Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
H Μία Καλίφα, Λιβανέζα πρώην πορνοστάρ, «πολεμάει» στο τουίτερ υπέρ των Παλαιστινίων

H Μία Καλίφα, Λιβανέζα πρώην πορνοστάρ, «πολεμάει» στο τουίτερ υπέρ των Παλαιστινίων

Η Μία Καλίφα απολύθηκε από το Playboy για τις αναρτήσεις της υπέρ της Χαμάς μετά την επίθεση στο Ισραήλ

Το περιοδικό ανέφερε επίσης στο mail του ότι ενώ ο οργανισμός ενθαρρύνει την ελεύθερη έκφραση και την εποικοδομητική πολιτική συζήτηση, έχει πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι στη ρητορική μίσους.

Το γνωστό περιοδικό Playboy απέλυσε την Mia Khalifa (Μία Καλίφα) για τα σχόλιά της σχετικά με τη συνεχιζόμενη σύγκρουση Ισραήλ-Χαμάς. Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε στα μέλη του που είναι εγγεγραμμένα στο ενημερωτικό δελτίο, το Playboy ανακοίνωσε ότι διέκοψε τη σχέση του με την Καλίφα και διέγραψε επίσης το κανάλι της στην πλατφόρμα δημιουργών του.

«Σας γράφουμε σήμερα για να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας να τερματίσουμε τη σχέση του Playboy με τη Μία Καλίφα, συμπεριλαμβανομένης της διαγραφής του καναλιού της Mia Playboy στην πλατφόρμα δημιουργών μας» ανέφερε το μέιλ.

«Αν μπορείτε να δείτε την κατάσταση και να μην είστε στο πλευρό των Παλαιστινίων, τότε είστε στη λάθος πλευρά του απαρτχάιντ και η ιστορία θα το δείξει αυτό με τον καιρό», ανέφερε σε μία ανάρτησή της στο X.

Σκηνοθετικές οδηγίες προς την Χαμάς

Η Μία Καλίφα βρέθηκε στο επίκεντρο μιας σφηκοφωλιάς όταν υποστήριξε εμφατικά την παλαιστινιακή μαχητική οργάνωση Χαμάς μετά τη φονική επίθεση που πραγματοποίησε στο Ισραήλ. Η Καλίφα παρότρυνε μάλιστα τους μαχητές της Χαμάς να «γυρίσουν τα τηλέφωνά τους και να βιντεοσκοπήσουν οριζόντια τις εκτελέσεις» σε μία από τις αναρτήσεις της. Ωστόσο, στο παρελθόν, η Καλίφα έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της από τον ISIS επειδή φορούσε χιτζάμπ ενώ γύριζε μια σκηνή πορνό.

Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με την εκπομπή 5 Live του BBC Radio, η Μία Καλίφα είπε: «Του είπα «θα με σκοτώσεις γαμώτο»», όταν ο σκηνοθέτης ταινιών για ενήλικες ήθελε να φοράει χιτζάμπ κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του. Όταν ρωτήθηκε γιατί δεν είπε όχι, η Καλίφα απάντησε: «Ήμουν 21 ετών, δεν ήξερα ότι μπορούσα να μιλήσω».

Λόγω του περιστατικού, η Καλίφα ανέβηκε στην κορυφή των ερμηνευτών στο P*rnhub και προσέλκυσε την προσοχή του Ισλαμικού Κράτους. Το πρόσωπό της ρετουσαρίστηκε πάνω στο σώμα ενός άλλου ατόμου σε ένα βίντεο που έδειχνε την παρωδία της Καλίφα να αποκεφαλίζεται.

Ωστόσο, οι υποτιθέμενες απειλές από το Ισλαμικό Κράτος δεν τελείωσαν μετά το βίντεο. «Υπήρξε επίσης ένα στιγμιότυπο της εικόνας Google του διαμερίσματός μου που μου έστειλαν στο Twitter, το οποίο είχε μια απειλή θανάτου μαζί με αυτό. Ήταν μια απειλή που πήρα πολύ σοβαρά» δήλωσε η Μία.

Η Καλίφα δέχτηκε έναν τόνο παρενοχλήσεων στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσα σε μια εβδομάδα από την κυκλοφορία του βίντεο του P*rnhub από τη μουσουλμανική και τη λιβανέζικη κοινότητα. Ήταν επίσης στόχος του Ισλαμικού Κράτους στο Instagram. «Ο λογαριασμός μου στο Instagram παραβιάστηκε από τον ISIS» δήλωσε.

Σήμερα, δεν είναι μόνο το Playboy, αλλά επίσης απολύθηκε από μια συμφωνία για podcast με τον podcaster και παρουσιαστή ραδιοφωνικών εκπομπών Todd Shapiro με έδρα τον Καναδά, λόγω της υποστήριξής της στην Παλαιστίνη στη συνεχιζόμενη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Αν μπορείτε να δείτε την κατάσταση και να μην είστε στο πλευρό των Παλαιστινίων, τότε είστε στη λάθος πλευρά του απαρτχάιντ και η ιστορία θα το δείξει αυτό με τον καιρό», ανέφερε σε άλλη ανάρτησή της στο X.

Ο Shapiro έσπευσε να καταδικάσει το tweet της Καλίφα ως «φρικτό» και της είπε ότι «θα πρέπει να θεωρήσει ότι απολύεται με συνοπτικές διαδικασίες». Πρόσθεσε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ενωθούν μπροστά σε μια τέτοια τραγωδία.

Η Καλίφα παρότρυνε μάλιστα τους μαχητές της Χαμάς να «γυρίσουν τα τηλέφωνά τους και να βιντεοσκοπήσουν οριζόντια τις εκτελέσεις» σε μία από τις αναρτήσεις της. Ωστόσο, στο παρελθόν, η Καλίφα έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή της από τον ISIS επειδή φορούσε χιτζάμπ ενώ γύριζε μια σκηνή πορνό.

Photo: Tik Tok

Στόχος ο άμαχος πληθυσμός

Το tweet της Καλίφα ήρθε σε μια εποχή που ο συνολικός απολογισμός των νεκρών και από τις δύο πλευρές έχει ξεπεράσει τους 1.600 ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.

Τουλάχιστον 900 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ 2.600 έχουν τραυματιστεί ως αποτέλεσμα της επίθεσης της Χαμάς. Ως αποτέλεσμα των ισραηλινών χτυπημάτων, 704 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, συμπεριλαμβανομένων 143 παιδιών και 105 γυναικών, ενώ περισσότεροι από 4.000 έχουν τραυματιστεί μέχρι στιγμής στη Γάζα.

Εν τω μεταξύ, η Χαμάς δήλωσε ότι θα σκοτώσει έναν Ισραηλινό αιχμάλωτο για κάθε σπίτι αμάχων που βομβαρδίζεται χωρίς προειδοποίηση. Ο Αμπού Ουμπάιντα, εκπρόσωπος της τρομοκρατικής οργάνωσης, δήλωσε σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του ότι το Ισραήλ θα πρέπει να είναι έτοιμο να «πληρώσει το τίμημα» σε αντάλλαγμα για την ελευθερία των αιχμαλώτων.

Το πρωί της Τρίτης, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία εξέδωσαν κοινή δήλωση υποστήριξης του Ισραήλ. «Ξεκαθαρίζουμε ότι οι τρομοκρατικές ενέργειες της Χαμάς δεν έχουν καμία δικαιολογία, καμία νομιμοποίηση και πρέπει να καταδικαστούν παγκοσμίως. Δεν υπάρχει ποτέ καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία» αναφέρεται στη δήλωση.

Καλίφα vs Τζένερ

Η Καλίφα δεν αρκέστηκε σε σχόλια υπέρ της Χαμάς, τα έβαλε με την Κάιλι Τζένερ, κατηγορώντας την για έλλειψη τεκμηριωμένων γνώσεων σχετικά με τη γεωπολιτική της περιοχής.

Η Τζένερ είχε δημοσιεύσει υποστήριξη για το Ισραήλ σε μια ανάρτηση που έχει πλέον διαγραφεί, γεγονός που ώθησε την Καλίφα να επικρίνει το μέλος της οικογένειας Καρντάσιαν.

«Αν υπάρχει αληθινή δημοσιογραφία, ο επόμενος άνθρωπος που θα μιλήσει με την Κάιλι Τζένερ θα ζητήσει τη γνώμη της για τις γεωπολιτικές εντάσεις στη Μέση Ανατολή και δεν θα διακόψει την οπτική επαφή μέχρι να μπορέσει να δέσει μια συνεκτική πρόταση, αφού θέλει τόσο πολύ να πάρει θέση στους 400 εκατ. followers της».

Sports in

Γιατί η απουσία του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ «πληγώνει» τον Παναθηναϊκό… (vids)

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει στο Βελιγράδι χωρίς τον Ερνανγκόμεθ, ο Εργκίν Αταμάν ψάχνει λύσεις για τη διπλή μάχη με τη Μακάμπι και η απουσία του Ισπανού είναι πολύ πιο σημαντική από όσο νομίζει κανείς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024