Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρανσέξουαλ μαθητή και του τον πήραν πίσω

Έδωσαν πρωταγωνιστικό ρόλο σε τρανσέξουαλ μαθητή και του τον πήραν πίσω

Όσα διαδραματίστηκαν από τη στιγμή που έδωσαν τον ρόλο σε τρανσέξουαλ μαθητή μέχρι που του τον πήραν πίσω.

Ήταν πριν από έναν μήνα που ο Max Hightower προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία του βγαίονοντας από το γραφείο του σκηνοθέτη του θεάτρου. Στον 17χρονο μαθητή είχε μόλις προταθεί ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην παραγωγή «Oklahoma!» του σχολείου του στο Τέξας.

Ο Max Hightower είχε ήδη αρχίσει να φαντάζεται τον εαυτό του επί σκηνής. Θα πρωταγωνιστούσε με δικό του τραδούγι και έψαχνε τρόπους για να κάνει δικό του τον χαρακτήρα.

Η χαρά του, ωστόσο, κράτησε για πολύ λίγο. Την επόμενη εβδομάδα θα μάθαινε πως ο ρόλος δεν είναι πια δικός του.

Ενημερώθηκε πως θα έπρεπε να περάσει ξανά από καστ λόγω μιας νέας πολιτικής που απαιτούσε από τους μαθητές να υποδύονται χαρακτήρες που αντιστοιχούν στο φύλο που τους έχει αποδοθεί κατά τη γέννησή τους, δήλωσαν οι γονείς του στη Washington Post.

Αυτή η αλλαγή σήμαινε ότι ο Max Hightower και αρκετοί άλλοι transgender και cisgender μαθητές κόπηκαν από την παραγωγή.

Από τότε οι γονείς του Max Hightower και άλλες οικογένειες πιέζουν για να αποκατασταθούν οι ρόλοι και να συνεχιστεί η παράσταση όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η Ανεξάρτητη Σχολική Περιφέρεια του Σέρμαν ανέφερε ότι η παραγωγή θα αναβληθεί μέχρι το 2024 λόγω των θεμάτων που πραγματεύεται η παράσταση, των βωμολοχιών και του σεξουαλικού περιεχομένου.

Ο ενθουσιασμός και η μάχη του μαθητή

Η διακοπή της παραγωγής στο Sherman High έρχεται εν μέσω μιας εθνικής αύξησης προσπαθειών για την απαγόρευση ή τον περιορισμό του LGBTQ+ περιεχομένου στα σχολεία.

«Ήμουν τόσο ενθουσιασμένος. Δεν μπορώ καν να το περιγράψω» δήλωσε ο Max στη Τhe Post. Λίγες ημέρες αργότερα θα μάθαινε ότι πλέον δεν θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει στον ρόλο.

Με το τηλεφώνημα, το όνειρο του Max για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο θα χανόταν οριστικά. «Δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε στο σχολείο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Max Hightower.

«Είχα δει τέτοια πράγματα μόνο στις ειδήσεις και δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε στο σχολείο μας, επειδή δεν είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από την περασμένη εβδομάδα, οι μαθητές και οι οικογένειές τους ασκούν πιέσεις στην περιφέρεια για να ανακαλέσει τις αποφάσεις της σχετικά με το καστ και τον προγραμματισμό της παράστασης.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024