Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου ήξερε» για τη Χαμάς λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου

Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου ήξερε» για τη Χαμάς λένε οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου

Τι απαντά ο πρωθυπουργός του Ισραήλ

Ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ειδοποιηθεί για την επικείμενη επίθεση της Χαμάς, υποστηρίζει αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών της Αιγύπτου.

Σύμφωνα με το Associated Press, η Αίγυπτος, η οποία συχνά λειτουργεί ως διαμεσολαβητής μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, είχε μιλήσει επανειλημμένα με τους Ισραηλινούς για «κάτι μεγάλο» που ετοιμάζεται.

Όπως υποστηρίζουν οι μυστικές υπηρεσίες της Αιγύπτου, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι επικεντρώθηκαν στη Δυτική Όχθη και υποβάθμισαν την απειλή από τη Γάζα, διαβεβαιώνοντας ότι «η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο».

«Τους είχαμε προειδοποιήσει ότι έρχεται κάποια “έκρηξη”, και μάλιστα πολύ σύντομα, και θα είναι μεγάλη. Αλλά υποτίμησαν αυτές τις προειδοποιήσεις» λέει χαρακτηριστικά.

Διαψεύδει ο Νετανιάχου

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ διέψευσε αυτές τις αναφορές για προειδοποίηση από το Κάιρο. «Ανακρίβειες και ψεύδη» σχολίασε σχετικά, σύμφωνα με τη Haarez.

«O πρωθυπουργός δεν έχει μιλήσει ή συναντηθεί με τον Καμελ (σσ τον αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών) ούτε παρασκηνιακά, ούτε απευθείας» αναφέρεται.

Η απάντησή μας στην επίθεση της Χαμάς θα αλλάξει τη Μέση Ανατολή λέει ο Νετανιάχου

Η απάντηση του Ισραήλ στην πρωτοφανή πολυμέτωπη επίθεση Παλαιστίνιων ενόπλων από τη Λωρίδα της Γάζας θα «αλλάξει τη Μέση Ανατολή» δήλωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σύμφωνα με το Reuters.

Ο Νετανιάχου μιλούσε σε δημάρχους των νότιων συνοριακών πόλεων, που δέχθηκαν πλήγματα από την αιφνιδιαστική επίθεση, αναφέρεται σε ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου, χωρίς να παρέχονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

«Ξέρω ότι έχετε περάσει τρομερά και δύσκολα πράγματα. Αυτά που θα περάσει η Χαμάς θα είναι δύσκολα. Έχουμε μόλις ξεκινήσει την εκστρατεία. Θα είμαστε ισχυροί σε αυτές τις δύσκολες μέρες, θα χρειαστεί χρόνος και απαιτείται δυνατή στάση στις επόμενες δύσκολες μέρες.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι «το κράτος σας ζητά να μείνετε δυνατοί, γιατί θα αλλάξουμε τη Μέση Ανατολή. Είμαστε όλοι μαζί και θα τους νικήσουμε με δύναμη».

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024