Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας - Ο μέσος μισθός υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια

Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες θέσεις εργασίας – Ο μέσος μισθός υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια

Σχεδόν 600.000 θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, δεν έχουν καλυφθεί. - 3,5 εκατομμύρια «ανοιχτές» παγκοσμίως.

Με τη μετάβαση όλο και περισσότερων εταιρειών στο διαδίκτυο οι κυβερνοεπιθέσεις αυξάνονται και μάλιστα δραστικά. Το FBI έχει παρατηρήσει αύξηση 300% από την έναρξη της πανδημίας του Covid-19. Καθώς αυξάνεται η απειλή των κυβερνοεπιθέσεων, αυξάνεται και η ζήτηση για ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια.

Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας προβλέπει ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας στον κυβερνοχώρο θα αυξηθεί κατά 32% την επόμενη δεκαετία – πολύ ταχύτερα από τον μέσο όρο για όλα τα επαγγέλματα συνολικά.

Δεν χρειάζεται πτυχίο για να βρει κανείς μια καλά αμειβόμενη δουλειά

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σχεδόν 600.000 θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο που δεν έχουν καλυφθεί και περίπου 3,5 εκατομμύρια «ανοιχτές» παγκοσμίως, λέει η Lisa Gevelber, επικεφαλής μάρκετινγκ της Google στην Αμερική. Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο είναι μία από τις πιο «υποτιμημένες» θέσεις εργασίας, προσθέτει η ίδια.

Ο κίνδυνος των κυβερνοεπιθέσεων και οι νέες ανάγκες

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ότι είναι ένας τομέας στον οποίο είναι δύσκολο να εισέλθει κανείς, καθώς πρόκειται για έναν εξαιρετικά εξειδικευμένο, τεχνικό ρόλο, εξηγεί, αλλά αυτό που δεν συνειδητοποιούν είναι ότι δεν χρειάζεται πτυχίο για να βρει κανείς μια καλά αμειβόμενη δουλειά στον τομέα αυτό και όταν το κάνει, η εργασιακή ασφάλεια είναι ισχυρή.

«Οι εργοδότες δυσκολεύονται να βρουν άτομα που νιώθουν άνετα να εργάζονται στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, αλλά υπάρχει αυτή η απίστευτη ανάγκη και ζήτηση για άτομα με αυτές τις δεξιότητες», λέει η Gevelber.

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να έχουν άνεση στην αξιολόγηση κινδύνου

Είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η επικεφαλής μάρκετινγκ της Google στην Αμερική ίδρυσε το Grow with Google. Το διαδικτυακό πρόγραμμα παρέχει μαθήματα και πιστοποιήσεις για δεξιότητες που είναι περιζήτητες, όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και η ανάλυση δεδομένων. Το πιστοποιητικό κυβερνοασφάλειας δίνεται σε μόλις 3 μήνες και κοστίζει 49 δολάρια το μήνα.

Άλλα κολέγια και οργανισμοί, όπως το Amazon Web Services, το Columbia University και το University of Pennsylvania, προσφέρουν αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Οι περισσότερες θέσεις εργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο απαιτούν τουλάχιστον απολυτήριο λυκείου καθώς και την ολοκλήρωση μιας διαδικτυακής εκπαίδευσης ή κατάρτισης.

Ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς θέσεις εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας περιλαμβάνουν μηχανικούς ασφαλείας, αναλυτές κυβερνοασφάλειας και τεχνικούς.

Αν και οι καθημερινές ευθύνες διαφέρουν για κάθε ρόλο, οι βασικές δεξιότητες είναι σχεδόν πανομοιότυπες, λέει η Gevelber.

Οι επαγγελματίες της κυβερνοασφάλειας θα πρέπει να έχουν άνεση στην αξιολόγηση κινδύνου, να επιλύουν προβλήματα, να παρακολουθούν για εσωτερικές και εξωτερικές απειλές.

Συνεργάζονται στενά με άτομα άλλων τμημάτων, οπότε είναι σημαντικό να είναι ευπροσάρμοστοι και ικανοί να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να εξηγούν τα ευρήματά σε άλλους.

Εξαψήφιοι μισθοί και η ελευθερία εργασίας

Οι ειδικοί σε θέματα κυβερνοασφάλειας χρειάζονται σε όλους τους κλάδους, αλλά υπάρχει επείγουσα ανάγκη στις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, την υγειονομική περίθαλψη και την κυβέρνηση, λέει η Gevelber.

Υψηλοί μισθοί από τις εταιρείες.

Εταιρείες όπως η American Express και η Colgate-Palmolive έχουν προσλάβει αποφοίτους από το πρόγραμμα πιστοποίησης κυβερνοασφάλειας της Google, προσθέτει.

Ο μέσος μισθός για πολλές θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο υπερβαίνει τα 100.000 δολάρια. Σύμφωνα με το BLS, ο μέσος μισθός για τους αναλυτές κυβερνοασφάλειας είναι 112.000 δολάρια, ενώ ο μέσος μισθός για τους διευθυντές κυβερνοασφάλειας είναι 164.070 δολάρια.

Υπάρχουν επίσης δεκάδες απομακρυσμένες θέσεις εργασίας στον κυβερνοχώρο στην αγορά, ορισμένες από τις οποίες αμείβονται με πάνω από 200.000 δολάρια ετησίως.

Sports in

Αυτός έκανε άνω – κάτω την Άστον Βίλα

Ο Αλβανός επιθετικός, Έρνεστ Μούτσι προκάλεσε πολλά προβλήματα στην άμυνα της αγγλικής ομάδας και η Μπεσίκτας πλήρωσε δέκα εκατ. ευρώ στην Λέγκια για να τον αποκτήσει

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024