Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σκάρλετ Γιόχανσον: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για χρήση φωτογραφίας της με AI

Σκάρλετ Γιόχανσον: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη για χρήση φωτογραφίας της με AI

Το πρόσωπο της ηθοποιού χρησιμοποιήθηκε σε διαδικτυακή διαφήμιση χωρίς την άδειά της.

Νομικά προσέφυγε η Σκάρλετ Γιόχανσον για χρήση φωτογραφίας της με τη βοήθεια εφαρμογής AΙ, χωρίς την άδειά της. Η διαφήμιση των 22 δευτερολέπτων, που δημοσιεύτηκε στο X, πρώην Twitter, από μια εφαρμογή δημιουργίας εικόνων που ονομάζεται «Lisa AI: 90’s Yearbook & Avatar», χρησιμοποίησε πραγματικό υλικό της ηθοποιού, για να δημιουργήσει μια ψεύτικη εικόνα και διάλογο για εκείνη.

Χρησιμοποίησαν το όνομα και την εικόνα της σε μια διαφήμιση που δημιουργήθηκε χωρίς την άδειά της.

Εκπρόσωποι της 38χρονης ηθοποιού επιβεβαίωσαν στο «Variety» ότι δεν είναι εκπρόσωπος της εταιρείας και ότι έγιναν οι κατάλληλες νομικές ενέργειες από τότε που εντοπίστηκε στις 28 Οκτωβρίου. «Δεν παίρνουμε αυτά τα πράγματα ‘’ελαφρά τη καρδία’’. Σύμφωνα με τη συνήθη πορεία μας σε αυτές τις περιπτώσεις, θα το αντιμετωπίσουμε με όλα τα ένδικα μέσα που θα έχουμε», δήλωσε ο δικηγόρος της, Kevin Yorn. Η διαφήμιση έχει έκτοτε αφαιρεθεί.

Τι έδειχνε η διαφήμιση

Το βίντεο, ξεκινά με ένα κλιπ από τα παρασκήνια της  Γιόχανσον από τα γυρίσματα της ταινίας «Black Widow της Marvel». «Τι γίνεται παιδιά; Είμαι η Σκάρλετ και θέλω να έρθετε μαζί μου…», λέει, πριν η οθόνη μεταβεί σε φωτογραφίες που δημιουργούνται από Τεχνητή Νοημοσύνη και της μοιάζουν. Μια φωνή που μιμείται την ηθοποιό συνεχίζει να μιλάει για να προωθήσει την εφαρμογή: «Δεν περιορίζεται μόνο σε avatars. Μπορείτε, επίσης, να δημιουργήσετε εικόνες με κείμενα και βίντεο. Νομίζω ότι δεν πρέπει να το χάσετε».

Τα ψιλά γράμματα κάτω από τη διαφήμιση λένε: «Εικόνες που παράγονται από τη Lisa AI. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό το πρόσωπο». Πολλαπλές εφαρμογές της Lisa AI παραμένουν στο App Store και στο Google Play.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024