Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα δίωξη κατά της Σακίρα - Κατηγορείται για φοροδιαφυγή 6,7 εκατ. ευρώ

Νέα δίωξη κατά της Σακίρα – Κατηγορείται για φοροδιαφυγή 6,7 εκατ. ευρώ

Ισπανός εισαγγελέας υπέβαλε δεύτερη δίωξη κατά της Κολομβιανής τραγουδίστριας Σακίρα.

Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας με την Σακίρα να είναι πάλι στο στόχαστρο για φορολογική απάτη. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς της Ισπανίας, οι καταγγελίες έχουν σχέση με τους φόρους που κατέθεσε για τα εισοδήματά της το 2018.

Σε δήλωση που περιήλθε στην κατοχή του Associated Press, οι εισαγγελείς της Βαρκελώνης κατηγόρησαν την 46χρονη κολομβιανή τραγουδίστρια ότι δεν πλήρωσε περίπου 7,1 εκατομμύρια δολάρια (6,7 εκατομμύρια ευρώ) σε φόρους το 2018. Ισχυρίστηκαν ότι απέφυγε να πληρώσει τους φόρους χρησιμοποιώντας μια υπεράκτια εταιρεία που βρίσκεται σε φορολογικό «παράδεισο» στις Μπαχάμες. Σημείωσαν επίσης ότι η Σακίρα ενημερώθηκε για τις κατηγορίες στη σημερινή της πατρίδα, το Μαϊάμι, σύμφωνα με το AP, που μετέδωσε πρώτο την είδηση.

Οι νέες κατηγορίες έρχονται αφού το ισπανικό δικαστήριο δήλωσε τον Ιούλιο ότι ξεκίνησε έρευνα που συνδέεται με φερόμενη απάτη σχετικά με τον φόρο εισοδήματος και τον φόρο περιουσίας της τραγουδίστριας το 2018. Το δικαστήριο δήλωσε ότι δεν είχε πληροφορίες σχετικά με το πόσα χρήματα ήταν υπό αμφισβήτηση εκείνη τη στιγμή, σύμφωνα με το AP. Το δικαστήριο, που βρίσκεται στο «Esplugues de Llobregat» κοντά στη Βαρκελώνη, άνοιξε μια δεύτερη υπόθεση ως αποτέλεσμα μιας καταγγελίας που έγινε από τον εισαγγελέα οικονομικών εγκλημάτων της Βαρκελώνης σχετικά με τη Σακίρα που φέρεται να εξαπάτησε την εφορία, σύμφωνα με το «El Pais». Ένα άλλο τοπικό μέσο, το «El Periodico», ανέφερε ότι η εισαγγελία υπέβαλε μήνυση για δύο φερόμενα φορολογικά εγκλήματα.

Η τραγουδίστρια υποστηρίζει ότι μέχρι το 2014 τα έσοδά της προέρχονταν από τις διεθνείς περιοδείες της και από τη συμμετοχή της σε ριάλιτι.

Η Κολομβιανή τραγουδίστρια φέρεται να μην πλήρωσε 7,1 εκατ. δολάρια το 2018.

Οι φορολογικές αρχές της Ισπανίας την τελευταία δεκαετία περίπου έχουν βάλει στο στόχαστρό τους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Λιονέλ Μέσι και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, επειδή δεν πλήρωναν πλήρως τους φόρους που τους αναλογούσαν. Οι εν λόγω παίκτες κρίθηκαν ένοχοι για φοροδιαφυγή, αλλά απέφυγαν τη φυλάκιση χάρη σε μια διάταξη που επιτρέπει στον δικαστή να απαλλάσσει από ποινές διάρκειας κάτω των δύο ετών για όσους παρανομούν για πρώτη φορά.

Στις 20 Νοεμβρίου η δίκη για άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής

Στις 20 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η δίκη για άλλη υπόθεση φοροδιαφυγής για την οποία κατηγορείται η Σακίρα. Στο επίκεντρο της συγκεκριμένης υπόθεσης είναι το πού ζούσε η τραγουδίστρια το διάστημα 2012-2014. Σε αυτή την περίπτωση, οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι δεν κατέβαλε φόρους ύψους 14,5 εκατομμυρίων ευρώ. Οι εισαγγελείς υποστηρίζουν ότι τουλάχιστον για το μισό από το επίμαχο χρονικό διάστημα η Σακίρα έμενε στην Ισπανία, κάτι που σημαίνει ότι θα έπρεπε να καταβάλει εκεί φόρους, παρότι η επίσημη κατοικία της ήταν οι Μπαχάμες.

Η έρευνα για τη νέα υπόθεση σε βάρος της ξεκίνησε τον Ιούλιο. Αφού επανεξέτασαν τις αποδείξεις που συγκέντρωσαν τους τελευταίους δύο μήνες, οι εισαγγελείς αποφάσισαν να ασκήσουν νέα δίωξη σε βάρος της τραγουδίστριας. Ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Η εταιρεία Llorente y Cuenca, που εκπροσωπεί τη Σακίρα είχε ανακοινώσει τον Ιούλιο ότι η τραγουδίστρια «πάντα ενεργούσε σύμφωνα με τον νόμο και με βάση τις οδηγίες των οικονομικών συμβούλων της».

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024