Ο 23χρονος Νιγηριανός επιθετικός της Μονπελιέ (σ.σ: πριν αγωνιζόταν στη Λίλεστρομ), Ακόρ Άνταμς, εξακολουθεί με 22 γκολ και 36,5 βαθμούς να βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης για το «Χρυσό Παπούτσι», το ετήσιο βραβείο που απονέμεται στον πρώτο σκόρερ της Ευρώπης, μπροστά από τον 33χρονο Νορβηγό επιθετικό της Μπόντο Γκλιμτ, Αμάλ Πελεγκρίνο (23 γκολ και 34,5 βαθμοί).
Τους δύο παίκτες πλησίασε ο Χάρι Κέιν, με τα τρία τέρματα που σημείωσε στον εκτός έδρας θρίαμβο (4-0) της Μπάγερν Μονάχου επί της Ντόρτμουντ, τα οποία τον έφεραν στην 3η θέση με 15 γκολ και 30 βαθμούς. Πίσω του στην 4η θέση είναι ο Σερού Γκιρασί της Στουγκάρδης με 14 γκολ και 28 βαθμούς, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει ο Λαουτάρο Μαρτίνες με 12 γκολ και 24 βαθμούς.
Στην 13η θέση ο Παυλίδης
Υποχώρησε (7ος) -από την 5η θέση- με 11 γκολ και 22 βαθμούς ο Νορβηγός διεθνής επιθετικός της Μάντσεστερ Σίτι, Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος πήρε το βραβείο τη σεζόν 2022/23, ενώ ο Έλληνας διεθνής επιθετικός της Άλκμααρ, Βαγγέλης Παυλίδης, παρέμεινε στην 13η θέση με 13 γκολ και 19,5 βαθμούς.
Τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα στην κατάταξη της UEFA έχουν συντελεστή 2, οι χώρες που κατατάσσονται από την 6η έως την 22η θέση συντελεστή 1,5 και οι υπόλοιπες έχουν συντελεστή 1, ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι τα σκανδιναβικά πρωταθλήματα βρίσκονται ήδη σε ιδιαίτερα προχωρημένη αγωνιστική φάση.
Ο Ολυμπιακός αναχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής (7/12) για την Αστάνα, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Καϊράτ, για την 6η αγωνιστική της League Phase του Champions League.
LIVE: Ολυμπιακός – ΑΕΚ. Παρακολουθήστε live στις 13:00 την αναμέτρηση Ολυμπιακός – ΑΕΚ για την 9η αγωνιστική της Stoiximan GBL. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ2 ΣΠΟΡ.
Δημοσιογράφο του ESPN αναλύει τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να γίνει ένα trade από το οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα μετακομίσει από τους Μπακς στους Λέικερς.