Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Όλοι μιλούν για τον Μίτσελ και το «θαύμα» της Χιρόνα (vids)

Όλοι μιλούν για τον Μίτσελ και το «θαύμα» της Χιρόνα (vids)

Η Χιρόνα έχει βαλθεί να «τρελάνει» όλη την Ευρώπη και να μπει «σφήνα σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Το έπος του Μίτσελ, οι 10 νίκες και η καλύτερη επίθεση στη Liga

Η Χιρόνα αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη μέχρι στιγμής τη φετινή σεζόν σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχει βάλει «φωτιά» στη La Liga μετά το πέρας των πρώτων 12 αγωνιστικών. Η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα από την Καταλονία που αγωνίζεται στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχει μπει «σφήνα» σε Μπαρτσελόνα και Ρεάλ και καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη βαθμολογία.

Η ομάδα-«θαύμα» του Μίτσελ κάνει… παπάδες στη La Liga και έχει το αδιανόητο για τα δεδομένα της των 10 νικών σε 12 ματς και της μόλις μιας ήττας, που την έχει φέρει μόνη στην κορυφή. Συγκεκριμένα, οι «κόκκινοι» έχουν 31 βαθμούς και απέχουν 2 από τη Ρεάλ και 4 από την Μπαρτσελόνα, σε μια αν μη τι άλλο ιστορική σεζόν για τον σύλλογο, που δεν έχει κατακτήσει πότε κάποιον τίτλο.

Το μεγάλο «θαύμα» του ισπανικού ποδοσφαίρου

Η Χιρόνα έχει βαλθεί να «τρελάνει» τους πάντες έχει μόλις μια ήττα από τη «βασίλισσα» και μια ισοπαλία στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Μέτρησε 6 σερί νίκες πριν ηττηθεί στην έδρα της με 3-0 από την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι και μετά τη νίκη επί της Οσασούνα με 4-2 εκτός έδρας χθες έφτασε στις 4 συνεχόμενες και στις 10 συνολικά.

Ο Μίτσελ και το 1/8 από το μπάτζετ των Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Οι Καταλανοί έχουν δημιουργήσει μια ομάδα-πρότυπο, χωρίς πολλά χρήματα και με έναν εξαιρετικό προπονητή που στα 48 του και σε διάστημα λίγων μηνών έχει εντυπωσιάσει αρκετές ομάδες στη Γηραιά Ήπειρο.

Ο Μίτσελ (όχι ο πρώην του Ολυμπιακού) έχει φτιάξει ένα σύνολο που παίζει φοβερά, έχει πολλούς αυτοματισμούς και ποιότητα και δημιουργεί πολλές ευκαιρίες. Πρόκειται για έναν προπονητή που πήγε το 2021 στην ισπανική ομάδα και ουσιαστικά είναι και η μεγαλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει, καθώς πριν από την Χιρόνα ήταν στη Ράγιο Βαγιεκάνο και στην Ουέσκα για περίπου δύο χρόνια.

Από την πρώτη ημέρα που πήγε στην ομάδα ήθελε να την βλέπει να παίζει ποδόσφαιρο, καθώς είναι λάτρης του πρέσινγκ ψηλά και της κατοχής. Κάτι που μετά από δύο χρόνια που δούλεψε πάνω σε αυτό το κομμάτι και με αρκετή υπομονή, το έχει καταφέρει και με το παραπάνω, αφού η Χιρόνα δεν περιμένει κανέναν αντίπαλο και σχεδόν σε όλα τα ματς παίζει το δικό της παιχνίδι.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η Χιρόνα διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη La Liga με 29 τέρματα ενεργητικό, πάνω και από τη Ρεάλ και από την Μπαρτσελόνα. Το «θαύμα» της Χιρόνα αποκτάει ακόμη μεγαλύτερο χαρακτήρα αν αναλογιστεί κανείς τη χαοτική διαφορά που υπάρχει στα οικονομικά δεδομένα και στα μπάτζετ κόντρα στα δύο μεγαθήρια του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η πρωτοπόρος της La Liga έχει μπάτζετ 161 εκατ. ευρώ, την ώρα που η Μπάρτσα ξεπερνάει τα 860 και οι «μερένχες» το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ για να αντιληφθεί κανείς τη διαφορά, έχει χρηματιστηριακή αξία 150 εκατ. ευρώ, περίπου όσο αξίζει όλη η Χιρόνα.

Ο Ντόβμπικ που κάνει… όργια

Η Χιρόνα το περασμένο καλοκαίρι δαπάνησε όλα κι όλα 17 εκατ. ευρώ για μεταγραφές και τα μισά σχεδόν (8 εκατ. ευρώ) πήγαν στην Ντνίπρο για την απόκτηση του επιθετικού της Άρτεμ Ντόβμπικ.

Ο 26χρονος φορ που βρέθηκε απέναντι και στον Παναθηναϊκό στα προκριματικά του Champions League και μάλιστα είχε σκοράρει κιόλας, πριν πάρει τη μεταγραφή του στη Χιρόνα είναι και το μεγάλο «όπλο» του Μίτσελ, αφού είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας και ο πρώτος σε ασίστ.

Συγκεκριμένα, ο Ουκρανός επιθετικός έχει βρει δίχτυα 6 φορές και άλλες 4 έχει μοιράσει τελική πάσα, έχοντας συμμετοχή σχεδόν στο 1/3 των γκολ της ισπανικής ομάδας. Για να καταλάβει κανείς πόσο σπουδαίο ποδόσφαιρο παίζει η Χιρόνα αρκεί να το αντιληφθεί από το γεγονός ότι έχει πετύχει 29 γκολ και από αυτά τα 24 είναι με ασίστ!

Η Μάντσεστερ Σίτι και το δύσκολο πρόγραμμα

Η Χιρόνα είναι μια ομάδα που διοικητικά κατά ένα ποσοστό κοντά στο 47% ανήκει στον ιδιοκτήτη της Μάντσεστερ Σίτι. Ή πιο σωστά στον όμιλο που ανήκουν και οι «πολίτες». Όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτό από μόνο του φέρνει μεγάλη ικανοποίηση στους ιδιοκτήτες, ενώ υπάρχει από πίσω ένα υπόβαθρο και μια οικονομική άνεση να στηριχτεί αυτό το πρότζεκτ.

Βέβαια, στη Χιρόνα προσπαθούν όπως τονίζει συνέχεια και ο Μίτσελ να κρατούν χαμηλά την μπάλα, αλλά αυτό είναι δύσκολο. Ο κόσμος είναι ενθουσιασμένος, η ψυχολογία και μέσα στον σύλλογο είναι στα ύψη και είναι λογικό.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως απομένουν 7 αγωνιστικές για τη Χιρόνα, προκειμένου να κλείσει τον πρώτο γύρο και σε αυτά τα ματς έχει πολύ απαιτητικά ματς. Θα παίξει με Μπιλμπάο, Βαλένθια, Μπαρτσελόνα, Μπέτις και Ατλέτικο Μαδρίτης μεταξύ άλλων, κάτι που σημαίνει πως αν τα βγάλει εις πέρας και είναι στην κορυφή τότε θα πηγαίνει για το απόλυτο «μπαμ» στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Η νίκη επί της Μαγιόρκα με 5-3

Η νίκη επί της Οσασούνα με 4-2

Sports in

Ο Μότα γράφει ιστορία με την Μπολόνια

Οι «ροσομπλού» θα παίξουν σε ευρωπαϊκή διοργάνωση μετά από 22 χρόνια και κάνουν... όνειρα ακόμα και για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024