Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
IDF-Shin Bet: Ισχυρίζονται ότι η βία των εποίκων δεν ελέγχεται με εντολές του Μπεν-Γκβίρ

IDF-Shin Bet: Ισχυρίζονται ότι η βία των εποίκων δεν ελέγχεται με εντολές του Μπεν-Γκβίρ

Σύμφωνα με ισραηλινή πληροφορία η αστυνομία ανέχεται την βία των εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατόπιν εντολών του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Διοίκησης των IDF, ο υποστράτηγος Γιεχούντα Φόξ, φέρεται να συνέταξε μυστικό έγγραφο, το οποίο παρουσιάστηκε στον αρχηγό του επιτελείου των IDF μαζί με την γνωμοδότηση του επικεφαλής της Shin Bet Ρονέν Μπαρ σχετικά με την βία των εποίκων στη Δυτική Όχθη.

Στο εν λόγω έγγραφο υποστηρίζεται ότι η αστυνομία δεν αντιμετωπίζει τη βία των εποίκων κατά των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη κατόπιν εντολών του ακροδεξιού υπουργού Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ.

Ο Μπεν Γκβιρ είναι το ίδιο πρόσωπο που όπλισε με 10.000 αυτόματα τους εποίκους τις μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς

Το ειδησεογραφικό κανάλι Channel 12, χωρίς να επικαλείται πηγή, αναφέρει ότι ο Φοξ προειδοποίησε επίσης στο έγγραφο ότι οι δυνάμεις ασφαλείας δεν είναι σε θέση να αποτρέψουν μια πιθανή αναζωπύρωση στη Δυτική Όχθη λόγω της ακροδεξιάς εξτρεμιστικής βίας.

Τι ακριβώς ισχυρίζονται οι καλά πληροφορημένες στον στρατό ισραηλινές πηγές

Το τμήμα του εγγράφου της Shin Bet φέρεται να αναφέρει ότι τηλεφωνικές συνομιλίες με ανώτερους αξιωματούχους της αστυνομίας αποκάλυψαν ότι η σχεδόν πλήρης έλλειψη επιβολής του νόμου για τις επιθέσεις των εποίκων γίνεται με εντολή του Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είναι επικεφαλής της αστυνομίας.

Η αστυνομία αρνείται οποιαδήποτε τέτοια οδηγία για τη μη επιβολή του νόμου κατά της εθνικιστικής βίας που διαπράττεται από Εβραίους, προσθέτοντας ότι οι επιθέσεις αυτές έχουν μειωθεί από τις 7 Οκτωβρίου κατά 50% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι και ότι ο αριθμός των υποθέσεων που ανοίχτηκαν έχει αυξηθεί κατά 30%.

Ο Μπεν Γκβίρ δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται ότι έδωσε την οδηγία, με το σχόλιό του να συνίσταται κυρίως σε επιθέσεις κατά των μέσων ενημέρωσης για την πραγματοποίηση μιας «ψευδούς εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη βία των εποίκων».

Sports in

Ο κόσμος του Ολυμπιακού στις εξέδρες, η στήριξη των αδερφών Αγγελόπουλων και ο… Μήτρου Λονγκ(vid)

Δείτε μέσα από την παρακάμερα της ΚΑΕ Ολυμπιακός όσα έγιναν εντός και εκτός παρκέ στον 2ο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα (77-69).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024