Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Air Fryers: Είναι όντως τόσο υγιεινές οι φριτέζες αέρος

Air Fryers: Είναι όντως τόσο υγιεινές οι φριτέζες αέρος

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας,  αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος.

Οι φριτέζες αέρος κυκλοφορούν στην αγορά για περισσότερα από 10 χρόνια, ωστόσο φαίνεται να είναι πιο δημοφιλείς από ποτέ το τελευταίο έτος. Τι είναι όμως η φριτέζα αέρα που την κάνει κορυφαία επιλογή; Είναι πράγματι τόσο υγιεινό το τηγάνισμα στον αέρα;

Αρχικά να πούμε ότι η φριτέζα αέρα μας επιτρέπει να φτιάχνουμε τραγανά φαγητά που έχουν παρόμοια γεύση με τα τηγανητά αλλά χωρίς όλο το επιπλέον λάδι. Σίγουρα ακούγεται σαν μια μικρή νίκη, αλλά είναι πραγματικά υγιές;

Υγιεινός τρόπος μαγειρέματος, μέγιστη απόλαυση και εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας,  αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι επιλέγουν να έχουν στην κουζίνας τους μια φριτέζα αέρος.

Οι φριτέζες αέρος χρησιμοποιούν τεχνολογία μαγειρέματος με θερμότητα για να μετατρέψουν τα φαγητά όπως το τηγανητό κοτόπουλο ή τις τηγανιτές πατάτες σε τραγανές λιχουδιές που μοιάζουν με τηγανητά. Και αν χρησιμοποιείτε μια φριτέζα αέρα υψηλής ποιότητας  τα αποτελέσματα θα είναι πολύ κοντά στα πραγματικά, με ελάχιστες θερμίδες και λίπος.

Τα τηγανητά τρόφιμα είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία μας επειδή περιέχουν υψηλά επίπεδα τρανς λιπαρών, τα οποία είναι ακόρεστα λιπαρά που έχουν υποστεί μια διαδικασία που ονομάζεται υδρογόνωση. Αμέτρητες μελέτες έχουν δείξει ότι τα τρανς λιπαρά συνδέονται στενά με αυξημένο κίνδυνο πολλών ασθενειών, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά μέχρι  παχυσαρκία και διαβήτη.

Πρόσφατη μελέτη εξέτασε τις διαφορές ανάμεσα στις τηγανιτές πατάτες που μαγειρεύονται με τηγάνισμα με λάδι και το τηγάνισμα στον αέρα. Κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα τηγανισμένα στον αέρα τρόφιμα είχαν «ουσιαστικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε λιπαρά», αλλά διατηρούσαν παρόμοια περιεκτικότητα σε υγρασία και χρώμα.

Η ίδια μελέτη εξέτασε πώς το τηγάνισμα στον αέρα επηρέασε την παραγωγή ακρυλαμιδίου στις τηγανητές πατάτες. Ενθαρρυντικά, προσδιόρισε ότι το τηγάνισμα στον αέρα μείωσε την περιεκτικότητα σε ακρυλαμίδιο κατά περίπου 90% σε σύγκριση με το συμβατικό τηγάνισμα με λάδι.

Ένας άλλος λόγος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις φριτέζες αέρος είναι η ενεργειακή τους απόδοση, η οποίες θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη μείωση των λογαριασμών ενέργειας. Δεδομένου ότι το καλάθι μαγειρέματος τους είναι μικρότερο από έναν συμβατικό φούρνο, απαιτούν λιγότερη ενέργεια για να ζεσταθούν.

Ολες τις φριτέζες αέρος θα τις βρείτε στην ατελείωτη ποικιλία του SHOPFLIX.gr και θα την παραλάβετε στην πόρτα σας, στην ώρα της χάρη στην έγκαιρη και εγγυημένη παράδοση της πλατφόρμας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Μάλιστα, τώρα και για λίγες ημέρες ακόμα με ΚΑΘΕ σας αγορά κερδίζετε ΔΩΡΟΚΑΡΤΑ 5€! Εσείς απλά παραγγέλνετε και λίγο αφού παραλάβετε το δέμα σας, την λαμβάνετε στο email σας.

Επιπλέον για κάθε μέρα για όλη την Cyber εβδομάδα μια διαφορετική κατηγορία θα έχει δωρεάν μεταφορικά για μια μόνο ημέρα.

Μόνο για σήμερα επωφεληθείτε από δωρεάν μεταφορικά σε παιδικά και βρεφικά.

Sports in

«Για αυτό ο Μπαρτζώκας δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Μόουζες Ράιτ»

Ποιος είναι ο λόγος που ο Μόουζες Ράιτ δεν έπαιξε καθόλου στο Game 4 με την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024