Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μεγκ Ράιαν: Κηρύχθηκε «αγνώριστη» από τις πλαστικές αλλά όλοι την αναγνώρισαν ξεκάθαρα

Μεγκ Ράιαν: Κηρύχθηκε «αγνώριστη» από τις πλαστικές αλλά όλοι την αναγνώρισαν ξεκάθαρα

Ωχ όχι, συνέβη ξανά: Μια διάσημη γυναίκα δεν ακολούθησε τους κανόνες της γήρανσης. Η Μεγκ Ράιαν με το που βγαίνει από το σπίτι της, αντιμετωπίζει άμεσα τον μισογυνισμό.

Κάθε τόσο μια διάσημη γυναίκα άνω των 45 ετών έχει το θράσος να βγει δημόσια χωρίς να ακολουθήσει τους «κανόνες του να γερνάς ενώ είσαι γυναίκα» και προκαλεί την οργή. Αυτή τη φορά η παραβάτης είναι η Μεγκ Ράιαν.

Η 61χρονη ηθοποιός παρακολούθησε αυτή την εβδομάδα μια προβολή ντοκιμαντέρ στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας αμέσως την προσοχή όλων των συνηθισμένων ταμπλόιντ σχετικά με την εμφάνισή της και το πόσες πλαστικές επεμβάσεις μπορεί να έχει κάνει. Τόσο η Daily Mail όσο και η Page Six δήλωσαν στα πρωτοσέλιδά τους ότι η Ryan είναι «αγνώριστη».

Κάτι που είναι περίεργο μιας και αυτοί γιατί την αναγνώρισαν ξεκάθαρα.

Αυτά γράφει η Arwa Mahdawi στην Guardian, σε ένα άρθρο γνώμης και συνεχίζει:

Τέλος πάντων, επειδή τόσοι πολλοί άνθρωποι φαίνεται να μην γνωρίζουν πώς να γερνάς με τρόπο φιλικό προς τα ταμπλόιντ, μια γρήγορη ανακεφαλαίωση των κανόνων.

Πρώτα απ’ όλα, κυρίες μου, να θυμάστε ότι πρέπει να γερνάτε με χάρη και φυσικά. Αλλά όχι πολύ φυσικά. Όχι τόσο φυσικά ώστε να αποκτήσετε ρυτίδες και γκρίζα μαλλιά και να φαίνεστε πραγματικά στην ηλικία σας. Μπλιαχ! Όχι έτσι.

Δείτε το βίντεο

Όχι, πρέπει να γερνάτε φυσικά με τρόπο που να φαίνεται σαν να μην έχετε γεράσει καθόλου. Πρέπει να γερνάτε με τρόπο που να φαίνεται ότι είστε ακόμα αρκετά νεανική ώστε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο να σκεφτεί να βγει μαζί σας. Πράγμα που σημαίνει -εκτός αν έχετε ένα πορτραίτο κάπου σε μια σοφίτα ή είστε μισός βρικόλακας-, ότι μάλλον πρέπει να κάνετε πλαστική χειρουργική επέμβαση.

Πράγμα που μας οδηγεί στον κανόνα νούμερο δύο: Αν κάνεις επέμβαση, πρέπει η επέμβαση να φαίνεται εντελώς φυσική. Δεν θέλετε το πρόσωπό σας να φωνάζει «μόλις ξόδεψα το ΑΕΠ μιας μικρής χώρας για τα fillers μου!».

Δεν θέλετε να υποψιάζεται κανείς ότι έχετε κάνει επέμβαση, γιατί, ελάτε τώρα, αυτό είναι απλά τραγικό. Θυμηθείτε, οι γυναίκες υποτίθεται ότι πρέπει να γερνούν με χάρη και φυσικά και η χειρουργική επέμβαση δεν είναι τίποτα από αυτά.

Τέλος, κανόνας νούμερο τρία. Αν είστε ανίκανη να γεράσετε με τρόπο που θα ικανοποιούσε μια επιτροπή αποτελούμενη από την Daily Mail, τη New York Post, τον Piers Morgan και τον Don Lemon, τότε ΜΗΝ ΒΓΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ. Η ακατάλληλη γήρανση σε δημόσιο χώρο είναι απλώς πολύ κακή συμπεριφορά αν είστε γυναίκα. (Αν είστε άνδρας, βέβαια, τα πράγματα είναι διαφορετικά: είστε μια ασημένια αλεπού που γίνεται όλο και καλύτερη με κάθε χρόνο που περνάει!).

Τα καταλάβατε όλα αυτά; Ωραία. Οι κανόνες είναι πραγματικά πολύ απλοί. Δεν είμαι σίγουρη γιατί τόσες πολλές γυναίκες δυσκολεύονται να τους κατανοήσουν. Η Ράιαν, άλλωστε, δεν είναι η πρώτη γυναίκα της οποίας το πρόσωπο έχει προκαλέσει φρενίτιδα στα ταμπλόιντ φέτος. Πριν από μερικές εβδομάδες, η Page Six έβαλε έναν τίτλο που έλεγε: «Η Μπρίτζετ Φόντα αγνώριστη σε σπάνια έξοδό της 20 χρόνια μετά την εγκατάλειψη της υποκριτικής». Η Daily Mail έγραψε έναν σχεδόν πανομοιότυπο τίτλο. Τίποτα δεν φαίνεται να απολαμβάνουν περισσότερο τα ταμπλόιντ από το να αναγνωρίζουν διάσημες γυναίκες και να την ανακηρύσσουν αμέσως αγνώριστες.

Και μετά φυσικά υπάρχει όλος ο σάλος για το πρόσωπο της Μαντόνα. Νωρίτερα φέτος, η εμφάνιση της Μαντόνα στα Grammy προκάλεσε έντονες εικασίες σχετικά με το πόση αισθητική επέμβαση είχε κάνει. Ο Piers Morgan, που δεν χάνει ποτέ την ευκαιρία να επιδοθεί σε έναν περιστασιακό μισογυνισμό, μοιράστηκε μια κοντινή φωτογραφία του 64χρονου θρύλου της ποπ με τη λεζάντα: «Νόμιζα ότι το Halloween ήταν τον Οκτώβριο». Η Μαντόνα απάντησε στη φλυαρία για την εμφάνισή της με μια καυστική δήλωση στο Instagram για το ότι βρέθηκε, για άλλη μια φορά, «στο φως του ηλικιακού μισογυνισμού που διαπερνά τον κόσμο στον οποίο ζούμε… Ένας κόσμος που αρνείται να γιορτάσει τις γυναίκες που έχουν περάσει τα 45».

Δεν υπάρχει απλά κανένας τρόπος να κερδίσεις ως γυναίκα. Οπότε μην μπαίνετε καν στον κόπο να προσπαθήσετε να γεράσετε με χάρη. «Είναι πολύ καλύτερο να γερνάς ατιμωτικά!» δήλωσε η Έλεν Μίρεν στη Vogue πριν από μερικά χρόνια. «Πεθαίνεις νέος ή γερνάς. Δεν υπάρχει τίποτα ενδιάμεσο!».

Αλλά το πιο σημαντικό όλων είναι να «το απολαμβάνετε». Αν όχι, ό,τι κι αν κάνετε, μην συνοφρυώνεστε: Αυτό αφήνει τρομερά σημάδια.

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην theguardian.com

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024