Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς Άτομα: Πέντε ταινίες που πρέπει να δείτε

Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς Άτομα: Πέντε ταινίες που πρέπει να δείτε

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς Άτομα είναι εδώ και σας προτείνουμε ταινίες που όχι μόνο εξερευνούν την τρανς ταυτότητα αλλά και την εξυμνούν.

Η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Τρανς άτομα είναι εδώ και τι καλύτερο από το να την υποδεχτούμε με ιστορίες που όχι μόνο εξερευνούν την τρανς ταυτότητα αλλά και την εξυμνούν. Εξάλλου, τώρα είναι η ώρα να προβληματιστούμε και να εμψυχώσουμε την τρανς κοινότητα. Μολονότι η υπενθύμιση των τρανς αγώνων είναι σίγουρα απαραίτητη, είναι εξίσου σημαντικό να αφεθούμε στην τρανς χαρά, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο συναίσθημα από το να αγκαλιάζεις – και να αγκαλιάζεσαι για το ότι ζεις τη ζωή σου, όπως πραγματικά θέλεις.

Όταν ο συμμαθητής της Khal την ερωτεύεται, βρίσκει το κουράγιο να της ζητήσει να βγούνε, παρά το δράμα που ξέρει ότι μπορεί να προκληθεί

Ο κινηματογράφος είναι ένα εξαιρετικό μέσο για την απεικόνιση τρανς αφηγήσεων και υπάρχουν κάποιες εξαιρετικές εκεί έξω. Από κωμωδίες μέχρι ιστορίες αγάπης – τόσο του να ερωτεύεσαι τους άλλους, όσο και του να μαθαίνεις να αγαπάς τον εαυτό σου – μέχρι μερικές απίστευτα εκκεντρικές ταινίες τρόμου. Αυτές οι ταινίες με δυνατότητα streaming είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την εβδομάδα. Ρίξτε μια ματιά!

Anything’s Possible

Σύνοψη: Το Anything’s Possible είναι μια απολαυστική σύγχρονη Gen Z ιστορία ενηλικίωσης που συνοδεύει την Kelsa, ένα τρανς κορίτσι λυκείου με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό, καθώς διανύει την τελευταία τάξη. Όταν ο συμμαθητής της Khal την ερωτεύεται, βρίσκει το κουράγιο να της ζητήσει να βγούνε, παρά το δράμα που ξέρει ότι μπορεί να προκληθεί. Αυτό που προκύπτει είναι ένα ειδύλλιο που αναδεικνύει τη χαρά, την τρυφερότητα και τον πόνο της νεανικής αγάπης.

Γιατί το αγαπάμε: Είναι αστεία, ρομαντική, ενθαρρυντική και αληθινή.

Bit

Σύνοψη: Μια τρανς έφηβη που κάνει καλοκαιρινές διακοπές στο Λος Άντζελες αγωνίζεται για την επιβίωση, αφού μπλέκει με τέσσερις queer φεμινίστριες βρικόλακες που προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης από τους θηρευτές άντρες.

Γιατί μας αρέσει: Τρανς, φεμινίστριες βρικόλακες που χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους ως πλάσματα της νύχτας για να εξουδετερώσουν τα θηρία; Τι δεν πρέπει να αγαπήσουμε;

So Vam

Σύνοψη: Ο Κερτ είναι ένας περιθωριακός νέος σε μια συντηρητική πόλη που ονειρεύεται να μετακομίσει στην πόλη για να γίνει διάσημη drag queen. Απαγάγεται από έναν ηλικιωμένο βρικόλακα, ο Κερτ διασώζεται και αναγεννιέται από μια συμμορία επαναστατημένων βρικολάκων που τρέφονται με φανατικούς και κακοποιητές. Ως βαμπίρ, επιτέλους γνωρίζει την ενδυνάμωση και το ανήκειν, αλλά μέχρι ο Κερτ να αντιμετωπίσει το τέρας, δεν θα είναι ποτέ πραγματικά ελεύθερος. Το εντυπωσιακό ντεμπούτο της αυστραλιανής τρανς έφηβης σκηνοθέτιδας Alice Maio Mackay, το So Vam είναι ένας χαμηλού προϋπολογισμού, γεμάτος ένταση φόρος τιμής στα κλασικά εφηβικά βαμπίρ, από μια ξεκάθαρα Gen Z, genderqueer οπτική γωνία.

Σύνοψη: Ένα δράμα στη δεκαετία του ’90, που σκιαγραφεί τα δέκα χρόνια της σχέσης μιας τρανς γυναίκας με την αγαπημένη της. Έρχονται αντιμέτωπες με τις προκαταλήψεις των φίλων τους, αγνοούν το συμβούλιο των οικογενειών τους και αψηφούν τις φοβίες της κοινωνίας.

Γιατί μας αρέσει: Ειλικρινά, είναι τόσο ρομαντικό.

Boy Meets Girl

Σύνοψη: Το Boy Meets Girl είναι μια συγκλονιστική, σέξι, ρομαντική κωμωδία ενηλικίωσης για τρία 20χρονα που ζουν στο Κεντάκι. Ο Robby (Michael Welch, Twilight) και η καλύτερή του φίλη από την παιδική του ηλικία, η Ricky (Michelle Hendley), μια πανέμορφη τρανς κοπέλα, δεν έχουν βγει ποτέ ραντεβού. Εκφράζοντας το παράπονο τους για την απουσία κατάλληλων εργένηδων, η Ρίκι εξετάζει το ενδεχόμενο να βγει ραντεβού με μια κοπέλα. Εκεί εμφανίζεται η Φραντσέσκα (Alex Turshen), μια όμορφη νεαρή που περιμένει τον αρραβωνιαστικό της πεζοναύτη να επιστρέψει από τον πόλεμο. Η φιλία της Ρίκι και της Φραντσέσκα, και ίσως και κάτι παραπάνω, αναγκάζει τον Ρόμπι να αντικρίσει τα αληθινά του συναισθήματα για τη Ρίκι.

*Πηγή: Advocate | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Anything’s Possible | imdb

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024