Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ: Ανανεώνει την έκκληση για την προστασία των αμάχων και των νοσοκομείων στη Γάζα

ΠΟΥ: Ανανεώνει την έκκληση για την προστασία των αμάχων και των νοσοκομείων στη Γάζα

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι «οι εντεινόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη νότια Γάζα μπορεί να αποκόψουν ασθενείς από την πρόσβαση σε νοσοκομεία».

Ο ΠΟΥ προειδοποίησε ότι οι εντεινόμενες χερσαίες στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη νότια Γάζα, «είναι πιθανό να αποκόψουν χιλιάδες ανθρώπους από την υγειονομική περίθαλψη».

«Καθώς όλο και περισσότεροι άμαχοι στη νότια Γάζα λαμβάνουν εντολές άμεσης εκκένωσης και αναγκάζονται να μετακινηθούν, όλο και περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται σε μικρότερες περιοχές, ενώ τα εναπομείναντα νοσοκομεία στις περιοχές αυτές λειτουργούν χωρίς επαρκή καύσιμα, φάρμακα, τρόφιμα, νερό ή προστασία των εργαζομένων στον τομέα της υγείας», αναφέρει.

 Σε ένα εκτενέστατο κείμενο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί για το τι μέλλει γενέσθαι στην Γάζα, εφόσον συνεχιστούν οι επιχειρήσεις

Σε ανακοίνωσή της, η υπηρεσία του ΟΗΕ ανέφερε επίσης:

«Περίπου 1,9 εκατομμύρια άνθρωποι, ή σχεδόν το 80% του πληθυσμού της Γάζας των 2,3 εκατομμυρίων, είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι.
Μόνο 18 νοσοκομεία εξακολουθούν να λειτουργούν σε ολόκληρο τον πολιορκημένο θύλακα- τρία παρέχουν βασικές πρώτες βοήθειες, ενώ τα υπόλοιπα παρέχουν μόνο μερικές υπηρεσίες».

H προειδοποίηση του Ισραήλ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να εκκενώσει την αποθήκη του στην Γάζα

Ο δρ. Τέντρος Γκεμπρεγιέσους, διευθυντής του ΠΟΥ ανακοίνωσε πως ο οργανισμός, «έλαβε ειδοποίηση από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ότι θα πρέπει να απομακρύνουμε τις προμήθειές μας από την ιατρική μας αποθήκη στη νότια Γάζα εντός 24 ωρών, καθώς οι χερσαίες επιχειρήσεις θα τη θέσουν εκτός χρήσης».

Αρνούμενος να ακολουθήσει την εντολή και μην έχοντας τρόπο να απομακρύνει τις προμήθειες από το σημείο απάντησε πως «απευθύνουμε έκκληση στο Ισραήλ να αποσύρει τη διαταγή και να λάβει κάθε δυνατό μέτρο για την προστασία των αμάχων και των πολιτικών υποδομών, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των ανθρωπιστικών εγκαταστάσεων».

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024