Γάζα: Σε «Επικίνδυνη αποστολή» ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας – Μπήκε στο νοσοκομείο Αλ Σίφα για αυτοψία
Σε μια πολύ γενναία έως ριψοκίνδυνη κίνηση στήριξης των εργαζόμενων υγιεονομικών και των ασθενών προέβη ο ΠΟΥ, μπαίνοντας στο νοσοκομείο Αλ Σίφα για αυτοψία.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακήρυξε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Λωρίδα της Γάζας ως «εκτός λειτουργίας».
Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έστειλε αποστολή στο νοσοκομείο Αλ Σίφα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Την ίδια στιγμή ιατρικό προσωπικό και αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως έφυγαν από τις εγκαταστάσεις «υπό την απειλή όπλων»
Το νοσοκομείο είναι «χωρίς νερό, χωρίς τρόφιμα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς καύσιμα, με εξαντλημένες ιατρικές προμήθειες».
Η ανακοίνωση του επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους
«Δεδομένης αυτής της θλιβερής εικόνας και της κατάστασης πολλών ασθενών, μεταξύ των οποίων και μωρά, οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας ζήτησαν υποστήριξη για την απομάκρυνση των ασθενών που δεν μπορούν πλέον να λάβουν σωτήρια φροντίδα εκεί.
Συνεργαζόμαστε με τους εταίρους για την ανάπτυξη ενός επείγοντος σχεδίου εκκένωσης και ζητάμε την πλήρη διευκόλυνση αυτού του σχεδίου.
Συνεχίζουμε να ζητάμε την προστασία της υγείας και των πολιτών. Η τρέχουσα κατάσταση είναι αφόρητη και αδικαιολόγητη.
Κατάπαυση του πυρός. ΤΩΡΑ», γράφει ο επικεφαλής του ΠΟΥ στο X.
Today @WHO led a very high risk @UN assessment mission to Al-Shifa hospital in #Gaza.
The team saw a hospital no longer able to function: no water, no food, no electricity, no fuel, medical supplies depleted.
Given this deplorable situation and the condition of many patients,…
— Tedros Adhanom Ghebreyesus (@DrTedros) November 18, 2023
- Δακτύλιος: Πότε παύει να ισχύει στο κέντρο της Αθήνας για το καλοκαίρι
- Υψηλός κίνδυνος για πυρκαγιές τη Δευτέρα σε 15 περιοχές
- «Ο Σατανάς θα έρθει να σε κυνηγήσει»: Η προειδοποίηση του Μελ Γκίμπσον πριν από τη νέα ταινία για την Ανάσταση
- Πετρέλαιο: Το Μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο
- Σχέση: Ο χωρισμός δεν σημαίνει και το τέλος των συναισθημάτων
- Εξοχικές κατοικίες: Αυξάνονται οι τιμές για αγορά – Οι ακριβότερες περιοχές
- ΗΠΑ: Έπληξαν για ένατη συνεχόμενη νύχτα το Ιράν – Η Τεχεράνη λέει ότι στοχοποίησε αμερικανικά αεροσκάφη
- ΠΑΣΟΚ: Μετά το… Μουντιάλ, προετοιμασίες για την ΔΕΘ και την 3η του Σεπτέμβρη- Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ανδρουλάκης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 20.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-315x220.jpg)

































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442