Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ισραήλ: Το προσωπικό νοσοκομείου της Γάζας αρνείται την εντολή για εκκένωση

Ισραήλ: Το προσωπικό νοσοκομείου της Γάζας αρνείται την εντολή για εκκένωση

Δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο,

Το προσωπικό του νοσοκομείου της Γάζας, δεν θα συμμορφωθεί με την εντολή του ισραηλινού στρατού για εκκένωση,  σύμφωνα με τον επικεφαλής της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου, όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

«Την Παρασκευή έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον ισραηλινό στρατό που μας ζητούσε να εκκενώσουμε το νοσοκομείο», δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ο Ahmed Muhanna του νοσοκομείου al-Awda στην Jabalia. «Αυτό δεν είναι δυνατόν», πρόσθεσε.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς»

«Κάποιοι ασθενείς απομακρύνθηκαν, αλλά κάποιοι άλλοι ασθενείς δεν μπορούν να μεταφερθούν λόγω της σοβαρής κατάστασής τους», είπε, αναφέροντας ότι το νοσοκομείο παρέχει εντατική ιατρική φροντίδα σε πέντε ασθενείς.

«Το προσωπικό του νοσοκομείου, συμπεριλαμβανομένων 35 γιατρών και ιατρικών βοηθών, είναι αποφασισμένο να παραμείνει και να παράσχει υγειονομική περίθαλψη στους ασθενείς», είπε.

Νωρίτερα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι ο στρατός έδωσε στο νοσοκομείο μόλις δύο ώρες για την εκκένωση και στη συνέχεια του έδωσε περισσότερο χρόνο, αλλά η εντολή εκκένωσης παραμένει σε ισχύ.

Νέο τελεσίγραφο

Στο μεταξύ, νέο μήνυμα προς τον άμαχο πληθυσμό της Γάζας έστειλαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις λίγες ώρες μετά την εκπνοή της 24ωρης διορίας εκκένωσης από το βόρειο τμήμα της περιοχής προς τον νότο.

Το πρωί του Σαββάτου (14/10), ο ισραηλινός στρατός ενημέρωσε ότι δίνει διορία 6 ωρών επιπλέον, συγκεκριμένα από τις 10 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα προκειμένου οι Παλαιστίνιοι πολίτες της Γάζας να μετακινηθούν προς τον νότο.

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024