Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O mad nomad Ηλίας Βροχίδης έτοιμος για την εξερεύνηση της Αμερικής

O mad nomad Ηλίας Βροχίδης έτοιμος για την εξερεύνηση της Αμερικής

H αποστολή «mad about Americas» ξεκινά προς την εντυπωσιακή Παταγονία. Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι μέσω της ιστοσελίδας madnomad.gr

Μετά την Ασία και την Αφρική, ο Ηλίας Βροχίδης έφτασε στη Λατινική Αμερική και είναι έτοιμος να εξερευνήσει με τη μικρή, παλιά μοτοσυκλέτα του και ένα βανάκι του 1989 που θα οδηγεί η Αγγελική Δούκα, ολόκληρη την αμερικανική ήπειρο. Το να μετατρέψουν το βανάκι σε αυτοκινούμενο ήταν μια επίπονη ανακατασκευή που διήρκεσε τρία χρόνια.

Κάποιες διαδρομές οι δυο τους θα τις κάνουν χωριστά καθώς η μοτοσυκλέτα επιτρέπει στον Ηλία Βροχίδη να ακολουθεί κάποια μονοπάτια και να εξερευνήσει περιοχές δύσβατες. Το βανάκι, από την άλλη, τους δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να μην αποχωριστούν τα χόμπι τους. Έτσι θα μπορέσουν να πάρουν μαζί τους τον εξοπλισμό για το αλεξίπτωτο πλαγιάς (παραπέντε) και το καγιάκ.

Το ταξίδι θα ξεκινήσει από την Παταγονία όπου ο Ηλίας και η Αγγελική θα παραμείνουν εκεί για την καλοκαιρινή σεζόν, που είναι δικός μας χειμώνας, με σκοπό να φτάσουν μέχρι την Αλάσκα μετά από χρόνια, όπως λέει ο ίδιος ο εξερευνητής.

Θέλουμε να μπούμε λίγο στην κοινωνία των ντόπιων μιας και θα ζούμε εκεί για χρόνια, για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Αυτό είναι που αναζητώ πάντα στα ταξίδια μου.

Με αυτό το βανάκι ταξιδεύει η Αγγελική Δούκα, το οποίο μετατράπηκε σε αυτοκινούμενο έπειτα από μακροχόνια ανακατασκευή που διήρκεσε τρία χρόνια. CREDITS: ΗΛΙΑΣ ΒΡΟΧΙΔΗΣ

Η αποστολή εξερεύνησης «mad about Americas» ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου, από τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, συνέχισε προς Ιταλία, οδικώς στη Μασσαλία για να φτάσει τελικώς στην Ουρουγουάη.

Ο Ηλίας και η Αγγελική διήνυσαν πάνω από 4.000 χιλιόμετρα στην Ιταλία, την Ελβετία και τη Γαλλία έως ότου να φτάσουν στη Μασσαλία.

Από εκεί τα οχήματα μπήκαν σε κοντέινερ και φορτώθηκαν σε πλοίο για να μεταφερθούν στην αμερικανική ήπειρο. Το ζευγάρι στη συνέχεια πέταξε στο γειτονικό Μπουένος Άιρες της Αργεντινής.

Αφού αφιέρωσε μερικές μέρες για να εγκλιματιστεί και να πάρει μια γεύση από τη μεγαλούπολη, διέσχισε τον Ρίο ντε λα Πλάτα με καράβι και βρέθηκε στο Μοντεβιδέο της Ουρουγουάης, όπου μόλις παρέλαβε τα οχήματα!

Ο Ηλίας Βροχίδης έχει εκδώσει τρία βιβλία, που εξιστορούν τις περιπέτειές του ανά τον κόσμο, το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», το αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα και το «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

Ο Ηλίας Βροχίδης και η Αγγελική Δούκα δηλώνουν έτοιμοι και ενθουσιασμένοι για το ταξίδι της ζωής τους. CREDITS: ΗΛΙΑΣ ΒΡΟΧΙΔΗΣ

Όλα δείχνουν έτοιμα για να ξεκινήσει η αποστολή «mad about Americas» τη μακριά και άκρως ενδιαφέρουσα πορεία προς την εντυπωσιακή Παταγονία!

Μπορείτε να παρακολουθείτε το ταξίδι του mad nomad, Ηλία Βροχίδη, και της συντρόφου του Δέσποινας Δούκα μέσω της ιστοσελίδας τους madnomad.gr αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σε αντίθεση με τα άλλα ταξίδια που βασίζονταν στην εξερεύνηση από στεριάς, σε αυτή θα συμπεριληφθούν επίσης οι δράσεις 1) διαδρομές εκτός δρόμου με την εντούρο 2) καγιάκ για την εξερεύνηση λιμνών και ποταμών, 3) ιστιοπλοΐα 4) παραπέντε 5) αναβάσεις στα πιο απομακρυσμένα μέρη που κανένα όχημα δεν μπορεί να προσεγγίσει.

Το κίνητρό μου είναι η αγάπη μου για τη φύση και τον άνθρωπο, λέει ο Ηλίας Βροχίδης, που ετοιμάζεται για το τρίτο πολυετές ταξίδι, μετά την Ασία και την Αφρική. CREDITS: ΗΛΙΑΣ ΒΡΟΧΙΔΗΣ

Ευτυχώς υπάρχουν αρκετές εταιρείες-χορηγοί που στηρίζουν το εγχείρημα σε υλικοτεχνικό επίπεδο, το οποίο είναι και το πιο σημαντικό καθώς το κόστος είναι πολύ μεγάλο, όπως λέει ο Ηλίας Βροχίδης. Οικονομικά το χρηματοδοτούν οι ίδιοι μέσω της εργασίας τους.

«Το κίνητρό μου είναι η αγάπη μου για τη φύση και τον άνθρωπο. Θέλουμε να γνωρίσουμε τα δάση, τις ζούγκλες, τους ντόπιους, τη νοοτροπία τους, να μπούμε λίγο στην κοινωνία τους μιας και θα ζούμε εκεί για χρόνια, για να καταλάβουμε πώς λειτουργεί ο κόσμος μας. Αυτό είναι που αναζητώ πάντα στα ταξίδια μου», έχει δηλώσει ο mad nomad στην Τηλεόραση της Κεντρικής Μακεδονίας DION.

Η προετοιμασία του όλου εγχειρήματος διήρκεσε τέσσερα χρόνια κυρίως λόγω της πανδημίας, καθώς όλες οι χώρες ήταν κλειστές.

Η εξερεύνηση «mad about Americas» εγκαινιάζει για πρώτη φορά τη χρήση του βαν που σε συνδυασμό με την κλασική μοτοσυκλέτα του Ηλία Βροχίδη θα κάνουν το ταξίδι ακόμα πιο συναρπαστικό. CREDITS: ΗΛΙΑΣ ΒΡΟΧΙΔΗΣ

Ο Ηλίας Βροχίδης, όπως έχει δηλώσει, ρύθμισε τη ζωή του έτσι από τα 23 του ώστε να του είναι εύκολο να τα «αφήνει όλα πίσω» σχετικά εύκολα.

«Αρνήθηκα να κάνω καριέρα φροντίζοντας να κάνω δουλειές του ποδαριού που μπορώ να τις βρω γρήγορα και να τις παρατήσω γρήγορα. Τώρα εργάζομαι σε ιστιοφόρα και έχουμε υπόψη μας να εργαστούμε σε σκάφη κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στην Αμερική, όπως στην Καραϊβική» είπε.

Ο Ηλίας Βροχίδης έχει γράψει τρία βιβλία, που εξιστορούν τις περιπέτειές του ανά τον κόσμο, το «27 πανσέληνοι στην Ανατολή», το αντίστοιχο φωτογραφικό λεύκωμα και το «Ταξιδεύω άρα υπάρχω».

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024