Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Η Νο 1 ερώτηση που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια συνέντευξη για εργασία

Η Νο 1 ερώτηση που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε σε μια συνέντευξη για εργασία

Γιατί «κινδυνεύετε να στείλετε λάθος μήνυμα σχετικά με τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες».

Ενώ η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για όσους αναζητούν εργασία, το να θίξετε αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες πρόσληψής σας.

Υπάρχει μία ερώτηση που δεν πρέπει να κάνετε «ποτέ» σε έναν εργοδότη, λέει ο Bert Bean, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας εύρεσης προσωπικού, Insight Global: «Ποια είναι η ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής για τον ρόλο που θα μου ανατεθεί;».

«Κινδυνεύετε να στείλετε λάθος μήνυμα», συμβουλεύει ο πολύπειρος Bert Bean

Ο Bean έχει πάρει συνεντεύξεις από εκατοντάδες υποψηφίους για θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της καριέρας του ως υπεύθυνος προσλήψεων πριν γίνει διευθύνων σύμβουλος. Με αυτή την ερώτηση, εξηγεί, «κινδυνεύετε να στείλετε λάθος μήνυμα σχετικά με τις επαγγελματικές σας φιλοδοξίες σε έναν μελλοντικό εργοδότη».

Το να ρωτάτε τους υπεύθυνους πρόσληψης για την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μπορεί να δημιουργήσει την εντύπωση ότι δεν είστε αφοσιωμένοι, αξιόπιστοι ή αφοσιωμένοι στο ρόλο που πρόκειται να σας αναθέσουν.

«Η εύρεση της σωστής ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι ζωτικής σημασίας, αλλά είναι ένα βαθιά προσωπικό ζήτημα και κάτι που πρέπει να απασχολεί τον εργαζόμενο και όχι στον εργοδότη», λέει ο Bean.

Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να διαπιστώσετε την ανησυχία αυτή

Ο Bean συνιστά να διαβάζετε τις αξιολογήσεις των εργαζομένων σε ιστότοπους όπως το Glassdoor και το Indeed, ή αν γνωρίζετε κάποιον στην εταιρεία, ρωτήστε τον πώς θα περιέγραφε την κουλτούρα του οργανισμού.

Υπάρχουν ορισμένες ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για να κατανοήσετε καλύτερα τις συνθήκες εργασίας, δηλώνει στο «CNBC Make It» ο Barry Drexler, ειδικός συνεντεύξεων που έχει προσλάβει πάνω από 10.000 υποψηφίους.

Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε: «Θα χρειαστεί να με βρείτε σε ώρες εκτός εργασίας; Αν ναι, πόσο συχνά;».  Μια άλλη ερώτηση που μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε μια αίσθηση για το τι σας περιμένει, σύμφωνα με τη Mary Gleason, είναι: «Ποια είναι η πολιτική της εταιρείας σχετικά με τη λήψη αναρρωτικής άδειας ή διακοπών;»

Καθώς προχωρά η διαδικασία πρόσληψης, πρόσθεσε ο Drexler, ο εργοδότης θα σας δώσει πιθανότατα πρόσθετες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς περιλαμβάνει η θέση εργασίας, γεγονός που θα σας δώσει διαφωτίσει για το πώς αντιμετωπίζει την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Sports in

Επιστροφή στο μέλλον για Ιμπόρα και Έμερι

Αν στην καριέρα κάθε ποδοσφαιριστή υπάρχει ένας icon προπονητής και το αντίστροφο, τότε το βράδυ της Πέμπτης στο Βίλα Παρκ, ο Ουνάι Έμερι και ο Βιθέντε Ιμπόρα θα έχουν πολλά να θυμηθούν ως alter ego ο ένας του άλλου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024