Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Το σχέδιο πολιτικής απόφασης που καλείται να ψηφίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο πολιτικής απόφασης που καλείται να ψηφίσει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Χωρίς αναφορές σε διαγραφές και δημοψήφισμα παρά την διχαστική εισήγηγη Κασσελάκη. Προβλέπει μόνο πολιτική καταδίκη για την «εκτόξευση από σειρά στελεχών ασύστολων ψευδών και συκοφαντιών (...)».

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της διήμερης συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να είναι εκρηκτικό.

Η εισήγηση του προέδρου του κόμματος άναψε «φωτιές» και ο οδήγησε στην αποχώρηση των «6+6», της «Ομπρέλας» και της κίνησης Τεμπονέρα μετά την άρνηση να τεθεί προς συζήτηση η πρόταση δημοψηφίσματος του Στέφανου Κασσελάκη για τις διαγραφές που έχει εισηγηθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Στο υπό διαμόρφωση 12σελιδο κείμενο θέσεων, δεν υπάρχουν αναφορές σε διαγραφές και δημοψήφισμα

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην αυριανή μέρα. Οι εργασίες της Επιτροπής συνεχίζονται το πρωί της Κυριακής και ολοκληρώνονται το απόγευμα της ίδιας ημέρας με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης.

Πλήθος κόσμου έξω από το «President».

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, στο υπό διαμόρφωση 12σελιδο κείμενο θέσεων, δεν υπάρχουν αναφορές σε διαγραφές και δημοψήφισμα παρά το «μπουρλέτο» Κασσελάκη στο άνοιγμα των διαδικασίων της Κ.Ε..

Ο διχαστικός Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε μια άκρως διχαστική ομιλία, εξαπέλυσε βολές στο εσωτερικό του κόμματος αναβάζοντας και άλλο το θερμόμετρο που έτσι κι αλλιώς χτυπά «κόκκινο».

«Το 41% δεν είναι επειδή οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι με τη ΝΔ. Είναι επειδή εμείς χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας προς την αποχή. Επειδή δεν δώσαμε αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση ότι μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη ζωή τους. Και πώς να τη δώσουμε, μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;» ανέφερε χαρακτηριστικά διαμορφώνοντας κλίμα σύγκρουσης με το «καλημέρα».

Σε άλλη αποστροφή του ενάντια στην εσωκομματική αντιπολίτευση ο Στέφανος Κασσελάκης… προανήγγειλε ότι τελειώνει η… κομματίλα και η… καμαρίλα από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Στη συνέχεια τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσφημίστηκε από τα στελέχη του, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντέχει αλλή μια μέρα, άλλη μια εβδομάδα, άλλον έναν μήνα «μήνα τη live δυσφήμισή του από τα στελέχη εκείνα που θέλουν ένα πράγμα: να τον τελειώσουν πριν φύγουν».

Και έθεσε την Επιτροπή Δεοντολογίας προ των ευθυνών της λέγοντας πως «οφείλει να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας για όλες τις υποθέσεις» καθώς εκκρεμούν οι διαγραφές των «4». Διαφορετικά, όπως είπε ο Στ. Κασσελάκης, «δεν έχω άλλη επιλογή από το να ζητήσω από τα μέλη και τους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσουν. Και μπορώ πολύ εύκολα και πολύ γρήγορα να το κάνω με αίτημα του 15% των μελών. Θεσμικά, για σοβαρό θέμα λειτουργίας του κόμματος, όπως προβλέπει ρητά το καταστατικό».

Το σχέδιο απόφασης

Στο πολυσέλιδο σχέδιο απόφασης που θα κληθεί να ψηφίσει η Κεντρική Επιτροπή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του in.gr, γίνεται εκτενή αναφορά σε μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την ελληνικό λαό, την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα, την επανεκκίνηση του κόμματος και τον οδικό χάρτη μέχρι το Συνέδριο, τα Περιφερειακά Αναπτυξιακά Συνέδρια, την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων μέσα από τα δίκτυα και τις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ειδική αναφορά γίνεται στο δικαίωμα των μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συζητήσουν για το πολιτικό σχέδιο και την στρατηγική του κόμματος με αναφορά σε πρωτοφανή φαινόμενα, τα οποία δεν ταιριάζουν ούτε στο κόμμα ούτε και σε οποιοδήποτε κόμμα του κόσμου.  Πρόκειται για το σημείο που εκφράζεται η πολιτική καταδίκη στην εκτόξευση από σειρά στελεχών ασύστολων ψευδών, συκοφαντιών, κατηγοριών περί δήθεν «άλωσης» του κόμματος από επιχειρηματικά συμφέροντα (…) που πλήττουν την εικόνα και την αξιοπιστία του, δημιουργούν ένα κλίμα απογοήτευσης και αποστροφής στα δεκάδες χιλιάδες μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ενώ είναι απολύτως αναντίστοιχα με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Στο σχέδιο που τελεί υπό διαμόρφωση, πριν ψηφιστεί αύριο, υπάρχουν σημεία που αναφέρουν πως θα πρέπει να δοθούν όλες οι δυνάμεις στον αγώνα κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Να υπερασπιστεί το κόμμα το κοινωνικό κράτος, τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα, το κράτος Δίκαιου, το δικαίωμα όλων σε αξιοπρεπή, ποιοτική, δημόσια δωρεάν Παιδεία, Υγεία, Πρόνοια. Το δικαίωμα στη στέγαση, στην αξιοπρεπή διαβίωση, αλλά και σε ένα Δημόσιο φιλικό στον πολίτη, ακομμάτιστο και αξιοκρατικό.  Να δοθεί η μάχη για μια κοινωνικά δίκαιη και οικολογικά βιώσιμη ανάπτυξη, προς όφελος του λαού και των αναγκών του (…).

Κυρίως, όμως, υπάρχει αναφορά στην επαναφορά ενός οραματικού στοιχείου που θα βρεθεί στο επίκεντρο του λόγου των στελεχών του κόμματος για να εμπνεύσουν ξάνα.

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024