Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δυτική Όχθη: Καρέ καρέ οι δολοφονίες 9χρονου και 15χρονου από τον ισραηλινό στρατό - Σκληρές εικόνες

Δυτική Όχθη: Καρέ καρέ οι δολοφονίες 9χρονου και 15χρονου από τον ισραηλινό στρατό – Σκληρές εικόνες

Η τελευταία ισραηλινή επιδρομή στην Τζενίν στη Δυτική Όχθη ήταν από τις μεγαλύτερες από τις 7 Οκτώβρη - Ανάμεσα στα θύματα ένα εννιάχρονο και ένα δεκαπεντάχρονο αγόρι

Δύο αγόρια πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στην Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Ο Adam Samer al-Ghoul, 8 ετών, πυροβολήθηκε στο κεφάλι και ο Basil Suleiman Abu al-Wafa, 15 ετών, πέθανε αφού πυροβολήθηκε στο στήθος.

Πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και μεταδίδει το Al Jazeera δείχνουν ένα αγόρι (σσ εννιάχρονος) να τρέχει σαν κάποιος να το κυνηγάει και μετά από λίγα δευτερόλεπτα να πέφτει στον δρόμο από χτύπημα σφαίρας. Ένα άλλο αγόρι που είναι δίπλα του καλύπτεται πίσω από ένα αυτοκίνητο και καταφέρνει να τραβήξει το σώμα του φίλου του δίπλα του.

Σε ένα άλλο βίντεο πάλι από κάμερες ασφαλείας φαίνεται ένα αγόρι (σσ 15χρονος) να πέφτει επίσης στον δρόμο και να καλεί σε βοήθεια ενώ σφαίρες πέφτουν βροχή γύρω του.

Ο 15χρονος φαίνεται να παλεύει στο έδαφος με προφανή αγωνία για τουλάχιστον μισό λεπτό.

Τα βίντεο των δολοφονιών [Σκληρές Εικόνες]

«Μας επιτέθηκαν», λένε οι IDF

Οι IDF σε ανακοίνωσή τους αρχικά είπαν ότι σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα άλλα έδωσαν πληροφορίες μόνο για δύο: τους Μοχάμεντ Ζουμπεϊντί και Χουσάμ Χανούν που «συμμετείχαν στην ένοπλη αντίσταση».

Αργότερα οι IDF αναφερόμενοι στον θάνατο των δύο ανήλικων είπαν ότι τα παιδιά τους επιτέθηκαν με εκρηκτικά.

Ο Τσαρλς Στράτφορντ ανταποκριτής του Αλ Τζαζίρα, σε ρεπορτάζ από την Τζενίν, δήλωσε ότι ο κόσμος ήταν «σοκαρισμένος» από την κλίμακα της τελευταίας επιδρομής του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό, ο οποίος υφίσταται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις από την έναρξη του πολέμου.

Τουλάχιστον 242 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 50 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη από τις 7 Οκτωβρίου

«Την περιγράφουν ως τη μεγαλύτερη επιδρομή από τις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Στράτφορντ. Στο στόχαστρο του στρατού μπήκαν και τα νοσοκομεία της περιοχής ενώ η Ερυθρά Ημισέληνος δήλωσε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις εμπόδισαν τους γιατρούς της να φτάσουν στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν, «παρά τους τραυματίες που χρειάζονταν βοήθεια και των οποίων η ζωή απειλούνταν».

Στο στόχαστρο τα νοσοκομεία

Ο επικεφαλής των ΓΧΣ, Έλληνας γιατρός Χρήστος Χρήστου, που βρίσκεται στην Τζενίν δήλωσε στο BBC ότι ο ίδιος και η ομάδα του δεν μπόρεσαν να φύγουν από το νοσοκομείο Khalil Suleiman για περισσότερες από δύο ώρες προκειμένου να φτάσουν σε τραυματίες που είχαν ανάγκη γιατί στρατιωτικά οχήματα είχαν μπλοκάρει την είσοδο του νοσοκομείου και τους γύρω δρόμους με αποτέλεσμα τα ασθενοφόρα να μην μπορούν να κινηθούν.

«Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για έναν γιατρό από το να ξέρει ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί που χρειάζονται τη φροντίδα του και δεν μπορούν να τη λάβουν», ανέφερε.

Μαζικές συλλήψεις

Σύμφωνα με την Παλαιστινιακή Εταιρεία Κρατουμένων (PPS) και την Αρχή Υποθέσεων Κρατουμένων, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν 35 Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη τις τελευταίες 24 ώρες, μεταξύ των οποίων και έναν 12χρονο.

Ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων από τις 7 Οκτωβρίου ξεπερνά πλέον τους 3.325, δήλωσε η PPS.

Τουλάχιστον 242 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 50 παιδιά, έχουν σκοτωθεί στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, που διοικείται από την Παλαιστινιακή Αρχή, από τις 7 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 2.750 έχουν τραυματιστεί.

Οι επιδρομές του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη δεν ξεκίνησαν στις 7 Οκτωβρίου, οπότε και εντάθηκαν, αλλά είναι σύνηθες φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο έτος έγιναν πιο συχνές και πολλές φορές εκτός από τις ισραηλινές δυνάμεις στις επιθέσεις συμμετείχαν και έποικοι ενώ κατά τη διάρκειά τους δεκάδες ήταν οι έφηβοι που έπεσαν νεκροί.

Οι επιδρομές περιλαμβάνουν επίσης διάλυση των υποδομών, ξήλωμα των δρόμων, αρπαγή της σοδειάς, κόψιμο των δέντρων των αγροτών, καταστροφή σπιτιών.

Sports in

Ολυμπιακός – Λαμία 4-1: «Μάγος» ο Ποντένσε…

Ο Ολυμπιακός με πρωταγωνιστή τον Ντάνιελ Ποντένσε, που είχε γκολ και ασίστ, επικράτησε με 4-1 της Λαμίας και πλέον στρέφει το βλέμμα του στο κρίσιμο παιχνίδι με την Άστον Βίλα – Τσικίνιο, Ναβάρο και Αλεξανδρόπουλος τα άλλα τρία γκολ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024