Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σακίρα: Αντιμέτωπη με οκτώ χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή η Λατίνα σταρ

Σακίρα: Αντιμέτωπη με οκτώ χρόνια φυλακή για φοροδιαφυγή η Λατίνα σταρ

Η τραγουδίστρια κατηγορεί τις εφορίες ότι διεξήγαγαν εκστρατεία για να «αμαυρώσουν την εικόνα της» και να χρησιμοποιήσουν το όνομά της για να συμμορφώσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους

Η βραβευμένη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα θα δικαστεί τη Δευτέρα με την κατηγορία της εξαπάτησης των ισπανικών αρχών. Η βραβευμένη με Grammy Λατίνα ποπ σταρ, θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου στη Βαρκελώνη με την κατηγορία της απάτης ενάντια στις ισπανικές φορολογικές αρχές, ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ

Η 46χρονη Κολομβιανή μουσικός, που ζει στο Μαϊάμι με τα δύο της παιδιά, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και πρόστιμο 24 εκατομμυρίων ευρώ εάν κριθεί ένοχη από την ισπανική δικαιοσύνη. Η υπόθεση βασίζεται στον ισχυρισμό ότι τα έτη 2012-14 η Σακίρα πέρασε περισσότερους από έξι μήνες ως κάτοικος Ισπανίας, γεγονός που την καθιστά υπόλογη στη νομοθεσία της χώρας, ένας ισχυρισμός που η ίδια αρνείται.

Προκειμένου να αποδείξει ότι ήταν κάτοικος Ισπανίας, η εισαγγελία κάλεσε 117 μάρτυρες, ανάμεσά τους κομμωτές, τεχνικούς στούντιο, δασκάλους χορού, θεραπευτές, αισθητικούς, γυναικολόγους καθώς και τον σοφέρ της

Η τραγουδίστρια κατηγορεί τις εφορίες ότι διεξήγαγαν εκστρατεία για να «αμαυρώσουν την εικόνα της» και να χρησιμοποιήσουν το όνομά της για να συμμορφώσουν άλλους Ισπανούς φορολογούμενους, ενώ η εισαγγελία ισχυρίζεται ότι σκόπιμα σκόπευε να εξαπατήσει το ταμείο κρύβοντας τα κέρδη της σε φορολογικούς παραδείσους.

«Πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες», υποστήριξε σε συνέντευξή της πέρυσι. «Πρώτα από όλα, δεν περνούσα 183 ημέρες τον χρόνο εκείνη την εποχή στην Ισπανία Ήμουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, πλήρωσα όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι όφειλα, ακόμη και πριν υποβάλουν μήνυση. Άρα από σήμερα δεν τους χρωστάω τίποτα.

Εξακολουθούσαν να με κυνηγούν, με τα μάτια τους στραμμένα στο έπαθλο

Οι ισπανικές φορολογικές αρχές είδαν ότι έβγαινα με Ισπανό πολίτη και άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια. Είναι ξεκάθαρο ότι ήθελαν να κυνηγήσουν αυτά τα χρήματα ό,τι κι αν γίνει», είπε η Σακίρα, πρώην σύζυγος του Ισπανού ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ. Και πρόσθεσε: «Ήξεραν ότι δεν ήμουν στην Ισπανία τον απαιτούμενο χρόνο, ότι η Ισπανία δεν ήταν ο τόπος εργασίας μου ή η πηγή εσόδων μου, αλλά εξακολουθούσαν να με κυνηγούν, με τα μάτια τους στραμμένα στο έπαθλο».

Εν μέσω φημών ότι η λεγόμενη «βασίλισσα της ισπανόφωνης ποπ» απέρριψε μια συμφωνία που θα την κρατούσε εκτός φυλακής, η δίκη αναμένεται να διαρκέσει μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου. Όποια και αν είναι η έκβαση της υπόθεσης, η τραγουδίστρια αντιμετωπίζει ξεχωριστές κατηγορίες για παράλειψη πληρωμής 6,6 εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους το 2018.

Όταν η Σακίρα και ο Πικέ χώρισαν πέρυσι μετά τη σχέση του με την 22χρονη τότε Κλάρα Κία, η Σακίρα έκανε τεράστια επιτυχία με ένα τραγούδι- συνεργασία με τον Αργεντινό παραγωγό και DJ Bizarrap, στο οποίο τραγουδά μεταξύ άλλων «Αντάλλαξες μια Ferrari με ένα [Renault] Twingo/Αντάλλαξες ένα Rolex με ένα Casio». Το τραγούδι προβλήθηκε 63 εκατομμύρια φορές σε 24 ώρες, ρεκόρ στο YouTube.

«Οι άνθρωποι της ομάδας μου προσπάθησαν να με πείσουν να αλλάξω τους στίχους, αλλά δεν είμαι διπλωμάτης του ΟΗΕ», είπε η Σακίρα σε μια συνέντευξη στο ισπανικό περιοδικό ¿Hola!. «Είμαι καλλιτέχνης και πάνω από όλα γυναίκα». Την περασμένη εβδομάδα, η Σακίρα κέρδισε τρία βραβεία Latin Grammy, συμπεριλαμβανομένου του καλύτερου τραγουδιού, σε μια τελετή στη Σεβίλλη.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024