Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Άξελ έσωσε τον Γκάμπριελ από εγκεφαλικό - Η άμεση παρέμβαση, η ανάρρωση και το δέσιμο

Ο Άξελ έσωσε τον Γκάμπριελ από εγκεφαλικό – Η άμεση παρέμβαση, η ανάρρωση και το δέσιμο

Ο γιατρός είπε ότι εάν δεν είχε επέμβει ο Άξελ, ο Γκάμπριελ δεν θα είχε αναρρώσει πλήρως

Οι ιστορίες διάσωσης από σκύλους – ήρωες  ποικίλλουν, ωστόσο υπάρχουν ορισμένες που μπορεί να μας εκπλήξουν και να μας κάνουν να συγκινηθούμε βαθιά.

Μία τέτοια ιστορία, είναι αυτή του Άξελ και του 17χρονου Γκάμπριελ από το Τέξας. Σύμφωνα με τη μητέρα του έφηβου, ο Άξελ, ράτσας μπόρντερ κόλεϊ, έσωσε στο τελευταίο λεπτό τον Γκάμπριελ ο οποίος υπέστη εγκεφαλικό.

Συγκεκριμένα ο σκύλος της οικογένειας, λίγα λεπτά πριν προσπαθούσε επίμονα να ξυπνήσει τους γονείς του 17χρονου.

«Με σκούνταγε περισσότερο από το κανονικό για να με κάνει να ξυπνήσω» θυμάται η μητέρα του Γκάμπριελ. Εκείνη υπέθεσε ότι ο Άξελ ήταν έτοιμος για την πρωινή του βόλτα, ωστόσο μόλις του άνοιξε την πόρτα εκείνος έτρεξε στο δωμάτιο του Γκάμπριελ και άρχισε να χτυπά την πόρτα.

«Ολόκληρη η ζωή μας σταμάτησε για λίγο»

Ο Άξελ και ο Γκάμπριελ

Τότε ο πατριός του Γκάμπριελ ακούγοντας τη φασαρία, κατέβηκε και διαπίστωσε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον Γκάμπριελ. Μιλούσε σχεδόν ακαταλαβίστικα ενώ προσπαθούσε να πει στον πατριό του ότι η δεξιά του πλευρά ήταν μουδιασμένη και δεν έβλεπε καλά, αναφέρει η Washington Post.

Γρήγορα ο πατριός του έβαλε τον Γκάμπριελ στο αυτοκίνητο και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Εκεί οι γιατροί ανακάλυψαν ότι ο υγιής, αθλητικός έφηβος είχε πάθει εγκεφαλικό.

Μετά από εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ένα αιμοφόρο αγγείο που συνδέεται με τον εγκέφαλο του Γκάμπριελ είχε διαρρηχθεί, εμποδίζοντας τη ροή του αίματος σε μέρος του εγκεφάλου του και προκαλώντας το εγκεφαλικό επεισόδιο.

«Ολόκληρη η ζωή μας σταμάτησε για λίγο. Έβλεπα αυτά τα πράγματα σε ταινίες αλλά δεν πίστευα ότι θα είχα ποτέ κάτι τέτοιο δίπλα μου», ανέφερε η μητέρα του.

«Χωρίς την έγκαιρη παρέμβαση θα είχαμε μόνιμα ζητήματα»

Ο νευροχειρουργός που θεράπευσε τον Γκάμπριελ, Δρ Sabih Effendi, είπε στην Washington Post ότι ο έφηβος δεν θα είχε αναρρώσει πλήρως εάν ο Άξελ δεν είχε ξυπνήσει την οικογένεια.

«Χωρίς εκείνη την έγκαιρη ειδοποίηση, θα είχαμε πραγματικά μόνιμα ζητήματα που θα τον έκαναν μη λειτουργικό στη ζωή του», είπε ο γιατρός.

Ενώ νοσηλευόταν, ο Γκάμπριελ υποβλήθηκε σε λογοθεραπεία και φυσιοθεραπεία για να βοηθήσει στην ανάρρωσή του. Μέρος της θεραπείας του Γκάμπριελ περιελάμβανε την επίλυση προβλημάτων άλγεβρας, την πληκτρολόγηση στο iPad του και το παιχνίδι Nintendo Switch για να βελτιώσει τον συντονισμό χεριού-ματιού.

«Η ανάρρωση και η θεραπεία του, με τη σειρά της, δεν ήταν παρά εξαιρετικά θαυματουργή», έγραψε η μητέρα του σε ανάρτησή της.

Ο κίνδυνος παραμένει

Μετά από δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο, ο Γκάμπριελ πήρε εξιτήριο για να αναρρώσει στο σπίτι, όπου συνέχισε να παρακολουθεί θεραπεία πολλές φορές την εβδομάδα και να λαμβάνει αντίστοιχη περίθαλψη.

Ο Γκάμπριελ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει αυξημένο κίνδυνο να υποστεί άλλο ένα εγκεφαλικό και παίρνει ειδική αγωγή. Όμως ο Άξελ παραμένει προστατευτικός απέναντι στον Γκάμπριελ υπό τον φόβο της υγείας του και σπάνια τον αφήνει από τα μάτια του.

«Τώρα κοιμάται περισσότερο μαζί με τον Γκάμπριελ και η πόρτα του είναι ανοιχτή για να μπαινοβγαίνει» είπε η μητέρα του.

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024