Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγκ Ράιαν: Γιατί «εξαφανίστηκε» από το Χόλιγουντ

Μεγκ Ράιαν: Γιατί «εξαφανίστηκε» από το Χόλιγουντ

Επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη, μετά από οκτώ χρόνια, με καινούριο έργο που πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και έχει εμπλακεί και στο σενάριο

Ιέρεια των ρομαντικών κομεντί μας έχει κλέψει την καρδιά από τη μεγάλη οθόνη, με ρόλους που θα θέλαμε να είχαμε ζήσει στην πραγματική μας ζωή. Είναι τέτοια η ταύτιση με τον κινηματογραφικό χαρακτήρα που δημιούργησε η Μεγκ Ράιαν.

Τα τελευταία χρόνια, ασχολούνται όλοι με το πρόσωπό της, το εάν έκανε ή όχι πλαστικές επεμβάσεις, πού οδηγήθηκε οπτικά η εμφάνισή της.

Σκηνή από την ταινία «Άγρυπνος στο Σιάτλ»

Αξεπέραστη στις κομεντί η Μεγκ Ράιαν

Ξεχνώντας πως είναι μια γυναίκα στα 61 της χρόνια, με πάλαι ποτέ μια αλαβάστρινη και γήινα καθημερινή, φυσική ομορφιά του κοριτσιού της διπλανής πόρτας, που σίγουρα υπέστη σφοδρές πιέσεις από το Χόλιγουντ, όπως όλες οι μεγάλες πρωταγωνίστριες, να μην απωλέσει την ομορφιά της στο πέρασμα του χρόνου.

Είναι δυνατόν κάτι τέτοιο; Αυτή η ανέφικτη και παράλογη απαίτηση να μην της αγγίξει ο χρόνος που την ίδια στιγμή που εξαπλώνεται σε όλη την κοινωνία αυτή η αίσθηση, ξεδιπλώνεται και ο άλλος πόλος των γυναικών που διεκδικούν το δικαίωμα στη γήρανση, όπως εκείνες αντέχουν και επιθυμούν.

Γιατί άραγε η Μεγκ Ράιαν δεν έχει αυτό το δικαίωμα;

Με τον Ράσελ Κρόου υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του Τέιλορ Χάκφορντ

Άνοιγμα καρδιάς για τους θεατές

Βεβαίως αποδείχθηκε «δεσμευτικό» το στερεότυπο της ηθοποιού που άμα τη εμφανίσει στην οθόνη, μαζί με τους εξίσου ταλαντούχους παρτενέρ της, δημιουργεί προσδοκίες γλύκας, love story, μιας ρομαντικής ζωής δίχως αύριο και ξεσηκώνει πεταλούδες στο στομάχι των απανταχού ερωτευμένων ή έτοιμων να ερωτευτούν.

Επίσης, να τη θυμηθούμε τη διάσημη σταρ και στο εμβληματικό ερωτικό δράμα, «When a man loves a woman», με συμπρωταγωνιστή της τον Άντι Γκαρσία.

Όλοι εμείς ως θεατές χαιρόμαστε με τις ρομαντικές κομεντί, απολαμβάνουμε τη Μεγκ Ράιαν με τον Τομ Χανκς τόσο στο «Άγρυπνος στο Σιάτλ» (1993) όσο και στο «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας» (1998) ή στο «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» (1989) με τον Μπίλι Κρίσταλ, αλλά τι γίνεται με τους ίδιους;

Ξεσηκώνει πεταλούδες στο στομάχι των θεατών που λατρεύουν τις ρομαντικές κομεντί

Ιέρεια των ρομαντικών κομεντί

Γιατί έφυγε από το προσκήνιο

Έχουν πραγματικές ζωές –όχι τόσο ροζ και ζαχαρένιες όπως μας υπόσχεται το σινεμά- με ματαιώσεις, απογοητεύσεις, εμπόδια. Αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία τους. Το ίδιο έκανε και η Μεγκ Ράιαν.

Με αφορμή την επιστροφή της, λοιπόν, στα κινηματογραφικά δρώμενα, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια, με μια ταινία με τον Ντέιβιντ Ντουκόβνι (τον πράκτορα Μόλντερ του FBI στα τηλεοπτικά «X-Files»), η ηθοποιός μίλησε αποκλειστικά στο «PEOPLE». Και αποκάλυψε γιατί απομακρύνθηκε από τα λαμπερά φώτα του Χόλιγουντ και του κινηματογραφικού φακού.

Παρόλο που η φήμη της έπιανε «κορυφή», εκείνη έφυγε από το προσκήνιο. «Έκανα ένα τεράστιο διάλειμμα γιατί ένιωσα ότι είχα να αναπτύξω τόσες άλλες πτυχές μου ως άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά.

Είναι μητέρα δύο παιδιών, του Τζακ (31 ετών) από τον πρώην σύζυγό της Ντένις Κουέιντ –μια πολύκροτη τότε σχέση και ειδύλλιο για τα περιοδικά της εποχής- και της Νταίζι (18 ετών) που υιοθέτησε το 2006.

Η ίδια λέει ότι είναι ωραίο να σκέφτεται ότι αυτή είναι απλώς μια δουλειά και όχι ένας ολόκληρος τρόπος ζωής, οπότε θεωρεί ότι αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να οδηγεί τη ζωή της εκεί που θέλει.

Η νέα ταινία

Στις 3 Νοεμβρίου βγαίνει στις κινηματογραφικές αίθουσες η νέα της ταινία, με τίτλο «What Happens Later».

Η Ράιαν λέει ότι συνολικά η παραγωγή ήταν μαγική, μάλιστα έχει πάρει ειδική άδεια από την απεργία του σωματείου SAG-AFTRA που επιτρέπει το κομμάτι της δημοσιότητας, όλο αυτό το διάστημα που έχει διαρκέσει. Η ίδια πρωταγωνιστεί, σκηνοθετεί και συμμετείχε και στη συγγραφή του σεναρίου.

(Στη θρυλική φωτογραφία με τις κορυφαίες της γενιάς της ηθοποιούς, τη Τζόντι Φόστερ και τη Μισέλ Φάιφερ, που είχε αναρτήσει η Ράιαν στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.)

View this post on Instagram

A post shared by Meg Ryan (@megryan)

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024