Δευτέρα 06 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οι δύο χιαστοί, η κατάθλιψη και η... απογείωση - Αυτό είναι το «θωρηκτό» της Λεβερκούζεν (Vids)

Οι δύο χιαστοί, η κατάθλιψη και η… απογείωση – Αυτό είναι το «θωρηκτό» της Λεβερκούζεν (Vids)

Η απίστευτη ιστορία του 22χρονου, Βίκτορ Μπονιφάς με τους δύο χιαστούς και την κατάθλιψη, που κάνει... θραύση στην Bundesliga και έχει «τρελάνει» την Ευρώπη

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν αποτελεί τη φετινή σεζόν μια από τις πιο «καυτές» ομάδες στην Ευρώπη, προσπαθεί να κάνει την υπέρβαση στην Bundesliga και να πετάξει από την κορυφή την Μπάγερν Μονάχου.

Με τον Τσάμπι Αλόνσο στον πάγκο τους οι «ασπιρίνες» παίζουν καταπληκτικό ποδόσφαιρο, όμως εκτός από αυτό έχουν αποκτήσει και νοοτροπία νικητή, με αποτέλεσμα να έχουν βάλει «φωτιά» στην Bundesliga.

Ποιος είναι ο Βίκτορ Μπονιφάς που κάνει… παπάδες στην Bundesliga

Ο Ισπανός τεχνικός έχει δημιουργήσει μια άκρως νεανική ομάδα, την οποία έχει δουλέψει πολύ και αναπόφευκτα έχει ανεβάσει πολλά επίπεδα, ώστε να θεωρείται διεκδικήτρια τίτλου στη Γερμανία, αλλά και να είναι αντικειμενικά μια από τις 4-5 καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εκτός από τον Τσάμπι Αλόνσο πάντως οι κινήσεις που έγιναν από τον τεχνικό διευθυντή, Σιμόν Ρόλφες, ήταν στοχευμένες και έξυπνες «βόμβες».

Η σημαντικότερη μεταγραφή και ο παίκτης που έχει καταφέρει μέσα σε ένα διάστημα τριών μηνών να «εκτοξεύσει» την αξία του και να κάνει όλη την Ευρώπη να παραμιλάει δεν είναι άλλος από τον Βίκτορ Μπονιφάς. Ο 22χρονος (23/12/2000) στράικερ της Λεβερκούζεν κάνει απίθανα πράγματα και είναι αυτός που αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην επίθεση και κυρίως αυτός που προσφέρει το κάτι παραπάνω και κάνει τη διαφορά.

Ο Νιγηριανός επιθετικός έχει καταφέρει σε 14 ματς σε όλες τις διοργανώσεις να έχει 10 γκολ και 6 ασίστ, ενώ συγκεκριμένα στην Bundesliga έχει σε 10 ματς 7 γκολ και 5 ασίστ. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους που η Λεβερκούζεν είναι στην κορυφή, ενώ είναι και αυτός που μοίρασε 2 ασίστ στη δύσκολη νίκη του Σαββάτου στην έδρα της Χοφενχάιμ με 3-2.

Ο Μπονιφάς αποκτήθηκε από τις «ασπιρίνες» το καλοκαίρι έναντι περίπου 20 εκατ. ευρώ από την Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ και μέσα σε αυτό το διάστημα έχει χρηματιστηριακή αξία 40.000.000 ευρώ, με τη Λεβεκούζεν να μην προτίθεται να τον πουλήσει για λιγότερο από 80.000.000.

Οι εμφανίσεις του εξάλλου μιλούν από μόνες τους, με τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες να τον έχουν βάλει στο… μάτι για τα καλά, αφού ήδη ακούγεται για τις μισές ομάδες της Premier League, την Ίντερ, την Παρί και την Ντόρτμουντ.

Ένα «τανκ» που δεν το σταματάει τίποτα

Ο Μπονιφάς είναι ένας τρομακτικός τύπος με απίθανα φυσικά και αθλητικά προσόντα. Έχει ύψος 1.90, όμως έχει φοβερό διασκελισμό, είναι γρήγορος και κυρίως είναι πολύ καλός με την μπάλα στα πόδια. Μπορεί να ντριμπλάρει οποιονδήποτε και οπουδήποτε, ενώ έχει τρομερό χειρισμό και έλεγχο.

Διαθέτει αντίληψη και μπορεί με την ίδια άνεση να παίξει και αριστερά για να συγκλίνει αν και η βασική του θέση είναι σέντερ φορ. Έχει απίστευτη επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, ενώ είναι ικανότατος και στη δημιουργία κάτι που φανερώνουν και οι αριθμοί του.

Ο τρόπος που αγωνίζεται θυμίζει… «θωρηκτό» αφού δεν μπορεί να τον ρίξει κάτω κανείς και να ξεκινήσει κούρσα σπάνια μπορεί να τον ανακόψει κάποιος. Είναι μια έκδοση ανάμεσα σε Ρομέλου Λουκάκου και στον συμπατριώτη του Βίκτορ Οσιμέν, ενώ όπως μπορεί να δει κανείς έχει και περιθώριο βελτίωσης. Στον αγωνιστικό χώρο μπορεί να κάνει τα πάντα και η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει άλλος που να διαθέτει αυτό το πακέτο -πλην του Χάαλαντ- που είναι μια κατηγορία μόνος του.

Τα παιδικά χρόνια, οι δύο χιαστοί και ο Σολμπάκεν

Ο Μπονιφάς γεννήθηκε στη Νιγηρία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή Ακούρε. Από φτωχή οικογένεια που δεν μπορούσε να του παρέχει αυτά που επιθυμεί, με τον ίδιο όμως να έχει όνειρο να παίξει ποδόσφαιρο και να βιοπορίζει όλη την οικογένεια.

Ο 22χρονος Νιγηριανός στράικερ έπαιξε για πρώτη φορά στην πατρίδα του και μάλιστα σε μία μόνο ομάδα τη Ρεάλ Σάφαϊρ, με την οποία και κατάφερε να ξεχωρίσει, με αποτέλεσμα να κάνει πράξη το πρώτο του όνειρο που ήταν να φύγει από την πατρίδα του και να παίξει στην Ευρώπη. Η ομάδα που τον απέκτησε ήταν η Μπόντο Γκλιμτ, η οποία δεν ήταν ακόμη το 2019 η κυρίαρχος του νορβηγικού ποδοσφαίρου.

Με το «καλημέρα» στην Μπόντο, ο Μπονιφάς είχε την ατυχία να υποστεί ρήξη χιαστού και να μείνει εκτός για έξι μήνες σε ηλικία μόλις 19 ετών. Παρόλα αυτά επέστρεψε και την επόμενη σεζόν και έπαιξε 8 ματς. Η χρονιά-κλειδί ήταν η επόμενη όμως με τον Μπονιφάς να σκοράρει 8 γκολ και να μοιράζει 5 ασίστ σε 27 συμμετοχές σε Νορβηγία και Ευρώπη, όντας πίσω από τον αρχισκόρερ Κάσπερ Γιούνκερ. Παράλληλα, ήταν συμπαίκτης του Όλα Σολμπάκεν στην Μπόντο, που πλέον αγωνίζεται στον Ολυμπιακό και είχαν εξαιρετική σχέση.

Ο Μπονιφάς είχε βρει ρυθμό, είχε ανεβάσει την αξία του και τον παρακολουθούσαν αρκετές ομάδες, ώσπου η ατυχία του χτύπησε ξανά την πόρτα τον Νοέμβριο του 2020. Τότε υπέστη και δεύτερη ρήξη χιαστού, σε τραυματισμό που δεν σχετιζόταν με το ποδόσφαιρο (είχε τραυματιστεί στο πούλμαν της ομάδας) και έμεινε εκτός για ολόκληρο το 2021, σε μια σεζόν μάλιστα που είχε συμφωνήσει να μεταγραφεί στην Κλαμπ Μπριζ, όμως λόγω του τραυματισμού χάλασε.

Ο θάνατος της μητέρας του και η κατάθλιψη

Οι δύο τραυματισμοί μέσα σε τόσο μικρό διάστημα συν τον χαμό της μητέρας του τους πρώτους του μήνες στην Ευρώπη, οδήγησαν τον Αφρικανό στην κατάθλιψη.

«Τα είχα παρατήσει, δεν με ενδιέφερε πλέον να παίζω μπάλα. Υπήρξε μία περίοδος που είχα χάσει τη μητέρα μου, είχα και έναν άσχημο τραυματισμό που με άφησε για πολλούς μήνες εκτός και μου στέρησε μια καλή μεταγραφή στην Κλαμπ Μπριζ» ανέφερε μετά από καιρό σε συνέντευξή του ο ποδοσφαιριστής, που είχε εξηγήσει ότι «είχα χάσει το ενδιαφέρον μου για το ποδόσφαιρο. Ξέχασα τη διατροφή, ξεκίνησα να τρώω τα πάντα, να ζω μια κανονική ζωή. Ήθελα απλά να είμαι χαρούμενος. Πήγαινα σε πάρτι και έπινα».

Η επιστροφή, η Ουνιόν και η μεγάλη μεταγραφή

Ο Μπονιφάς το πολέμησε με τη βοήθεια ειδικών, κατάφερε να επιστρέψει από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς και φυσικά να ξεπεράσει την κατάθλιψη και στην Μπόντο το 2022 έκανε πολύ καλή χρονιά, καθώς είχε 23 συμμετοχές και 8 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Από εκεί και πέρα, έκανε… παπάδες στα προκριματικά του Champions League, μετρώντας 5 γκολ σε 4 ματς με Κλάκσβικ και Λίνφιλντ.

Όλο το 2022 κύλησε καλά για τον Αφρικανό και ήρθε η Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ για να του αλλάξει ουσιαστικά όλη τη ζωή. Έδωσε 2 εκατ. ευρώ στην Μπόντο και τον απέκτησε στην πρώτη της χρονιά στην πρώτη κατηγορία, ο Μπονιφάς έκανε όργια και η Ουνιόν τερμάτισε στη δεύτερη θέση, χάνοντας στο… νήμα τον τίτλο από την Μπριζ.

Η δουλειά είχε γίνει όμως από τον 22χρονο που είχε βγάλει μάτια, αφού σε 51 ματς εκείνη τη χρονιά είχε 17 γκολ και 12 ασίστ, έχοντας 5 στο Europa League. Η Ουνιόν ήταν το εφαλτήριο και για την εθνική ομάδα της Νιγηρίας, αφού πλέον καλείται σε κάθε κλήση από τον ομοσπονδιακό τεχνικό και μετράει 3 συμμετοχές και 1 γκολ.

Όπως είναι εύκολα αντιληπτό όλα τα μάτια στο Βέλγιο ήταν στραμμένα πάνω του, η Λεβερκούζεν τον ήθελε από τον χειμώνα, όμως τελικά το καλοκαίρι δαπάνησε πάνω από 20.000.000 ευρώ και τον έκανε «ασπιρίνη» με τον Μπονιφας να είναι πλέον ένας από τους 2-3 πιο «καυτούς» στράικερ στην Ευρώπη.

Sports in

Ο άθλος του Ολυμπιακού και το απίστευτο 10/11 της Άστον Βίλα! (pic)

Η πιο ακριβή ενδεκάδα των ημιτελικών του Europa Conference League αποδεικνύει γιατί το «διπλό» που πέτυχε ο Ολυμπιακός στο Μπέρμιγχαμ είναι ένας πραγματικός ποδοσφαιρικός άθλος

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 06 Μαϊου 2024