Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Το Βατικανό «αγκαλιάζει» τους τρανς - «Μπορούν να βαφτιστούν και να βαφτίζουν»

Το Βατικανό «αγκαλιάζει» τους τρανς – «Μπορούν να βαφτιστούν και να βαφτίζουν»

Ο Πάπας Φραγκίσκος επιβεβαίωσε ότι τα τρανς άτομα μπορούν να βαφτιστούν και να γίνουν νονοί.

Όπως έκανε γνωστό το Βατικανό, τα τρανς άτομα μπορούν, υπό ορισμένες συνθήκες, να βαφτιστούν σε Καθολική εκκλησία και να γίνουν νονοί. Πρόκειται για μια κίνηση που χαρακτηρίστηκε «σημαντικό βήμα για την ενσωμάτωση των τρανς».

Σε ένα έγγραφο που εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα από τον Πάπα Φραγκίσκο και δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, το γραφείο σημείωσε ότι ένα τρανς άτομο, «ακόμη και αν έχει υποβληθεί σε ορμονοθεραπεία και επαναπροσδιορισμό φύλου, μπορεί να βαφτιστεί υπό τις προϋποθέσεις όπως οι άλλοι πιστοί».

Η απόφαση έρχεται με μια επιφύλαξη. Τέτοιες βαπτίσεις είναι δυνατές, ανέφερε η ανακοίνωση, «εάν δεν υπάρχει ενδεχόμενο να προκληθεί »δημόσιο σκάνδαλο» ή σύγχυση μεταξύ των πιστών», σύμφωνα με τον Guardian.

Αυτή η ανακοίνωση του Πάπα Φραγκίσκου ήταν μία μόνο απάντηση σε μια σειρά ερωτήσεων που έθεσε στο Βατικανό ο επίσκοπος José Negri του Santo Amaro της Βραζιλίας, ο οποίος δεν ήταν σίγουρος για την «πιθανή συμμετοχή των τρανς ατόμων σε βάπτιση και γάμο».

Στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο να τερματίσουν τις διώξεις και τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων

Στην απάντησή του, ο Πάπας έγραψε ότι «δεν υπάρχει τίποτα στην ισχύουσα παγκόσμια νομοθεσία που να απαγορεύει» σε ένα τρανς άτομο ή σε οποιοδήποτε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομο να υπηρετήσει ως μάρτυρας σε έναν καθολικό γάμο.

Η αποδοχή της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας

Σε απάντηση στην ενημέρωση που έγινε αυτή την εβδομάδα από τον Πάπα, η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της GLAAD, Sarah Kate Ellis, ανέφερε σε δήλωσή της: «Η τελευταία επιβεβαίωση του Πάπα Φραγκίσκου για τα ΛΟΑΤΚΙ+ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στους πολιτικούς ηγέτες σε όλο τον κόσμο να τερματίσουν τις διώξεις και τον αποκλεισμό των τρανς ατόμων.

«Ο Πάπας Φραγκίσκος συνεχίζει να καταρρίπτει τα εμπόδια που κρατούσαν τους ΛΟΑΤΚΙ Καθολικούς μακριά από την πλήρη συμμετοχή τους ως μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας και αντ’ αυτού καλεί τους παγκόσμιους ηγέτες να δημιουργήσουν φιλόξενους χώρους για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα».

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τη θέση του για να μιλήσει για την αποδοχή. Ωστόσο, η Εκκλησία συνεχίζει να αντιμετωπίζει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα με προβληματικό κα πολλές φορές κακοποιητικό τρόπο.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024