ο Μπαρ αναφέρεται στην απάντηση του Ισραήλ στη δολοφονία 11 μελών της ισραηλινής Ολυμπιακής ομάδας το 1972, όταν ένοπλοι της παλαιστινιακής ομάδας «Μαύρος Σεπτέμβρης» εξαπέλυσαν επίθεση στους αγώνες του Μονάχου.

Το Ισραήλ απάντησε με τη διεξαγωγή μιας στοχευμένης εκστρατείας δολοφονιών κατά των στελεχών και των διοργανωτών του Μαύρου Σεπτέμβρη επί σειρά ετών και σε διάφορες χώρες.

Ο Μπαρ παραδέχεται ότι η υπηρεσία πληροφοριών απέτυχε στην αποστολή της πριν από την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά η Shin Bet «βρίσκεται τώρα σε ανοδική πορεία» και ήδη παίρνει τα διδάγματα από τις αποτυχίες εκείνης της ημέρας και τα θέτει σε εφαρμογή.

Sports in

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός 88-95: Το έκανε 2-2 και… βλέπει Βερολίνο

Ο Παναθηναϊκός έκαμψε την αντίσταση της Μακάμπι Τελ Αβίβ επικρατώντας με 95-88, ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2 και θα παίξει την πρόκρισή του στο Final Four στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024