Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραηλινός στρατός: Το χτύπημα στο Αλ Σίφα ήταν από πύραυλο προερχόμενο από τη Γάζα

Ισραηλινός στρατός: Το χτύπημα στο Αλ Σίφα ήταν από πύραυλο προερχόμενο από τη Γάζα

Αρνείται την ευθύνη ο ισραηλινός στρατός για το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των IDF η επίθεση προήλθε από λάθος εκτόξευση πυραύλου προερχόμενου από τη Γάζα. Όπως αναφέρει ο πύραυλος αυτός στόχευε τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που επιχειρούν κοντά στο νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι γίνονται μάχες στο συγκεκριμένο σημείο. Ως […]

Αρνείται την ευθύνη ο ισραηλινός στρατός για το χτύπημα στο νοσοκομείο Αλ Σίφα. Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των IDF η επίθεση προήλθε από λάθος εκτόξευση πυραύλου προερχόμενου από τη Γάζα.

Όπως αναφέρει ο πύραυλος αυτός στόχευε τις δυνάμεις του ισραηλινού στρατού που επιχειρούν κοντά στο νοσοκομείο, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι γίνονται μάχες στο συγκεκριμένο σημείο.

Ως απόδειξη για τον ισχυρισμό του ο ισραηλινός στρατός παρουσιάζει ένα γραφικό που έφτιαξε με δικά του δεδομένα.


Σημειώνεται ότι το Αλ Σίφα έχει χτυπηθεί έξι φορές σήμερα, με τους γιατρούς αλλά και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να εκπέμπουν sos.

Τις τελευταίες ώρες η επίθεση είναι αδιάκοπη με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας να κάνει λόγο για ελεύθερους σκοπευτές που στοχεύουν το νοσοκομείο αλλά και βόμβες λευκού φωσφόρου.

Οι IDF έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι κάτω από το νοσοκομείο υπάρχει αρχηγείο της Χαμάς, ενώ εκπρόσωπος του στρατού σήμερα δήλωσε ότι αν «βλέπουμε τρομοκράτες στα νοσοκομεία θα τους πυροβολούμε».

Διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα: «Ακούω πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς γύρω μου»

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σημερινής ημέρας ο ισραηλινός στρατός μάχεται κοντά ή στα τέσσερα κύρια νοσοκομεία της πόλης της Γάζας.

Ο Dr Mohammed Abu Salamiya, διευθυντής του νοσοκομείου Αλ-Σίφα, δήλωσε, σύμφωνα με το BBC, ότι ακούει «πυροβολισμούς και βομβαρδισμούς παντού γύρω από το νοσοκομείο».

«Είναι φρικτή η κατάσταση τώρα» λέει.

«Κάποιοι αναγκάστηκαν να φύγουν από το Αλ-Σίφα επειδή δεν είναι ασφαλές μέρος για να μείνουν» τονίζει, αλλά το προσωπικό του νοσοκομείου είναι «ακόμα εκεί» και η υγειονομική μονάδα συνεχίζει να δέχεται θύματα.

Sports in

Άιρτον Σένα: Τριάντα χρόνια χωρίς τον θρύλο

Έχουν περάσει τρεις δεκαετίες από τότε που ο «θεός» των γκραν πρι μετακόμισε σε άλλες πίστες, αφού φρόντισε να φτιάξει τις επίγειες...

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024