Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σούνι Λι: Στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της – Διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια των νεφρών

Σούνι Λι: Στον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής της – Διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια των νεφρών

«Πώς ξύπνησα απλώς ένα πρωί πρησμένη και τώρα έχω κολλήσει με μια τέτοια συνθήκη για το υπόλοιπο της ζωής μου;»

Μόλις στα 20 της χρόνια, μία από τις σημαντικότερες αθλήτριες της γυμναστικής, η ολυμπιονίκης Σούνι Λι, προχώρησε σε δραματικές αποκαλύψεις για την υγεία της.

«Δεν ξέραμε τι πήγαινε λάθος με μένα – και ορίστε ήμουν στο τερέν να αγωνίζομαι», είπε για το διάστημα πριν τη διάγνωση των γιατρών που τώρα της έχει αλλάξει για πάντα τη ζωή και την καθημερινότητα.

Προσπαθεί να ισορροπήσει πλεόν ανάμεσα στην ασθένειά της και τις αγωνιστικές της απαιτήσεις

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό «SELF», μίλησε για τα ανησυχητικά συμπτώματα, αλλά και για την πρόκληση που αντιμετωπίζει, στρέφοντας το βλέμμα και την προσοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024.

«Επηρέασε ολόκληρο το σώμα μου και το πώς φαινόμουν αλλά και το πώς ένιωθα»

Σε δυο μέρες άλλαξε ολόκληρη η ζωή της

Νωρίτερα, τη χρονιά που διανύουμε, η νεαρή αθλήτρια διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια των νεφρών. Κάτι που την ανάγκασε να διακόψει την αγωνιστική της σεζόν με το Πανεπιστήμιο Auburn και να προχωρήσει σε παύση της προπόνησής της για το εξάμηνο που προηγήθηκε.

Ακόμη η Σούνι Λι παλεύει να αποδεχτεί τη νέα κατάσταση της υγείας της και της ζωής της

Η διάγνωση που της άλλαξε τη ζωή

Νωρίτερα, τη χρονιά που διανύουμε, η νεαρή αθλήτρια διαγνώστηκε με ανίατη ασθένεια των νεφρών. Κάτι που την ανάγκασε να διακόψει την αγωνιστική της σεζόν με το Πανεπιστήμιο Auburn και να προχωρήσει σε παύση της προπόνησής της για το εξάμηνο που προηγήθηκε.

Το χρονικό της εμφάνισης της νόσου της περιέγραψε στο περιοδικό η Σούνι Λι, καθώς όλα ξεκίνησαν όπως είπε, όταν ξύπνησε ένα πρωινό του Φεβρουαρίου και οι αστράγαλοί της ήταν πρησμένοι. Αρχικά θεώρησε ότι επρόκειτο για αποτέλεσμα της σκληρής της προπόνησης που έκανε στη γυμναστική, το άθλημά της.

Η αγωνία και για την ενασχόληση με τον πρωταθλητισμό

Την επόμενη ημέρα, όμως, τα πράγματα ήταν χειρότερα. Ολόκληρο το σώμα της ήταν πρησμένο, το πρόσωπο, τα πόδια και τα χέρια της. Ο προπονητής της την έστειλε να ζητήσει τη συμβουλή της γιατρού της αμερικανικής εθνικής ομάδας, της δρ Φαουστίν.

Φυσικά και δεν ήταν σε θέση να κάνει προπόνηση η Σούνι Λι και ένιωθε σαν να είχε πάρει 40 κιλά. Όπως λέει, «Επηρέασε ολόκληρο το σώμα μου και το πώς φαινόμουν αλλά και το πώς ένιωθα». Φοβήθηκε αμέσως ότι η καριέρα της θα τελείωνε. Το ερώτημα που τη στοίχειωνε, ήταν, «Τι θα γινόταν εάν δεν μου επιτρεπόταν ξανά να κάνω γυμναστική ή να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες;»

Το εύρημα της κακής νεφρικής λειτουργίας

Μετά από πολλές εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, η δρ Φαουστίν ζήτησε από τη Λι και μια εξέταση ούρων, τότε η αθλήτρια παραδέχθηκε ότι δυσκολευόταν να επιτελέσει αυτή τη λειτουργία του οργανισμού της τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Προχώρησαν σε περαιτέρω εξειδικευμένες εξετάσεις τότε κι ένας ειδικός πρότεινε βιοψία στα νεφρά της, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάστασή τους ή τη ζημιά που ήδη είχε κάνει η ασθένεια.

«Τι θα γινόταν εάν δεν μου επιτρεπόταν ξανά να κάνω γυμναστική ή να λάβω μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες;»

Η ιατρική ομάδα που την παρακολουθούσε, διερευνούσε όλα τα θέματα, έδωσε τέλος εσπευσμένα στη σεζόν της στο Auburn λόγω ζητήματος υγείας που αφορούσε τα νεφρά της και όχι κάποιον τραυματισμό από τη γυμναστική, ωστόσο δεν το μοιράστηκε δημοσίως, καθώς οι γιατροί της πίστευαν ότι η διάγνωση μπορούσε να αλλάξει, όσο προχωρούσε με νέες ιατρικές εξετάσεις.

Ακόμη η ίδια παλεύει να αποδεχτεί το πώς η ζωή της άλλαξε από μέρα σε μέρα. «Πώς ξύπνησα απλώς ένα πρωί πρησμένη και τώρα έχω κολλήσει με μια τέτοια συνθήκη για το υπόλοιπο της ζωής μου;», εξομολογείται σπαρακτικά η ίδια στο περιοδικό.

Ωστόσο, αναγνωρίζει ότι η προσωπική της ιστορία είναι μεγαλύτερη από την ίδια και μπορεί να εμπνεύσει κι άλλους ανθρώπους που παλεύουν με αντίστοιχα θέματα.

Γι’ αυτό και η επιστροφή της στην ελίτ της γυμναστικής δεν είναι απλώς ένας αγώνας, αλλά ένας αγώνας επιβίωσης, έμπνευσης και ενδυνάμωσης και όσων την παρακολουθούν.

View this post on Instagram

A post shared by SELF (@selfmagazine)

Sports in

Φενέρμπαχτσε – Μονακό 62-65: Πήρε το «θρίλερ» και ισοφάρισε σε 2-2!

Η Μονακό επικράτησε 65-62 στην έδρα της Φενέρμπαχτσε και πλέον η πρόκριση στο Final Four θα κριθεί στο Game 5.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024