Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: «Αν η Χεζμπολάχ συνεχίσει την κλιμάκωση θα καταστρέψουμε τον Λίβανο»

Ισραήλ: «Αν η Χεζμπολάχ συνεχίσει την κλιμάκωση θα καταστρέψουμε τον Λίβανο»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως αν η Χεζμπολάχ συνεχίσει τις επιθέσεις, το Ισραήλ θα καταστρέψει τον Λίβανο.

Η ένταση με την Χεζμπολάχ συνεχίζεται αμείωτη στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, με τακτικές επιθέσεις με βομβαρδισμούς από το έδαφος του Λιβάνου αλλά και από το Ισραήλ προς τον νότιο Λίβανο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου σύμφωνα με τo πρακτορείο Tass και τα δίκτυα Times of Israel και Al Arabiya, προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη κλιμάκωση στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, που προκαλείται από το σιιτικό κίνημα του Λιβάνου, μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή του Λιβάνου.

«Αν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, θα καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια»

«Στο βορρά, είμαστε συνεχώς ενεργοί ενάντια στις προσπάθειες της Χεζμπολάχ. Συνεχίζουμε να εξαλείφουμε τρομοκρατικές ομάδες, να τις απομακρύνουμε από τα σύνορα και να καταστρέφουμε τα οπλοστάσιά τους», δήλωσε στους δημοσιογράφους. Για να συνεχίσει λέγοντας πως «Θα συνεχίσουμε με ισχυρή αποτροπή στο βορρά και ολοκληρωτική νίκη στο νότο».

Το Ισραήλ προσπαθεί να κλείσει το μέτωπο στον Λίβανο

«Ας είναι σαφές, θα αποκαταστήσουμε την ασφάλεια τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Αν η Χεζμπολάχ κάνει το λάθος να εμπλακεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, θα καταστρέψει τον Λίβανο με τα ίδια της τα χέρια», προειδοποίησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Η ένταση αναζωπυρώθηκε και πάλι στη Μέση Ανατολή στις 7 Οκτωβρίου, όταν μαχητές του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, που εδρεύει στη Λωρίδα της Γάζας, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική επίθεση στο ισραηλινό έδαφος από τη Γάζα, σκοτώνοντας κατοίκους ισραηλινών συνοριακών οικισμών και παίρνοντας πάνω από 200 ομήρους, μεταξύ των οποίων γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους.

Η Χαμάς περιέγραψε την επίθεσή της ως απάντηση στις επιθετικές ενέργειες των ισραηλινών αρχών εναντίον του τζαμιού Αλ Ακσά στο Όρος του Ναού στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ.

Σε απάντηση, το Ισραήλ κήρυξε πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι, και πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα καθώς και σε ορισμένα τμήματα του Λιβάνου και της Συρίας. Συγκρούσεις βρίσκονται επίσης σε εξέλιξη στη Δυτική Όχθη.

Οι κλιμακούμενες επιθέσεις μεταξύ Χεζμπολάχ και Ισραήλ

Οι εντάσεις παραμένουν υψηλές στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ, με τακτικές επιθέσεις με βομβαρδισμούς από το έδαφος του Λιβάνου. Ο ισραηλινός στρατός ανταποδίδει τα πυρά. Σύμφωνα με τις IDF, τα πλήγματά τους στοχεύουν σε υποδομές της Χεζμπολάχ. Νωρίτερα, η ισραηλινή κυβέρνηση διέταξε τους πολίτες να εκκενώσουν τους οικισμούς που βρίσκονται σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο.

Sports in

MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League ο φανταστικός Ελ Κααμπί! (vid)

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ στον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα και ανακηρύχθηκε MVP των πρώτων ημιτελικών του Conference League από τη UEFA.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024