Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νεα Υόρκη: Ο ΠΟΥ εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» μετά την απώλεια επικοινωνίας με το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα

Νεα Υόρκη: Ο ΠΟΥ εκφράζει «σοβαρές ανησυχίες» μετά την απώλεια επικοινωνίας με το νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη Γάζα

Ο ΠΟΥ έχασε επικοινωνία με τις πηγές του στην Λωρίδα της Γάζας και πιο συγκεκριμένα με το νοσοκομείο Αλ-Σϊφα που βρίσκονταν υπό πολιορκία.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της πλατφόρμας Χ (πρώην Twitter) με την οποία εκφράζει την ανησυχία του καθώς έχασε επαφή με το νοσοκομείο Αλ-Σίφα.

Τις τελευταίες 48 ώρες, το νοσοκομείο Αλ-Σίφα -που είναι το μεγαλύτερο ιατρικό συγκρότημα στη Γάζα – έχει δεχθεί σύμφωνα με πληροφορίες από ιατρικές και δημοσιογραφικές πηγές πολλές επιθέσεις, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και πολλοί άλλοι να τραυματιστούν.

Κατά τη διάρκεια των επιθέσεων χτυπήθηκε η τελευταία γεννήτρια, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 2 νεογνά και 4 ενήλικες

Υπάρχουν αναφορές ότι κάποιοι άνθρωποι που εγκατέλειψαν το νοσοκομείο δέχθηκαν πυροβολισμούς, τραυματίστηκαν και σκοτώθηκαν.

Η ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι έχασε την επικοινωνία με τις επαφές του στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα στη βόρεια Γάζα. «Καθώς συνεχίζουν να εμφανίζονται τρομακτικές αναφορές για το νοσοκομείο που αντιμετωπίζει επανειλημμένες επιθέσεις, υποθέτουμε ότι οι επαφές μας εντάχθηκαν σε δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένους ανθρώπους και εγκαταλείπουν την περιοχή», ανέφερε.

Ο ΠΟΥ πρόσθεσε ότι «έχει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των εκατοντάδων ασθενών και τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων των μωρών που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη και των εκτοπισμένων που παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών φέρεται να είναι σχεδόν διπλάσιος από τη χωρητικότητά του».

Η μονάδα εντατικής θεραπείας υπέστη ζημιές από τους βομβαρδισμούς, ενώ περιοχές του νοσοκομείου όπου βρίσκουν καταφύγιο εκτοπισμένοι άνθρωποι έχουν επίσης υποστεί ζημιές. Συνολικά τέσσερις διασωληνωμένοι ασθενείς φέρεται να πέθαναν όταν κάποια στιγμή κόπηκε το ηλεκτρικό ρεύμα.

Το τελευταίο 12ωρο στο νοσοκομείο Αλ-Σίφα

Οι τελευταίες αναφορές ανέφεραν ότι το νοσοκομείο ήταν περικυκλωμένο από τανκς, ενώ αναφέρθηκαν, πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί. Το προσωπικό ανέφερε έλλειψη καθαρού νερού και κίνδυνο οι τελευταίες εναπομείνασες κρίσιμες λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένων των μονάδων εντατικής θεραπείας, των αναπνευστήρων και των θερμοκοιτίδων, να κλείσουν σύντομα λόγω έλλειψης καυσίμων, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Ο ΠΟΥ εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την ασφάλεια των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των εκατοντάδων ασθενών και τραυματιών, συμπεριλαμβανομένων των μωρών που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη και των εκτοπισμένων που παραμένουν μέσα στο νοσοκομείο. Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών φέρεται να είναι σχεδόν διπλάσιος από τη χωρητικότητά του, ακόμη και μετά τον περιορισμό των υπηρεσιών σε σωτήρια επείγουσα περίθαλψη.

Οι ασθενείς που αναζητούν υγειονομική περίθαλψη δεν θα πρέπει ποτέ να εκτίθενται στον φόβο και οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που έχουν ορκιστεί να τους περιθάλπουν δεν θα πρέπει ποτέ να αναγκάζονται να διακινδυνεύουν την ίδια τους τη ζωή για να τους παρέχουν περίθαλψη.

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024