Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σκάρλετ Γιόχανσον: Μεγάλωσε με τα δωρεάν γεύματα του σχολείου - Τώρα αναλαμβάνει δράση

Σκάρλετ Γιόχανσον: Μεγάλωσε με τα δωρεάν γεύματα του σχολείου – Τώρα αναλαμβάνει δράση

Μοιράζεται την προσωπική της ιστορία κι ενώνει τη φωνή της για την καταπολέμηση της φτώχειας

Όσοι θαυμάζουν την λαμπερή Σκάρλετ Γιόχανσον για τις γκλάμορους εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί των επίσημων εκδηλώσεων, δεν μπορούν να φανταστούν ότι ως μικρό κοριτσάκι τρεφόταν από τα δημόσια σχολικά γεύματα που προσφέρονταν δωρεάν στους μαθητές.

Κι όμως. Η διάσημη σταρ δεν το ξεχνάει και ήρθε η ώρα να αναλάβει δράση από το δικό της πόστο. Πρωταγωνιστεί στη νέα καμπάνια για τον οργανισμό «Feeding America», τον μεγαλύτερο του είδους του που εργάζεται για την καταπολέμηση της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Με τον Ρόμπερτ Ρέντφορντ στην ταινία «Ο γητευτής των αλόγων»

Αναλαμβάνει δράση και μοιράζεται την προσωπική της ιστορία

«Είμαι περήφανη που υποστηρίζω τον Οργανισμό Feeding America, γιατί πιστεύω σε έναν κόσμο χωρίς ανασφάλεια για την τροφή», λέει η 38χρονη ηθοποιός για τη συνεργασία της με τον Οργανισμό.

Δίνει «φωνή» σ’ αυτό το εγχείρημα, δανείζοντας την τόσο γνωστή παρουσία της, αλλά και την πραγματική της προσωπική ιστορία.

Στην πραγματικότητα δίνει σάρκα και οστά στη συμβολή των κρατικών γευμάτων στο μεγάλωμα ενός παιδιού, όπως αποκαλύπτεται κι από τη συμμετοχή της στην εν λόγω καμπάνια.

Με τον Μόργκαν Φρίμαν στην ταινία «Lucy»

«Το φαγητό είναι καύσιμο για να αναπτυχθεί κανείς»

«Το φαγητό δεν είναι απλώς καύσιμο για να ζει κανείς. Είναι καύσιμο και για να αναπτυχθεί. Η οικογένειά μου βασίστηκε στην κρατική βοήθεια για να μας παρέχει φαγητό. Αυτά τα γεύματα τροφοδότησαν την εμπλοκή μου με το θέατρο και τις τέχνες ως παιδί, που ενθάρρυνε την αγάπη μου για την υποκριτική», λέει η ίδια.

«Το δίκτυο τραπεζών τροφίμων του Feeding America βοηθάει εκατομμύρια ανθρώπους να βάλουν φαγητό στο τραπέζι. Όταν οι άνθρωποι τρώνε, τρέφεται το μέλλον. Ελάτε να συστρατευτείτε στην κίνηση για να δώσουμε τέλος στην πείνα, και μαζί, μπορούμε να ανοίξουμε ατελείωτες δυνατότητες για ανθρώπους να ανθίσουν».

Ο Οργανισμός «Feeding America» είναι ο πλέον μεγαλύτερος για την καταπολέμηση της εγχώριας φτώχειας και παρέχει βοήθεια σε όλους εκείνους που χρειάζονται φαγητό. Διαθέτει, μάλιστα, σε ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια ένα εκτεταμένο δίκτυο από 200 τράπεζες τροφίμων.

«Αυτά τα γεύματα τροφοδότησαν την εμπλοκή μου με το θέατρο και τις τέχνες ως παιδί»

Από τη βράβευσή της ως Καλύτερη Διεθνής Ηθοποιός στο Βερολίνο το 2012

«Νιώθω ευγνωμοσύνη για κείνα τα γεύματα»

Σε μια σημερινή (8/11/2023) ανάρτηση στο μπλογκ του οργανισμού που αφορά τη συνεργασία της με τον «Feeding America», γράφει η Σκάρλετ Γιόχανσον αναφερόμενη και στον δίδυμο αδερφό της: «Μεγαλώνοντας εγώ και ο αδερφός μου πηγαίναμε σε δημόσιο σχολείο. Ήμασταν κανονικά παιδιά, μας άρεσε να παίζουμε με τους φίλους μας και να τρέχουμε έξω στο διάλειμμα. Και την ώρα του μεσημεριανού, τρώγαμε ζεστό φαγητό όπως οι περισσότεροι συμμαθητές μας. Γυρνώντας πίσω, δεν σκέφτηκα ποτέ δεύτερη φορά για το φαγητό που τρώγαμε – ήμουν απλώς ευτυχισμένη στο σχολείο, να μαθαίνω και να είμαι παιδί.

Τώρα ως ενήλικη, νιώθω ευγνωμοσύνη για εκείνα τα γεύματα. Η οικογένειά μου βασίστηκε στη δημόσια βοήθεια και τα γεύματα που έτρωγα στο σχολείο ήταν μέρος του προγράμματος παροχής δωρεάν σχολικών γευμάτων, τα οποία και διαθέτουν δωρεάν πρωινό και μεσημεριανό στους μαθητές οικογενειών χαμηλού εισοδήματος.

«Τώρα που έχω δικά μου παιδιά, το πρώτο πράγμα για το οποίο ανησυχώ, είναι εάν έχουν φάει»

Με το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας, στο Χόλιγουντ

Κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί για την τροφή του παιδιού του

Με εκείνα τα γεύματα, ο αδερφός μου εγώ είχαμε την τροφή και την ενέργεια μέσα στη μέρα μας να μαθαίνουμε και να παίζουμε και να κάνουμε όλα εκείνα τα πράγματα που κάνουν τα υγιή παιδιά. Και το φαγητό υποστήριξε την ανάπτυξη και την πρόοδό μου έξω από το σχολείο, επίσης. Το να έχω να φάω και να είμαι υγιής, τροφοδότησε την εμπλοκή μου με το θέατρο και τις τέχνες ως παιδί και ενθάρρυνε την αγάπη μου για την υποκριτική.

Τώρα που έχω δικά μου παιδιά, το πρώτο πράγμα για το οποίο ανησυχώ, είναι εάν έχουν φάει. Μπορώ μόνο να φανταστώ την ανακούφιση που ένιωθαν οι γονείς μου γνωρίζοντας ότι εγώ και τα αδέρφια μου είχαμε πρόσβαση στα σχολικά γεύματα. Κάθε μέρα, οι γονείς είναι εκεί για τα παιδιά τους –για να γιορτάζουν τις επιτυχίες τους και να τα υποστηρίζουν στο ταξίδι τους- και κανείς γονιός δεν πρέπει να ανησυχεί από πού θα προέλθει το επόμενο γεύμα του παιδιού του».

Συνεχίζει η ίδια μεταξύ άλλων να λέει ότι πιστεύει σε έναν κόσμο που τα παιδιά έχουν φαγητό στα πιάτα τους και γεμάτο στομάχι, μπορούν να κάνουν απίθανα πράγματα και με το φαγητό μπορούν να τροφοδοτήσουν την επόμενη στιγμή γέλιου τους, ανακάλυψης και επιτυχίας.

Sports in

Με Παπανικολάου στο Game 3 ο Ολυμπιακός

Ο Κώστας Παπανικολάου θα βρίσκεται στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει του Game 3 με τη Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024