Βραβεία Latin Grammy 2023: Σακίρα και Αντόνιο Μπαντέρας έκλεψαν την παράσταση
Έλαβαν χώρα φέτος στη Σεβίλλη, την πόλη που αποτελεί την καρδιά της Ανδαλουσίας και του φλαμένκο
Το ταπεραμέντο της ισπανικής γλώσσας, του πολιτισμού που ενώνει όλους τους ανθρώπους που την ομιλούν, τη χορεύουν και κυρίως τη ζουν, με τις εντάσεις της, το πάθος και το συναίσθημα που αναβλύζει, έδωσε το τέμπο στα βραβεία Latin Grammy 2023.

Ο Αντόνιο Μπαντέρας βραβεύτηκε για τη συνολική του προσφορά στον πολιτισμό
Το φλαμένκο πρωταγωνίστησε
Έλαβαν χώρα φέτος στη Σεβίλλη, την πόλη που αποτελεί την καρδιά της Ανδαλουσίας και του φλαμένκο.
Με θερμοκρασίες που ανέβηκαν και πάνω στη σκηνή, έκλεψε την παράσταση η εκρηκτική Σακίρα που βραβεύτηκε για το καλύτερο τραγούδι λάτιν της χρονιάς, χόρεψε και τραγούδησε –με μια έκπληξη της εκδήλωσης, μαζί με τους γιους της- καθώς και ο Αντόνιο Μπαντέρας που τιμήθηκε συνολικά για το έργο του και τη συμβολή του στον ισπανικό πολιτισμό.
«Η Σεβίλλη είναι η γενέτειρα του φλαμένκο. Φαντάσου να εκπροσωπείς αυτό που έχεις μέσα σου, να αρέσεις στους ανθρώπους και να το απολαμβάνουν»

Τα βραβεία έλαβαν χώρα στη Σεβίλλη, την πόλη του φλαμένκο
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η τελετή απονομής έγινε εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, στη Γηραιά Ήπειρο και μάλιστα σε μια ιστορική πόλη.
«Η Σεβίλλη είναι η γενέτειρα του φλαμένκο. Φαντάσου να εκπροσωπείς αυτό που έχεις μέσα σου, να αρέσεις στους ανθρώπους και να το απολαμβάνουν. Είμαι πολύ περήφανος», δήλωσε στο Reuters ο ισπανός τραγουδιστής Ομάρ Μόντες.

H Karol G στην απονομή των βραβείων
Η Σακίρα έκλεψε την παράσταση
Η κολομβιανή σούπερ σταρ Σακίρα μαζί με τον αργεντίνο DJ Bizarrap κέρδισαν τα βραβεία για το καλύτερο τραγούδι και το καλύτερο ποπ τραγούδι της χρονιάς. Επίσης η κολομβιανή Karol G τιμήθηκε με το βραβείο για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς με τίτλο «Manna sera Bonito» («Το αύριο θα είναι πολύ όμορφο»).
Επί σκηνής βρέθηκε και η περυσινή νικήτρια, τραγουδίστρια και δημιουργός από την Ισπανία, η Ροζαλία, προκαλώντας αντιδράσεις έκστασης στο κοινό με μια απόδοση φλαμένκο του «Se nos rompio el amor».
Για τα 24α ετήσια βραβεία Latin Grammy βρέθηκαν στη Σεβίλλη από τα πιο λαμπερά ονόματα παγκοσμίως, όπως η Κριστίνα Αγκιλέρα, ο Μαρκ Άντονι και ο Ρίκι Μάρτιν.
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442