Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγκ Ράιαν: Μόδα και μεγάλο trend στο ΤikTok το φθινοπωρινό της στυλ

Μεγκ Ράιαν: Μόδα και μεγάλο trend στο ΤikTok το φθινοπωρινό της στυλ

Τα κινηματογραφικά outfit της δεκαετίας του ’80 και του ’90 επανέρχονται δριμύτερα

Η μόδα κάνει κύκλους, δεν είναι κάτι καινούριο αυτό στον τρόπο που λειτουργεί η βιομηχανία της. Ενδεχομένως να ακολουθεί και τους κύκλους της οικονομίας, εάν σκεφτούμε ότι το ντύσιμό μας αντικατοπτρίζει τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στις οποίες ζούμε.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον το να βλέπουμε το πετυχημένο προσωπικό στυλ ηθοποιών, όπως η Μεγκ Ράιαν, από το παρελθόν να γίνεται trend στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η ευγένεια των χαρακτήρων από τις κομεντί αποτυπώνει τη ζεστασιά που χρειαζόμαστε το φθινόπωρο

Ρομαντικός… αντίκτυπος στη μόδα

Ιδίως όταν πρόκειται για το ντύσιμο κινηματογραφικών χαρακτήρων που υποδύθηκε η διάσημη σταρ στη μεγάλη οθόνη, είναι πρόκληση να παρακολουθήσουμε τι αντίκτυπο έχει σήμερα στο κοινό που είναι πολύ διαφορετικό και ζει εντελώς σε έναν άλλον κόσμο από τότε.

Στο στόχαστρο έχουν μπει δύο ηρωίδες του σινεμά, με το ρομαντικό σικ φθινοπωρινό τους στυλ που ενσάρκωσε η Μεγκ Ράιαν. Πρόκειται για τη Σάλι, από την περιώνυμη ταινία, «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» (1989), την πρωταγωνίστρια επίσης από το «Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993), καθώς και τη γλυκύτατη βιβλιοπώλη από το «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας» (1998).

Μεγάλο trend στο TikTok

Πώς αντιδρά όμως σήμερα η Μεγκ Ράιαν, βλέποντας τα κινηματογραφικά της outfit της δεκαετίας του ’80 και του ’90 να επανέρχονται και να… σαρώνουν στα σημερινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Άραγε τι βρίσκει το σημερινό κοινό σε κείνη την εποχή γοητευτικό; Τι υιοθετεί από τότε και για ποιο λόγο;

Η αλήθεια είναι ότι ήταν ένα άνετο ντύσιμο, πολύ cozy που αγκαλιάζει με γλύκα την πρωταγωνίστρια των ρομαντικών κομεντί, όπως αρμόζει και στο ύφος των εν λόγω ταινιών.

Άραγε τι βρίσκει το σημερινό κοινό σε κείνη την εποχή γοητευτικό;

Σε πρεμιέρα της στο Λονδίνο στις 22 Οκτωβρίου 2023, μαζί με τη σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον

Τι λέει η ίδια γι’ αυτό; Η Μεγκ Ράιαν χαρακτηριστικά σχολιάζει αποκλειστικά στο «PEOPLE» αυτή τη νέα τάση ως εξής: «Είναι το πιο χαριτωμένο πράγμα. Είδα φωτογραφίες με κορίτσια που δοκιμάζουν καπέλα αντίστοιχα. Δεν ξέρω ακριβώς τι σχέση έχει με μένα και πώς συνδέεται, αλλά είναι τόσο γλυκό. Με “σκοτώνει”».

Φθινοπωρινό στυλ και διάθεση

Στα 61 της χρόνια δεν μπορεί να πιστέψει ότι το κλίμα εκείνης της εποχής που η ίδια έχει αφήσει τη σφραγίδα της σε έναν συγκεκριμένο κινηματογραφικό τύπο ταινίας, γίνεται μετά από τόσα χρόνια έμπνευση για τη σημερινή μόδα.

Μάλιστα, αυτή η τρέχουσα καινούρια τάση φέρει και το όνομά της και αποκαλείται «Meg Ryan Fall». Γήινα χρώματα, φαρδιές καπαρντίνες, ζεστά υφάσματα που αγκαλιάζουν το σώμα και στο φόντο οι απαραίτητες κολοκύθες από τη γιορτή του Halloween.

Προφανώς αυτή η αισθητική υιοθετείται λόγω της ανάγκης που νιώθει το κοινό να φέρει ζεστασιά στην καρδιά του για το φθινόπωρο –τουλάχιστον στις Ηνωμένες Πολιτείες, γιατί στην Ελλάδα ζούμε ένα παρατεταμένο καλοκαίρι.

Τσάι και συμπάθεια

Είναι μια εποχή πιο μελαγχολική που ευνοεί την ενδοσκόπηση, το μάζεμα της παρέας σε εσωτερικούς χώρους και κατάλληλη για μικρές απολαύσεις που ομορφαίνουν την καθημερινότητά μας, όπως ένας ζεστός καφές, ένα αρωματικό τσάι, μια σούπα, ένα βιβλίο, ένα αναμμένο κεράκι μια βροχερή μέρα ή ακόμη και το τζάκι που μπαίνει σιγά σιγά στο κάδρο.

Είναι εκατομμύρια τα βίντεο στο TikTok που ασχολούνται με αυτή τη μόδα, τα χαχόλικα πλεκτά, τα baggy παντελόνια, τα τζιν του… μπαμπά, συνδυασμένα με σουέντ χαμηλά παπούτσια. Μια κλασική φθινοπωρινή εικόνα που αναβιώνει και κερδίζει τις εντυπώσεις.

Όπως λέει και η ίδια η Μεγκ Ράιαν, «Υπάρχει τόση ομορφιά στη φύση που σου κόβει την ανάσα και σε προσκαλεί σε μια γενναιόδωρη διάθεση απέναντι σε σένα και τους άλλους. Η ευγένεια είναι τόσο όμορφη. Εάν δώσεις σημασία, υπάρχει παντού».

@krista.lavrusik it had to be you.🎶♥️🍂✨ #recreatingoutfits #megryanfall #whenharrymetsally #falloutfitinspo ♬ original sound – krista

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024