Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν περιορισμούς στη χορήγηση βίζα σε Ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης

ΗΠΑ: Ανακοίνωσαν περιορισμούς στη χορήγηση βίζα σε Ισραηλινούς εποίκους της Δυτικής Όχθης

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ανακοίνωσαν περιορισμούς στις χορηγήσεις βίζα σε εποίκους της Δυτικής Όχθης, εξαιτίας των δολοφονικών χτυπημάτων σε άμαχους στην Δυτική Όχθη.

Περιορισμούς στη χορήγηση βίζας σε ισραηλινούς εποίκους λόγω επιθέσεων στην κατεχόμενη Δ. Όχθη ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ μέσω του Άντονι Μπλίνκεν, εξαιτίας των καθημερινών ενόπλων επιθέσεων εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη.

Σε ανακοίνωσή του, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν καταδίκασε «τους εξτρεμιστές εποίκους που έχουν διαπράξει βίαιες επιθέσεις εναντίον Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη».

Για το ίδιο ζήτημα έχουν γίνει συστάσεις στο παρελθόν από τις ΗΠΑ την ώρα που ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Μπεν-Γκβιρ έχει μοιράσει χιλιάδες αυτόματα τυφέκια στους εποίκους

Ο Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα αρνούνται τη χορήγηση βίζας σε οποιονδήποτε εμπλέκεται στην «υπονόμευση της ειρήνης, της ασφάλειας ή της σταθερότητας στη Δυτική Όχθη» ή σε όποιον προβαίνει σε ενέργειες που «περιορίζουν αδικαιολόγητα την πρόσβαση των αμάχων σε βασικές υπηρεσίες και είδη πρώτης ανάγκης».

Η δήλωση αυτή είναι περισσότερο προειδοποιητική παρά πρακτική

Οι περιορισμοί μπορεί να επεκτείνονται και σε μέλη οικογενειών των εν λόγω εποίκων. Βέβαια αυτό προϋποθέτει να υπάρξουν προσαγωγές, συλλήψεις ή έστω δικογραφίες. Για την ώρα μόλις σε μια δολοφονία Παλαιστινίου από έποικο έχει δρομολογηθεί έρευνα, ενώ για όλες τις υπόλοιπες, ακόμα και εναντίων Ισραηλινών Βεδουίνων που έχουν πέσει θύματα επιθέσεων, αυτές δεν διερευνώνται.

Ο Μπλίνκεν πρόσθεσε ότι «υπογράμμισε ότι το Ισραήλ δεν κάνει αρκετά για να αναχαιτίσει τη βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, η οποία, σύμφωνα με τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει αυξηθεί εν μέσω του πολέμου».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, προέβη σε προειδοποιητική δήλωση εναντίον των εποίκων για τις δεκάδες δολοφονίες και ξυλοδαρμούς Παλαιστινίων, αλλά κατηγόρησε εξίσου και την Παλαιστινιακή Αρχή πως δεν ελέγχει τον πληθυσμό.

Φταίνε και οι δύο

Πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει επίσης «να εμπλέκει την Παλαιστινιακή Αρχή για να καταστήσει σαφές ότι πρέπει να κάνει περισσότερα για να περιορίσει τις παλαιστινιακές επιθέσεις εναντίον Ισραηλινών».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί επιθέσεις Παλαιστινίων έναντι Ισραηλινών πολιτών στην Δυτική Όχθη. Η αναφορά κατά πάσα πιθανότητα ήταν για την επίθεση στην στάση λεωφορείου στην Ιερουσαλήμ.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024